Alanya da Dostlarla Sohbet!

Gezmek görmek ömürden değildir.. Bizde bir beş günlük Antalya, Alanya çıkarması yaparak Kahramanmaraş döndük..

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin geleneksel hale gelen Küresel Medya Buluşması’nın Alanya da üçüncüsü 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında yapıldı..

Bizlerde Kahramanmaraş'tan toplantıya katılmak üzere yola çıktık.. Alanya da  güzel dostlarla bir araya geldik.. güzel de geçen bir toplantı oldu.. Yurt içinden gelen gazeteciler, yurt dışından gelen gazetecilerle sohbetimiz koyu oldu.. Özellikle Bürükselden gelen Adil Elmas, Londra'dan gelen Alpaslan Düven ile güzel sohbetimiz oldu..

Dünyaya bir bakış oldu.. Aslında hepimiz aynıyız bir birimizden farkımız yok..

Bu sebeple , mutlu olalım, güzel görelim dedik, hep güzel yanına baktık.. KGK toplantısına katılarak yurt içi ve yurt dışından gelen gazeteci dostlarımızı görme imkanı bulduk.. onlarla mutlu olduk..

 KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim başkanın ev sahipliğinde 32 ülkeden yaklaşık 50 yabancı gazeteci ile Türkiye’den yaklaşık 200 yerel ve yaygın medya mensubunun katıldığı Küresel Medya Buluşmasında dostlarla hasret giderdik.. ev sahipliği için sayın Mehmet Ali Dim Başkanıma teşekkür ediyorum..

Alanya Eftelia Marin Otel’de deniz, havuz, sahil, güzel günler ve gecelerde Gazeteci dostlarla sohbet ettik.. Basın bugünü yarını konuştuk.. görüş alış verişinde bulunmak gerçekten güzel bir fırsat..

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim toplantıya katılan 50 yabancı gazeteci, illerden gelen 200 gazeteci arkadaşımızla bire bir ilgilendi.. hoş sohbetler oldu..

Sabah sahilde kumsal da yürüyorum.. yabancılar kitap okuyor, gazete okuyor, dergi okuyor.. bizimkiler ne okuyor ?……

Bizim çocukluğumuzda : Tercüman Gazetesi de Pehlivan tefrikası okunurdu en az 10 kişi okuyanın yanına oturur dinlerdik.. tam heyecanlı yerinde keserdi.. yarın sabahı zor getirdik.. koşar gazete bayinden gazete alırdık.. biz böyle gazete okuyan bir milletlik ne oldu bize ?..

Bu yıl 3’üncüsü yapılan ve yine Lonicera World Otel’in balo salonunda Televizyon Radyo, Ajans, kısaca Gazeteciler ve iş adamlarımıza ödül töreni vardı.. KGK Genel Sekreter Yardımcısı Benan Kepsutlu’nun başarılı sunumuyla gerçekleşen Küresel Başarı Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu Gala Gecesi, her zaman ki gibi canlı ve heyecanlı idi.. DİM tv canlı verdi..

Kahramanmaraş Gazetesi, Bekir Doğan olarak Küresel Gazeteciler Konseyi kurucu üyesi olarak verdiğimiz hizmetlerden dolayı genel başkan Mehmet Ali Dim bey bizlere de bir hizmet onur ödülü verdi.. teşekkür ediyorum..

Alanya da ki son gecemiz de : Gala yemeği ve ödül törenine 550’den fazla konuğun katıldı.. Gazeteci olmayan Alanya da bulunan dostları da görme imkanı oldu.. koyu sohbetlerin yapılması ile son bulan geceden sonra Sabah Halil Hınaz ile yola çıkarak Kahramanmaraş’a geldik.. Hayat kaldığı yerden devam ediyor ..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi