Ünal: Türkiye Zenginleştikçe Özgürlük Talepleri de Artıyor

Ünal: Türkiye Zenginleştikçe Özgürlük Talepleri de Artıyor
Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Milletvekili Sıtkı Güvenç ve teşkilat Ak partide basın toplantısı yaptı. Yatırımlarla ilgili bilgiler verildi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Milletvekili Sıtkı Güvenç ve teşkilat Ak partide basın toplantısı yaptı. Yatırımlarla ilgili bilgiler verildi.

Bu iddianın sahibi, bu açık ve net cümleyi dile getiren AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal, Pazar günü akşamı bir gurup basın mensupları ile bir araya geldi, özellikle yerel meseleleri konuştu,  gazetecilerin sorularını cevaplandırdı, özellikle partideki kırgınlıklar ve küskünler için biraz daha gayret edilmesi gerektiğini belirterek, “Acayip küskünler, kırgınlar  var. Bize düşen birleştirici olmak, siyaseti bırakanlar kendilerini unutulmuş listesine koyuyor ki, bu siyasetin, işin doğasından kaynaklanıyor” dedi.

15 Eylül Pazar günü, oynanan Kahramanmaraşspor-Adanaspor maçını izleyen, müteakiben de parti binasında basın mensuplarını dinleyen AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ı yeniden hayal etmek eylem planı hakkında hem bilgiler verdi, hem de milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar tarafından hazırlanan 1.İzleme ve Değerlendirme Raporunu basın mensupları ile paylaştı.

AK Partinin, özel idarenin ve belediyenin çalışmalarından kesitlerini aktarıldığı kitapçıktaki konulara da değinen Ünal, özellikle gazetecilerin birbirinden ilginç sorularına cevap verirken, bürokraside ters giden isim ve kurumlar yanında, şahısların da masaya yatırılması anında özel notlar aldı. En çok da bir karakolda meydana gelen dayak olayı ile ilgili, basın mensuplarının hemfikir olduğu konulara kulak verdi.

MİLLETVEKİLLERİNİN İKİ GÖREVİ VAR!

Dün oynanan Kahramanmaraşspor – Adanaspor maçı ile ilgili yorumlar da yapan Ünal, yapılan tezahüratları çirkin bulduğunu söyledi, arkasından da sohbeti yine siyasete dökerek, milletvekillerinin iki görevi olduğunu, bunlardan birinin temsil, diğerinin de hizmet etmek olduğuna vurgu yaptı, milletvekillerinin ve kendisinin teşkilata ve belediyeye karışıp karışmadığı meselesine de; “Milletvekilinin görevini söyledik. Milletvekili teşkilata karışmaz, milletvekili belediyeye karışmaz, milletvekili ilini en mükemmel şekilde nasıl temsil edebilirim, nasıl hizmet edebilirim, onun derdindedir. Kamu yatırımları var, biz bunları takip ederiz. Bunları yapmaza isek, çatışma çıkar” dedi, 2013 Kahramanmaraş Gelişim Stratejisi ve Eylem Planı kitabının hazırlanmasında emeği geçen Sevde Beyazıt Kaçar’a teşekkür ederken, bu kitabın hazırlanmasında büyüğümüz Mehmet Sağlam ve Nevzat Pakdil’in de büyük emekleri olduğunu kaydetti, ekip çalışmasının yararına vurgu yaptı.

YATIRIMLARIN ÖNÜNE GEÇEN MEVZUAT HAZARETLERİ

Konuşması sırasında Elbistan ve Afşin’e çekilmesi düşünülen doğalgaz projesi ile ilgili olarak da ihale yapıldıktan sonra, alt değerinin bulunmaması sebebiyle iptal edildiğinin de altını çizen Mahir Ünal, “Mevzuat hazretleri öyle emrediyor. Ancak planın revize edilmesi gerekiyor. Biz vekil olarak hizmet için yola çıktık, hesabı da ancak milletin kendisine veririz” diye konuştu, Narlı Köprülü Kavşakları ve yol çalışmaları ile ilgili olarak hafta içinde Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost ile görüştüklerini ifade etti, uçak seferleri için de bir iyileştirilmeye gidildiğini, AnadoluJet’in haftanın hergünü yapacağı Ankara-Kahramanmaraş, Kahramanmaraş-Ankara seferlerinin de halkın yararına zemin hazırladığına belirtti, bölge havaalanı için alışmaların bütün hızıyla sürdüğüne dikkat çekti.

