Tuncay Kazancı 12 Şubat İçin Adaylığını Açıkladı

Tuncay Kazancı 12 Şubat İçin Adaylığını Açıkladı
Kahramanmaraş Kent Konseyi Genel sekreteri olan işadamı Tuncay Kazancı 12 Şubat Belediye Başkanlığı için Ak Partiden aday adayı olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş Kent Konseyi Genel sekreteri olan işadamı Tuncay Kazancı 12 Şubat Belediye Başkanlığı için Ak Partiden aday adayı olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla iki merkez ilçe olarak  12Şubat ve Dulkadiroğlu adı ile kurulan ilçelerde Belediye Başkanlığı için geriye sayım başladı.

2014 yılı Yerel seçimlerinde ilk Belediye Başkanını seçecek olan 12 Şubat Belediyesi için ilk adaylık açıklaması Kent konseyi Genel Sekreteri iş adamı Tuncay Kazancı’dan geldi.

Kazancı Kervanhan tesislerinde basın mensupları ile biraraya gelerek Ak Partiden Belediye Başkanı aday adaylığı açıklamasını yaptı.

Kazancı neden aday olduğunu şu şekilde ifade etti:

Saygı değer Basın Mensupları, Çok değerli Misafirler, Bugün hayatımın en anlamlı günlerinden birini yaşıyorum.Uzun yıllar önce başlayan bir hayali,  paylaşmak üzere şuan bir aradayız.

            1557 yılındaTataristan' ın başkenti KAZAN'dan yola çıkarak MARAŞ'a gelen ve mensubu olmaktan gurur duyduğum bir ailenin ferdiyim. 90'lı yıllarda Maraş belediye meclisimizin dışında asılı olarak duran 1872 yılında bu güzide şehrin ilk belediye başkanı Kazancızade Sadi Efendi'nin fotoğrafını gördüğümde, bende bu güzel şehre hizmet etmeliyim diye düşündüm ve o günden bu güne bir çok sivil toplum kuruluşunda ve kent konseyinde şehrime hizmet etmeye çalıştım.   Bu günden sonra da aday adayı olarak ve ileride kısmet olursa 12 Şubat Belediyesi başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim.

            Bu göreve talip olabilmek için neler yaptım, nasıl hazırlandım derseniz ;

            1986 yılında, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdikten sonra,  DSİ  XX. Bölge müdürlüğü sosyal tesislerinde 8 yıl boyunca yöneticilik yaptım.

            1994 yılında devlet sektöründe nayrılarak kendi işimi kurdum. 10 yıl boyunca kendi firmamı yönettikten sonrada , 9 yıldır Uluslararası bir şirkette Profosyonel yönetici olarak görev yapmaktayım.

2007 yılında kurulan Kahramanmaraş Kent Konseyinde kurucu genel sekreter olarak görev aldım. 2007 yılından bugüne kadarda 6 yıldır, şehrimiz adına bütün STK'lar ile birlikte görev yapma gayreti içinde olduk.Yine aynı dönemde DOĞAKA Kalkınma ajansının kurucu 34 delegesinden biri olduk.   

2006 -2009 yıllarında 3 yıl boyunca Kişisel Gelişim ve Sinerji derneğinin başkanlığını yürüttüm. Bu dönemde üniversite de gençlerimize yönelik bir çok kariyer günü ve MARAŞ'ımızın tanıtımına yönelik geziler düzenledik. Üniversitedeki topluluklara rehberlik yaptık ve mesleki de antoloji derslerine girdik.Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesinde gençlerimize rehberlik etme konusunda yıllardır çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.           

Kültür Sanat derneği 'nde kurucu üye olarak bulunduk. KAFSAD Fotoğrafçılar derneği'nin üyelerinden biriyim. Engelliler Spo rkulubü derneği' mizin yönetim kurulunda görev yapıyoruz.

            İç işleri bakanlığı tarafından organize edilen, 26 şehrin katılımı ile 7 farklı şehirde düzenlenen Stratejik Yerel Yönetişim bölge toplantılarına  MODERATÖR  olarak davet edilen 3 Kent Konseyi Genel Sekterinden biri olduk. Düzenlenen toplantılarda Kahramanmaraş'ımızı en iyi şekilde temsil edip, tecrübe paylaşımlarında bulunduk.       

            2008 yılından bu yana MaraşGündemgazetesinde yayınlanan 126 köşeyazımdan 91 tanesinde,  hayalimdeki MARAŞ'ın nasıl olması gerektiğini yazdım.

            MARAŞ,  Türkiye'miz ve dünyanın en güzel şehirlerindendir. İçinde var olan potansiyelin doğru yönetilerek dışarı çıkarılmas ıartık kaçınılmazdır.    

            Yönetim ve organizasyon yerel yönetimde en önemli noktadır. Sizlerin huzurunda bu şehri birlikte yönetmeye talip olduğumuzu ilan ediyorum.

            Basınımızla, Siyasetçilerimizle, Sanayicilerimizle, Esnaflarımızla, Üniversitemizle, Muhtarlarımızla, Kadınlarımızla,Gençlerimizle, Çocuklarımızla birlikte ve beraber bu şehri yönetmeye talibiz.

            Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak,  herk onuda ama her konuda şeffaf ve katılımcı bir yönetim görevine talibiz.

            MARAŞ'ımızın sahip olduğu bütün güzellikleri ilk önceTürkiye' ye sonrada Dünyaya tanıtmak için göreve talibiz.

            12 Şuba tbelediyemizin, 47 Mahallesinde yaşayan bütü ngençlerimize sosyal, sportif ve kültürelal tyapı imkanları hazırlamak için göreve talibiz.

            Maraş 'ın bütün güzel insanlarına daha yaşanabilir bir şehir sunmak için göreve talibiz.

            Katılımınız bizlere güç verdi, onurlandırdı. Bugün burda kendi içimizdeki heyecanımızı,  Maraş'ımızın bütün mahallelerine taşıyarak dalga dalga yayma kararlığındayız. Sizlerden alacağımız destek bukonuda büyük önemt aşımaktadır.

 NEDEN ADAY OLDUK ?

Uzun yıllar birçok Sivil Toplum kuruluşunda ve Kent konseyinde hizmet ettiğim şehrimi 2023 vizyonuna uygun, modern ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile,sosyo-ekonomik ve kültürel değerlerimizi bir bütün halinde ele alıp, bu alanda yenilikçi çalışmalar yaparak Kahramanmaraş'ımızı ülkemizin yükselen değeri haline getirmek amacı ile aday olmaya karar verdim.

NELER YAPMAYI PLANLIYORUZ ?

İMAR ve ŞEHİRCİLİK

Ev sahibi olmayan bütün insanlarımızı en uygun taksitlerle ev sahibi yapmak için, TOKİ ve büyük müteahhitlik firmalarıyla anlaşma yapılarak binlerce konut yapımı gerçekleştireceğiz.

12 Şubat belediyemize" KENT MEYDANI " yapılarak bu meydanda " NOSTALJİ  TRAMVAYI " yapacağız.  

Kentsel dönüşüm kapsamında olan mahallelerimizde bulunan insanlarımızı, yapacağımız konutlara yerleştirip, Maraş'ın tarihi dokusuna uygun ve depreme dayanıklı bölgeler inşa edeceğiz.

Yeni arsalar üreterek" UYDU KENT " projelerine ağırlık vereceğiz.

İmarda yaşanan bürokrasinin önüne geçmek için, vatandaşımızın işini kolaylaştıracak bütün tedbirleri alacağız.

47 Mahallemizdeki imar uygulamalarını gözden geçirerek, Mahallerimizin mimari estetiğini öne çıkaracak yollar izleyeceğiz.

 ULAŞIM VE YOL

Büyükşehir belediyemiz ile uyum halinde 12 Şubat İlçemizde bulunan yolları standardı artırılacak ve araçların transit geçişini sağlamak için alt ve üst geçitler yapılacak,

Bisiklet ve yürüyüş yolları ilçemiz genelinde oluşturulacak,

3 farklı noktada  kapalı otopark inşa edilecek,

Toplu taşıma araçlarının çağın gereklerine uygun olarak, klimalı ve konforlu hale getirilmesi için gerekli çalışma yapılacaktır.

 EĞİTİM

12 Şubat ilçemizdeki bütün okullarımızın fiziki alt yapıları gözden geçirilerek, tekli öğretime geçebilmeleri için, gerekli bütün imkanlar seferber edilecek,

Öğrencilerimize rehberlik hizmeti verebilecek birimler oluşturulacak,

Başarılı öğretmen ve öğrenciler ödüllendirilecek,

Kitap okuma konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülecektir.

 SOSYAL FAALİYETLER

Maraş Kültür Evleri Projesi hayata geçirilecek. Kültür Sokağı oluşturulacak,

Şehrimiz ve Üniversite de yaşayan gençlere yönelik sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği 3 farklı gençlik merkezi ve 2 adet kapalı yüzme havuzu yapılacak,

Şehrimiz tarihine ve adına yakışır bir şekilde Dünyaya tanıtılarak,  Marka şehir haline getirilerek,  Maraş tanıtımına katkı sunacak festivaller düzenlenecek,

Maraş tanıtımına katkı sunacak festivaller düzenlenecek,

Engelli ve Yaşlı vatandaşlarımıza yönelik projeler geliştirilecek,

Sır barajı  üzerinde 2 adet,  Menzelet Barajı üzerinde 2 adet Su Sporları merkezi yapılacaktır.Bu merkezlerin yanına özel teşebbüs teşvik edilerek, restoranlar açılması sağlanacaktır.
İLETİŞİM

Muhtarlık koordinasyon merkezleri kurularak, Mahalle sorunlarına doğrudan çözüm bulunması sağlanacaktır.

Halkımızın  her an ulaşabileceği ve sorunlara anında cevap verebilecek, elektronik sistem kurulumu gerçekleştirilecektir.

Çocuklar ve gençlerin her konuda fikir üretmeleri için ilçemizin değişik yerlerine   "  İCAT ÇIKAR " kutuları yerleştirilecektir” dedi.

Tuncay Kazancı’ya maraşgundem ailesi olarakt başarılar dileriz.

655.20130718125306.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum