Türkiye’de Artık Ezbere Oy Kullanma Dönemi Bitmiştir

Türkiye’de Artık Ezbere Oy Kullanma Dönemi Bitmiştir
CHP Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları incelemek için Kahramanmaraş’a geldi

CHP Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları incelemek için Kahramanmaraş’a geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Gökhan Günaydın “2014 Yerel seçimleri bizim için çok önemli bunun için İl başkanlığımız başta olmak üzere tüm ilçelerde yapacağımız çalışmalarla seçimlere hazırlanacağız” dedi.

Günaydın yaptığı açıklamada: “Cumartesi günü İl yönetiminin çalışmaları, Belediye başkanlarımızın yaptığı açılışları ve bir takım incelemelerde bulunmak için Kahramanmaraş’a gelmiş bulunuyoruz. Sabah saatlerinden bu yana Kahramanmaraş’ta temaslarımız sürüyor, öncelikle şunu belirtmek isterim Kahramanmaraş’ımız gerek tarımda gerekse sanayide potansiyeli olan öncü kentlerimizdendir, ancak bu potansiyeli değerlendire biliyor muyuz İktisadi ve politik alanlarda hak ettiği yerde mi sorularını da elbette ki sormak gerekiyor. Şöyle bir baktığımızda Kahramanmaraş’ın merkezinde yüzde 80, ilçelerle karşılaştırdığımızda yüzde 70 bir AK Parti desteği var. Bu Türkiye Ortalamasının çok üstünde, Kahramanmaraş halkının iktidar partisinden memnun olduğu sonucuna varmamızı sağlıyor. Peki bunu ekonomik olarak vatandaşımızın yaşamlarından birkaç örnekle iştirak edelim. Mesela Kahramanmaraş’ta bir çok emekli yurttaşımız var bu emekli yurttaşlarımız ailesiyle refah içerisinde yaşaya biliyor mu bizim bu konuda çalışmalarımız var. Peki çiftçiye emekliye yaklaşım olarak İktidar partisi ile Ana muhalefet partisinin yaklaşımını ele almamız gerekiyor. Biz emekli vatandaşımıza intibak kanunu sağlamak istiyoruz biz on yıl önce emekli olmuş vatandaşımızla bu gün emekli olmuş vatandaşımızın arasındaki uçurumu kapatmak istiyoruz. Başbakan çıkıyor diyor ki bunlara sakın inanmayın ha çünkü bunu yapabilmek için beş milyar lira kaynak gerektirir, bunu yapamazlar intibak kanununu kimse çıkartamaz. Gerçekten de beş milyar lira az para değildir, ancak Türkiye’nin yılda ödediği elli milyar liralık faiz parasının ödediğini düşünürsek yalnızca onda bir oranındadır. Ve bu beş milyar liranın on milyon emekliyi rahatlatacağını düşününce bu para aslında çok değildir. Biz Mazot fiyatı 1,5 lira olacak dedikçe inanmayın kim alıyor o fiyata dediler, evet arkadaşlar o fiyata alan var Türkiye’de gemi sahipleri alıyor, Türkiye’de uçak sahipleri alıyor ama çiftçiye gelince mazot 4,20 kuruş. Çiftçi kardeşime sesleniyorum sizi kullanıp sömüren kim bunları artık biliyorsunuz, Türkiye’de artık ezbere oy kullanma devri bitmiştir.

Yüzde onluk Baraj Kaldırılmadır

Bir güncel konuya değinmek istiyorum dün gece itibariyle Mısır’da ölen insan sayısı otuzu geçmiştir, buradan açıkça söylüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi Nereden gelirse gelsin nerede olursa olsun bütün darbelere karşıdır. Mısır’da darbe yaparak Mısır’ı ileriye götürme ihtimalleri yoktur, orada gösteri yapan insanların üzerine ateş açılması insanlık tarihi adına kara bir gün olarak geçmiştir. Tıpkı Gezi Parkı olaylarında vatandaşlarımıza yapılanlar da olduğu gibi bizi üzmüştür. Recep Tayyip Erdoğan Eğer Demokrasiye inanıyorsa öncelikli olarak Koyulan yüzde onluk seçim barajını kaldırmalıdır” dedi.

p1040140.jpg

Kahramanmaraş’ta CHP oylarının artıp artmayacağı konusunda sorulan bir soruya ise günaydın Söyle cevap verdi: “ biz bu gün bir çalışma yaparken örneğin intibak yasası gibi tüm emekli kardeşlerimiz için istiyoruz bu CHP’li bu AKP’li diye ayırmıyoruz geçmişte yaşanan olaylar hepimizin içinde yara olarak kalmıştır. Yaşanan göçler Cumhuriyet Halk Partisinin oyunu düşürmüştür. Ama artık Kahramanmaraş Silkelenmeli ve ne yapması gerektiğine karar vermelidir. Biz bunun için 2014 mart seçimlerini milat olarak görüyoruz, kendi çıkarlarını sandığa dayatmak isteyen kişilerin artık 30 mart sabahında üzüleceğini belirtmek isterim” dedi.

Daha sonra İl Başkanlığından ayrılan Günaydın Pazarcık ve Narlı da bir takım açılışlara katılmak için yola çıktı

p1040121.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.