Gülsemin Uğur Kurt

Gülsemin Uğur Kurt

2020 YILI LANETLİ Mİ?

2020 yılına veda edip yeni bir yıla girmemize sayılı günler kala "Şu lanetli yıl bir bitse de kurtulsak" cümlesini o kadar çok duymaya başladım ki...

Bunun üzerine çok düşündüm. Gerçekten lanetli bir yıl mı 2020 yılı? Gerçekten yeni gelecek yıl güzellikler getirecek ve hepimiz çok mu mutlu olacağız? Yılların böyle bir gücü var mı? 

Gelecekte bugünden daha iyi şeyler yaşayacağımız beklentisi veya yarın ne olacak endişesi bugünü sağlıklı bir şekilde yaşamamızı engelliyor. Odaklanamıyoruz. An içinde kalamıyoruz. Dikkatlerimiz dağınık. Ya geçmişle çok fazla meşgul oluyoruz ya da geleceğin endişesi ve beklentileri içerisinde kayboluyoruz. Bir daha telafisi mümkün olmayan zamanımız elimizden kayıp gidiyor.

2020 yılı birçok insan için kayıpların olduğu zor bir yıl oldu. Bu yıl için hadi artık bitsin yeni bir yıl gelsin her şey yoluna girsin beklentisi çok insani ve gayet anlaşılır olmakla birlikte bizi bugünün değerini bilmekten ve o değeri yaşamaktan alıkoyuyor. 

Yeni yılın getireceklerine dikkat kesilen, beklentisine beklenti ekleyenlere sesleniyorum;gelecek yılın bize ne getireceğini bilemeyiz, hatta önümüzde yaşanacak bir gün var mı onu da bilemeyiz ama bu yılın bizden götürdüklerini, bize kattıklarını, neleri doğru, neleri yanlış yaptığımızı, bir sonraki yıl neleri daha iyi yapabileceğimizi titiz bir muhasebe ile bilebiliriz.

Gelecek yıl ve tüm zamanlar için tavsiyem;yapmanız gerekenleri elinizden gelen en iyi şekilde yapın, tedbirlerinizi eksiksiz alın ve sonrasında olabilecek en iyi senaryoya odaklanlanın ve an'ın kıymetini bilin. Her şey elimizde değil, teslimiyet gösterin. Ve acı kapınızı çaldığında onu bir süre misafir etmeyi bilin. 

Zamana kıymet verin, kıymet bilin, kıymet bulun. 

Harcamadan ve harcanmadan vaktinizin bereketi bol olsun. 

Sevgilerimle.

@pskdangulseminugurkurt 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülsemin Uğur Kurt Arşivi