Bakan Yardımcıları Bakıyor!

Daha önce 18 Bakanımız Maraş Baktı.. sıra şimdi 68 Bakan Yardımcısı olunca , Kahramanmaraş 68 kişi daha bakacak demektir.. buyurun gelin bakın sayın bakan yardımcılarımız.. ama biz dışardan bakan değil içerden bakan istiyoruz..!

Bu yazımı oraya buraya çekemeyin iyi okuyun anlayın : Düşünüyorum : Okumasak cahil kalsak daha mı iyi idi ? Ne derseniz ? insan okuması çok şey bilmesi doğru değil gibi geldi bana ? , çok okuyup yazınca elim dursa , yüreğim durmuyor işte size bir hikaye : " Muzaffer Efendi Hazretlerinin lütfettiği zarif nüktelerden biri de şudur :

Tımarhanedeki deliler, bir odanın anahtar deliğini bellemişler, sıraya girip devamlı o delikten bakıyorlarmış. Biri baktıktan sonra diğeri onun yerine geçiyor ve bu böyle sürüp gidiyormuş. Bu hâle şaşıran bir doktor da delilerin arasına karışmış, nihâyet sıra ona gelmiş ve o da merakla delikten içeri bakmış. İlk bakışta bir şey göremeyince, birkaç defa daha sıraya girmiş ve aynı delikten birkaç defa daha bakmış ama her seferinde boş bir odadan başka bir şey göremeyince, delilere dönüp demiş ki :

"Yâhu ne var bu odanın içinde? Ne bakıyorsunuz? Ben baktım, hiçbir şey görmedim"

Deliler doktora sormuşlar :

"Sen kaç kere baktın?"

Doktor cevap vermiş :

"Birkaç kere baktım"

Deliler şu şaşırtıcı cevâbı vermişler :

"Biz on senedir hiç durmadan bakıyoruz bir şey göremiyoruz, sen iki-üç kere bakmakla mı göreceksin!"

Hikâyedeki nüktelere gelince;

Hakikati arayanlar, tıpkı hikâyedeki deliler gibi, bıkmadan, usanmadan çalışırlar. Böyle bir azimle sebat edilmezse hakikat keşfolmaz. Hiç kimse, iki satır okuyarak, üç teşbih beş zikir çekerek hakikati keşfedemez. Tıpkı kıymetli hazinelerin derinlerde saklı olması, değerli madenlerin yerin yedi kat altında bulunması gibi hakikat hazinesi de gizlidir, ona ulaşmak için büyük bir ceht ve gayret lâzımdır.

Cezbe-i ilâhîye tutulanlar, Hakk'a âşık olanlar, O'nu bulmak O'na kavuşmak için gece gündüz demeden zikrullaha yani O'nu anmaya devam eder, aynı zikirleri aynı ibadetleri hiç yorulmadan yaparlar. Malum ya sevgili her zaman nazalıdır, cemâlini hemen göstermez, âşığa düşen sevgilinin nazına daima niyaz ile mukabele etmektir. Onların yaptıklarına vâkıf olmayıp da dışardan bakanlar, onları deli zanneder.

Bu hikâyenin en can alıcı nüktesi de şudur. Dışarıdan bakanlar, hakikati göremez, ancak içeriden bakanlar görebilir." sözün başına döndük..

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı bey diyor ki : " İçerden bakmak hakikati görmek için Kahramanmaraş Adıyaman, Malatya, Hatay birer tam yetkili bakan yardımcısı verin 18 Bakan 68 Bakan yardımcısının gelip bakmasına gerek yok !, onlar içerde burada yatıp kalksınlar" diyor..

Fazla söze ne gerek var !

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi