Bir köşe de oturan vekil!

İstanbul, Ankara da oturan vatandaşlar milletvekillerini tanımasalar yeridir.. İstanbul 98 vekil var.. Ankara 36 vekil, İzmir 28 vekil var.. bunları tanımamak veya herkesin tanımaması normaldir..

Kahramanmaraş gibi 8 vekilin olduğu ilde il halkının vekili tanımamasının ben kabul edemiyorum..

Kabahat Kahramanmaraşlı da mı ? yoksa vekilde mi ?

Burada : seçim dönemi partiler , tınılır olmak, liyakatli olmak diyorlar ya.. galiba bizim vekiller için bu geçerli bir söylem değil.. kimsenin tanımadığı vekillerimiz var...

Bu söyleyeceğim yeni değil uzun zaman önce : Vekil Cuma namazından çıktı kapının orda durdu o sanıyordu ki herkes kendine koşar kimi elini sıkar kimi çay içmeye  yemeğe çağır diye bekliyordu.. ama kimse selam bile vermedi.. Vekil , " Bekir bey niye kimse bana selam vermiyor ? diye bana sordu : bende bu soruyu kendi kendine sor cevap sende dedim..

Halkın içine inemedin ise ne bekliyordun ki farklı olacağını mı ?

Buda yeni : önceki gün bir vekilimiz , tek başına geziyor ! kimse selam vermiyor.. yancıları yok , güzel bir gezme ama halk o vekili tanımıyor.. Tek başına gezmesi güzel de kendini kimse tanımıyor..

oysa şunu yapsa : iş yerlerine girse selam verse , Ben Kahramanmaraş Milletvekili …….. nasılsınız dese herkes kendine teşekkür edecektir.. tanışır kaynaşır , telefonunu verse bir sıkıntınız olursa beni arayın dese iş çok farklı olacak !..

sonra ben bir yeme içme mekanını girdim , vekilde oraya geldi.. beni de tanımadı.. bir sipariş verdi.. bir köşede oturdu ürünler hazır olunca aldı.. parasını ödedi çekti gitti..

oysa milletvekili ben olsam : Masa masa gezerdim, hoş geldiniz, afiyet olsun, ben Kahramanmaraş Milletvekili ……. nasılsınız iyiminsiniz der.. halkın derdini dinler, halını hatırını sorardım..

1974 seçimleri ve o günden bugüne kadar olan milletvekillerimizin hepsinin tanırım.. hiç kimse kusura bakmasın tarihimizin en bahtı kara dönemi yaşıyoruz ..ve tanınmayan vekillerini seçtik..

onlar bizi tanımıyor, bizde onları tanımıyoruz, oysa şu deprem enkazında bir birimize ne kadar çok ihtiyacımız vardı ki .. bir birimize sarılmamız gereken bir dönem..

Kaderi Kara Maraş'ın gitti bir beş yılı daha .. yazık çok yazık.. Sahipsiz kaderi kara Maraşım benim ..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi