Gülsemin Uğur Kurt

Gülsemin Uğur Kurt

GELİN TANIŞ OLALIM...

Gelin tanış olalım diyor Yunus Emre.

Gelin tanış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim,sevilelim

Dünya kimseye kalmaz diyor....

Ben de sizinle tanış olmaya geldim. Birbirimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde sizinle dertleşmeye,hemhal olmaya geldim.Yaşadığımız bu buhran döneminde ‘’Gelin bu meseleye bir de şöyle bakalım,farklı bir bakış geliştirelim’’ demeye geldim.

Dünya zor zamanlardan geçiyor.Hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz.Son 1 yıldır çok yoğun olarak maruz kaldığımız için farkındalığımız arttı ama dünya var olduğundan beri depremler,virüsler,çeşitli doğal afetler,kazalar yaşanıyor dünyanın her yerinde. 2020 yılı üst üste felaketler yılı olunca daha bir sorgular olduk hayatı,daha kaygılanır olduk gelecekten ve bu günden!

Özellikle virüsün bizi aylarca işlerimize,sevdiklerimize gitmeden,günlük rutinlerimizden uzak,maddi ve manevi kayıplar yaşayarak,çaresizce evlerimize hapsetmesi;sevdiklerimizi kaybetmenin acısı veya kaybetme korkusuyla yakından yüzleşmek bizi büyük bir buhrana sürükledi,kendi içimize kapandık,korkular,kaygılar bizi esir aldı. Bu duygular çok insani ve anlaşılır olmakla birlikte günümüzü sağlıklı ve verimli bir şekilde yaşamaktan alıkoyuyor. Bizler evlerimize kapanmış olsak da akıp giden bir hayat var ve bizim bu yeni normal hayata alışmamız ve salgınla beraber yitirdiğimiz zaman kavramını,anlamlı çabayı,hayatı tutunmayı,hayatın içinde yeniden var olmayı sağlamamız gerekiyor.

Bunu sağlamaya yardımcı olması için de sözün ve kalemin dönüştürücü, şifa verici yönünü kullanmaya geldim.

Üstad Kemal Sayar’ın sözüyle sonlandırayım yazımı;

Şimdi ey bu satırları okuyan kişi. Seninle bir kardeş,bir yaren olmak için yazıyorum. Dünya şahitliğinde benim gördüklerimi sana da göstermek, birkaç kelam muhabbet etmek için. Senden bana, benden sana doğru karşılıklı sevgi köprüleri kurmak için.

Birlikte hayrı çoğaltabilirsek ne mutlu bize. Söz bizi iyiliğe çeksin. Söz iyileri birbirine çeksin.

Zor zamanlardan geçiyoruz ,hayatlar kayboluyor ama dilerim bizi insan kılan şey kaybolmasın. İnsanlar ölüyor ama dilerim insanlık ölmesin!

Bu zorlu dönemi bedenlerimizi birbirimizden uzaklaştırıp ruhlarımızı birbirine kenetleyerek aşacağız. Harcamadan ve harcanmadan zamanınızın bereketi bol olsun.

Sevgilerimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülsemin Uğur Kurt Arşivi