KMS’NİN GEÇMİŞTEN GELEN SORUNLARI VAR

Ünal, maçtaki çirkin tezahüratlara da değinerek, istifaları gündeme getirdiğinde; “Kahramanmaraşspor’a yardım için Spor Bakanından 250 bin liralık bir söz aldık. İstişarelerimiz sürüyor. Ancak maçta söylenenler hiçte hoş değildi. Anlaşılan o ki, takımın geçmişten kalan sorunları var, ortaya çıkan anlamsız borçları var. ‘Erkoç istifa…’ diye bağırdılar. Bunun altında başka hesaplar var. Taraftar istedi diye bir il başkanı görevinden neden istifa etsin. Ne alaka! Şuna dikkat etmek gerek ve siyaseti spora bulaştırmamak, karıştırmamak gerek” derken, aksi takdirde hesapların ters dönebileceğinin altını çizdi.

MAHALLİ SEÇİMLER VE TAKVİM

Basın mensupları ile hayli bir keyifli sohbete tutuşan Ünal ve arkadaşları, mahalli seçimler için takvimin 21 Ekim olarak belirlenip belirlenmediği üzerinde tartışırken, bir basın mensubunun, başbakanın 20 Ekim’de Kahramanmaraş’a geldiğinde, Büyükşehir belediye başkan adayını açıklayıp açıklamayacağına ilişkin sorusu üzerine cevaben; “Bu konuda bize söz düşmez. Bu takvim, bu açıklama, tamamen başbakan sayın Erdoğan’ın tercihi, takdiri. İsim açıklar mı, açıklamaz mı, bilemem” dedi ve kente gelen sağlık yatırımlarına ilişkin olarak da; “en erken meyve veren şehir Kahramanmaraş” şeklinde konuştu ve açılacak olan tıp fakültesinin 3. nesil hastane olduğuna dikkat çekti,  arkasından da gazeteci Mehmet Fiskeci’nin, siyasetçilerle işadamları arasında bir çatışmanın olup olmadığı sorusuna tek ve kısa bir cümle ile cevap verdi; “hayır, öyle bir şey yok!”

2014’DE ULAŞIM SORUNU BİTER

Sohbet sırasında, zaman zaman sorulara muhatap olan İl Başkanı Fatih Erkoç da cevaplar verirken, Ünal özellikle Çağlayancerit yolu ile ilgili çok şikâyetler aldıklarına da vurgu yapan Ünal, son olarak şunları söyledi; “Bu yol ile ilgili olarak çok ciddi şikâyetler alıyoruz. Yol medeniyet, bunu kabul ediyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim, önümüzdeki yıl sonunda ulaşım problemimiz kalmayacak. Bir de şunu söylemek isterim, geçtiğimiz günlerde AFAD Genel Başkanı Fuat Oktay bana geldi, Türkoğlu’na Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi kurulacak, bunun müjdesini verebilirim. Karayolu’ndaki çalışmaları takip ediyorum.  Her üç güzergâhtaki çalışmalar devam ediyor. Eksikler bitmez, biri biter, birkaç tane daha arkasından gelir. Yenileri çıkarken, tamamlamak bize düşer. Bir basın mensubumuz sordu, cevap vereyim, Teknik Üniversite dediniz. Biz oktular için prof ve doç. bulamıyoruz. Bizim telaşımız, derdimiz. Biz, başbakanımızla Türkiye’yi zenginleştiriyoruz ve özgürleştiriyoruz. Dünyanın ene özgür ülkesi Türkiye. Yurtdışına gidiyorum, kıyaslama yapın, inanın bizdeki özgürlükler hiçbir ülkede yok. Türkiye bir değişim sürecine girdi, herkesin bu sürece katkı yapmasını bekliyorum”

BİRLİKTE AKŞAM YEMEĞİ

Sohbet sonrası, parti binasının toplantı salonunda, basın mensupları ile yemek yendi, sohbetin bir bölümü yemekte de devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.