Bir Kuş Kadar Olamadık !..

Bugün size kuş hikayesi anlatacağım: "Anlayana "
Dün Akşam genç gazeteci İlhan Durmuş ile sohbet ettik.. mesele birlik olma meselesi idi. Sabah Namazdan sonra ise kuşları izledim..
Kuş bildiğiniz kuş, Maraş'ta gallep derler, bazı yerde güvercin derler her ne ise bildiğiniz kuş.. biz bir kuş kadar olmadığımızı bir kere daha gördüm.. Bugünden sonra kuş olabiliriyiz ?...
Mekke de , Medine de, İstanbul da , Ankara da , meydanlarda halkın yem attığı kuş.. Kahramanmaraş'ta ise Ulu camii orda , yeni yeni Kıbrıs meydanın orda kuşlar bir parçamız oldu.. sabahları esnaf , kuşlara yem atıyor işte o kuşlar..
Arasa cami önünde , bildiğiniz bir üst geçit var, üst geçittin ayağı dibinde : Çarşı esnaf arkadaş var tanımam , bilmem , her sabah kuşlara yem atar onların sevincini birlikte yaşar ortak olur..
O mutluğu izlemek için : Bir köşede oturup kuşları izliyorum:
Esnaf kardeşimiz yemi attı : baba kuş geldi etrafı kontrol etti, Liderdi görevini yaptı , gubararak yemin etrafında bir tur attı, diğer kuşlarda yere inince yemeye başladılar..
Birlikte güç olarak yere inerek yemi birlikte yerken, muhteşem manzaraları vardı.. hayranlıkla zevkle izledim..
Üç beş buğday bir yerde etrafında kubararak dönüyor , eşi geldi onun yemesi için bekledi sonra beraber yediler..
Allah Şükür eden kuşlar, uçarak üst geçitte konarken, : Yemi atana bakıyorlar, elini yem torbasına götürdüğü an, hepsi birden aşağı iniyor..
Kuş atılan yemi paylaşarak yemesini biliyor..
Biz ise : Kuş kadar olamadık, paylaşmasını da bilemiyoruz, birlikte çalışma, birlikte üretme, birlikte hareket etmeyi de bilemiyoruz.. bizden kuş bile olmaz !.. bugünden sonra olur mu ?...
Hep bana : hep bana demekten geri duramıyoruz..
El ele versek , gönül gönüle versek, Kahramanmaraş'ımız için , Türkiye için o kadar güzel yapacağımız hizmetler var ki ! bir birlik olabilsek.. tek ses olabilsek, liderin peşinden gide bilsek.. mesele kalmayacak !..
Allah her şeyi nizam içinde yaratmış.. Kuşlar Sürü ile uçar önde lideri gider, Hayvanlar sürü olarak yaşar, onlarında bir lideri var , biz de devlet olacaksak Bir liderimiz bir başamız olacak, ilde ise bir liderimiz olacak bu olmaz ise : Herkes ben ağayım derse adama derler ki , Sen ağa , ben ağa , ha bu ineği kim sağa ! mesele burada..
Bir birimizi sevmeye , lider peşinden gitmeye hep beraber var mıyız ?, yarın sabah kuşları izleyin sonra düşünün derim..
İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi