Vekiller, Muharrem Orucu İftar Programına Katıldı

Vekiller, Muharrem Orucu İftar Programına Katıldı
Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ ve Yıldırım Ramazanoğlu Dünya Ehl-i Beyt Vakfının organize ettiği Muharrem Orucu İftar Programına katıldı.

Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ ve Yıldırım Ramazanoğlu Dünya Ehl-i Beyt Vakfının organize ettiği Muharrem Orucu İftar Programına katıldı. Program sonrasında bir açıklama yapan GÜVENÇ,  Programa davet edilmekten ve katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Hicri Yeni Yılın ve Muharrem Ayının İnsanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Bu programların milletimizi Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında birleştirici bir unsur olduğunun altı çizen GÜVENÇ, “Peygamber Efendimizin (sav) Mekke’den Medine’ye hicreti, İslam tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuş ve Müslümanlar tarafından hicri yılbaşı kabul edilmiştir. Bir hicri yeni yılı ve Peygamberimizin (sav) “Allah’ın ayı” olarak nitelediği Muharrem ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Muharrem ayı ve bu ayın onuncu günü olan Aşura, önceki peygamberler ve ümmetleri açısından olduğu kadar günümüzde de ayrı bir önem taşımaktadır. Peygamber Efendimizin “dünyanın iki çiçeği”, diye övdüğü, Hz. Hüseyin ve 70’den fazla arkadaşı 10 Muharrem 61’de Kerbela’da şehit edilmiştir. Bu acı olay, bütün Müslümanları derinden yaralamıştır. Bu vesile ile de Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.