Gel tezkere gel!

Bir zamanlar askerliğin 20 ay veya 24 ay yapıldığı dönemde askerin çok söylediği bir türkü vardı : Gel tezkere, gel tezkere bitsin bu gurbet / Evde baban anan yüzüne hasret / Yolunu gözleyen yârin yüzüne hasret" diye devam ederdi.. ya..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürüz, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan , Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek.. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hatıra resmi çektirmişler..

Askerlik görevi bitince : Tertipler toplu resim çektirir.. Komutanla fotoğraf çekinerek askerlik hatırası diyerek albüme koyarlar.. işte öyle, vekiller ayrı, ilçe başkanları ayrı, belediye başkanları ayrı ayrı resimler çekinerek Ankara ziyaretini tamamladıklarını görüyoruz..

Çağlayancerit, Nurhak, Ekinözü , MHP 'ye verildi.. Buralarda Ak Parti aday çıkarmayacak bu sebeple öncelik teskere alan buraların belediye başkanları oldu..

Milletvekili , Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli ama, Mahalli seçimler çok daha önemli.. çünkü her mahalle de muhtar seçimi var.. Benim oturduğum ilçe 142 Mahallesi var ve Her Mahalle de en az 5 aday var..

Bu sebeple Belediye Başkanlığı nerede ise ikinci sırada kalmakta herkesin bir muhtar adayı var.. şöyle ağız tadı ile bir seçim için günler yaklaşıyor.. 31 Mart 2024 kapımıza dayandı..

Muhtarlığı kazanan : 5 yıl önce olduğu gibi , Davul Zurna ile makam oturacak kaybedenler ise evin yolunu tutacak..

Ancak : Belediye Başkan adayı olmak senin elinde değil, Muhtar adayı kendi hür iradesi ile aday oluyor ama Belediye Başkan adayı ise genel başkanın oluru ile aday olabiliyor..

Veda vakti geldi : Duvarın üstüne astık yırtık resmini 5 yıl geride kaldı başkanım.. Hiç gam yemem yaş dolsa da görür gözlerim, Belediye Başkanlığı az hizmet çok hizmet, 5 yıl sabırla bekledik.. Ankara'ya yük olan değil Yük alan Belediye Başkanı  Osman Okumuş , Mehmet Fatih Güven, Hüseyin Coşkun Aydın, Hanefi Mahçiçek gibi başkanların devam edeceği kanısındayım.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teskere günü olarak 31 Mart 2024 gösterdi.. Bir kısmı teskeresini alırken, yeni , taze kan ile 31 Mart da yeni başkanlarla yola devam edilecek..

Ankara daki toplantı sanki veda toplantısı gibi geldi bana.. yeni başkan adayları ile yola devam gibi duruyordu..

Ak Partide seçim takvimi : 30 Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, İl Belediye Başkan adayı, ilçelerin adayı belirlenerek 15 Ocak 2024 gününe kadar Türkiye de tüm adaylar açıklanacak..

sonra belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyesi adayları belirlenecek ve davul zurna ile seçime start verilecek..

Bazı belediye başkanları vardı.. heyecanın kaybetmiş , gel teskere gel diyordu onlar için artık 90 günlük zaman kaldı..

Buradan bir uyarı : gider ayak yeni personel alımı, yeni müdür ataması yaparak gelecek başkan adayını lütfen zora sokmayın bu şehir hepimizin şehridir..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi