Siyasete Yeni Bir Yüz: Ali Yakar!

Siyasete Yeni Bir Yüz: Ali Yakar!
Ali Yakar “AK Parti tarafından Milletimize hizmet noktasında verilebilecek her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım…” diyor.

İstanbul’da CFO olarak görev yapan ve AK Parti Siyaset Akademisi’nde en yüksek puanı alarak derece yapan hemşehrimiz Ali Yakar “AK Parti tarafından Milletimize hizmet noktasında verilebilecek her görevi layıkıyla yerine getirmeye de hazırım…” diyor.

AK Parti’nin siyasi eğitim çalışmaları konusunda Yakar, “AK Parti hedeflerini net bir şekilde belirlemiş, bu hedefleri doğrultusunda hem teşkilatlarını sürekli eğitiyor, hem de kullandıkları yöntem ve sistemlerini bu doğrultuda sürekli yeniliyor” diye konuştu.

Halen İstanbul’da yaşayan Kahramanmaraşlı Ali Yakar, siyasetin meydanlarına daha aktif inmeye hazırlanıyor. AK Parti’nin siyaset akademisine İstanbul’dan katılan ve derecelendirme sonucunda Türkiye’de ilk 4’e giren Yakar, plaketini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Aslen, Kahramanmaraş’ın Döngele Kasabası’ndan olan ve İstanbul’da bir Holding’de CFO olarak görev yapan Yakar, İstanbul’dan katıldığı AK Parti Siyaset Akademisi’nde 96 puan alan 4 adaydan biri oldu. Aynı puanları alanların doğum tarihlerine göre sıralandığı AK Parti Siyaset Akademisi derecelendirmesinde 96 puan alan kursiyerlerden İstanbul’dan Münevver Yıldız (28 Ocak 1990) birinci, Ankara’dan Sinem Sinangil (27 Ağustos 1988) ikinci, Osmaniye’den Ali Yıldırım (13 Ocak 1984) üçüncü olurken; 10 Şubat 1974 Kahramanmaraş doğumlu olan Ali Yakar da dördüncü oldu. Beşinciliği ise Artvin’den İlker Özkan (10 Nisan 1970) elde etti.

Bu arada, AK Parti’nin siyaset akademisi programına Kahramanmaraş’tan katılan Abdurrahman Sarı 78, Ahmet Tüfekçi 70 ve Ayşe Kazlı da 60 puan aldı.

PLAKETLERİNİ BAŞBAKAN VERDİ

14. Dönem Siyaset Akademisi “Lider Ülke: Türkiye” Yerel Yönetimler-II Programında (YYP-II) dereceye girenler ödüllerini Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Mart 2013 – Mayıs 2013 döneminde 25 merkezde gerçekleşen YYP-II programının Türkiye geneli sınavı 19 Mayıs 2013′te akademi açan il merkezlerinde, İl’lerinde dereceye girenlerin katılımıyla yapılan derecelendirme sınavı 8 Haziran 2013′te AK Parti Genel Merkezinde yapılmıştı.  Heyecanlı bekleyiş sona erdi ve akademinin ilk beş ismi belirlendi. İlk beşte yer alan ve İl’lerinde birinci olan öğrenciler plaketlerini Genel Merkezde yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Başbakan’ın elinden aldılar.

Akademi birincisi olan Münevver Yıldız başbakanın yurt dışı gezisine, ikincisi olan Sinem Sinangil başbakanın yurt içi gezisine katılırken; üçüncü Ali Yıldırım, dördüncü Ali Yakar ve beşinci İlker Özkan da bakanların gezilerine katılacak.

DÖRDÜNCÜ Ali YAKAR KİMDİR?

10 Şubat 1974’de Kahramanmaraş’ın Merkez İlçe ’yebağlı Döngele Kasabasında doğan Yakar, I. Dünya Savaşında Osmanlı ordusunda İngilizlere karşı Yemen cephesinde savaşırken şehit düşen ve cenazesi Yemen’de defnedilen Hasan Çavuş’un (Karacanoğlu/Karaca Hasan’ın) 2. kuşak torunudur. 

Ali Yakar, ilk ve orta okulu Döngele Kasabasında, liseyi Kahramanmaraş’ta Ticaret Meslek Lisesinde okudu. 1991’de İstanbul Üniversitesini kazandı ve İktisat Fakültesi İşletme Bölümü ile Bankacılık Bölümlerini okudu. İşletme Yönetimi alanında Yönetici MBA, Para, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Bilim Dalında Yüksek Lisans yapan Ali Yakar, çeşitli banka ve aracı kurumlarda (Vakıfbank, Pamukbank, Yapı ve Kredi Bankası, Şekerbank ve Şeker Yatırım) çeşitli görevlerde (Stajyer, Memur, Uzman Yardımcısı, Uzman, Yönetici, Fon Yönetimi Müdür Yardımcısı, Pazarlama Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü görevlerinde) bulundu.

Nisan 2007’de askere giden Ali Yakar, askerliğini Kırklareli 55.Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Pınarhisar Garnizon Komutanlığında kısa dönem olarak yaptı ve 30 Eylül 2007’de terhis oldu. Askerlik dönüşü, Ekim 2007’de Yıldız Holding (Ülker)’de Bütçe ve Finans Müdürü olarak göreve başladı ve Ocak 2010’da Yıldız Holding (Ülker)’de Mali ve İdari İşler Müdürü oldu. Eylül 2010’de Yıldız Holding (Ülker)’den ayrılarak, T.C. Başbakanlık/Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ve tarihi Bezm-iAlem Vakıf Gureba Hastanesini de bünyesine katan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde kurucu Mali ve İdari İşler Direktörü / Daire Başkanı olarak göreve başladı. Eylül 2012’de Bezmialem Vakıf Üniversitesinden de ayrılarak, Türkiye’nin en büyük Holdinglerinden birine Mali İşler Grup Başkanı (CFO) olarak transfer oldu ve halen görevine devam ediyor.

Okul hayatı boyunca okuduğu sınıflarda Başkan, kaldığı yurtlarda Başkan veya Müdür, birçok dernek ve vakıfta ise Üye ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Yakar, İstanbul Fatih’te bulunan Kahramanmaraş Okutma ve Yardım Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Emine İnanç Vakfında Müdür, İstanbul Fatih’teki Çemberlitaş semtinde bulunan Birlik Vakfında Üye ve Birlik Vakfı çatısı altında bulunan Genç Birlik Üyesi ve de Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen İstanbul Fatih’teki Kahramanmaraş Okutma ve Yardım Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam ediyor.

Siyasete 1991’de Refah Partisine üye olarak başlayan Ali Yakar, aktif siyasete ise İstanbul Üniversitesinden hocası olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un saadet Partisi Genel Başkanı olması ile başladı ve partinin İstanbul il yönetim kurulu üyesi, ekonomi ve sosyal işler birimi başkan yardımcısı ve İstanbul Zeytinburnu ilçe başkan yardımcısı görevlerinde bulundu. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte Saadet Partisinden ayrılarak, Halkın Sesi Partisinin (HAS Parti) kuruluşunda yer aldı ve kurucu yönetim kurulu üyesi ve İstanbul Zeytinburnu kurucu ilçe başkanlığı görevlerini üslendi. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti’ye katılan Ali Yakar, halen Ak Partide siyaset yapmaya devam ediyor.

KahramanmaraşdâhilTürkiye genelinde açılan ve 10 bine yakın kişinin katıldığı AK Parti Siyaset Akademisine İstanbul’dan katılarak en yüksek puanı alan Ali Yakar, tüm illerden dereceye giren ilk üç adayın katıldığı Türkiye derecesi sınavında da en yüksek puanı (96 puan) alarak Türkiye derecesi yaptı. Yakar ödülünü 20 Ağustos 2013 Salı günü Ak Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ınelinden aldı.

SORULARIMIZI CEVAPLANDIRDI

Siyasetin yeni yüzü olarak karşımıza çıkan hemşerimiz Ali Yakar, sorularımızı cevaplandırdı. Kendisine siyaset akademisine katılma nedeni, akademide neler öğrendiklerini, en yüksek puanı nasıl aldığını, siyaset yapmak isteyip istemediğini sorduk. İşte sorular ve cevapları:

Kahramanmaraş’ta Bugün: Neden AK Parti Siyaset Akademisine katıldınız?

Ali Yakar: Hem AK Parti’yi daha yakından tanımak, hem de siyasetin inceliklerini bu işin uzmanlarından öğrenebilmek için katıldım.

Kahramanmaraş’ta Bugün: Siyaset Akademisinde neler öğrendiniz?

Ali Yakar: Siyaset Akademisinde; AK Parti’nin gerçekten büyük ve çok mükemmel çalışan bir organizasyon olduğunu, başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm AK Parti Yöneticilerinin ülkemizin daha güçlü bir ülke olabilmesi için çok ciddi bir gayret içerisinde olduklarına bizzat şahit oldum.  AK Parti Yöneticilerindeki bu çalışma istek ve arzusunu görmek, beni Ülkem adına çok mutlu etti. 

İş tecrübelerimle paralellik kurarak örneklendirecek olursam, AK Partinin organizasyon yapısını; çok iyi organize olmuş Holdinglerin yapısına benzetiyorum. Hedefler net bir şekilde belirlenmiş, her şey kurallara bağlanmış ve sistematik bir yapıya kavuşturulmuş ve de sistematik yapı mükemmel bir şekilde işletiliyor. AK Parti’de görev yapan herkeste bir heyecan ve hedef birliği var. Herkes kendi sorumluluğunun bilincinde hareket ediyor. Aynı kurumsallaşmış ve mükemmel yönetilen Holdinglerin yapısında olduğu gibi.

Nasıl ki çok iyi yönetilen holdingler daha güçlü ve de daha mükemmel olabilmek için hedeflerini önceden belirliyorlar, personelini belirledikleri hedefleri doğrultusunda sürekli eğitiyorlar, kullandıkları yöntem ve sistemlerini hedefleri doğrultusunda sürekli yeniliyorlarsa, AK Parti de aynı şekilde hedeflerini net bir şekilde belirlemiş, bu hedefleri doğrultusunda hem teşkilatlarını sürekli eğitiyor, hem de kullandıkları yöntem ve sistemlerini bu doğrultuda sürekli yeniliyor.

Aradaki fark ise, holdingler daha fazla para kazanmanın peşinde koşuyor, AK Parti ise ülkemizin daha zengin ve daha güçlü bir ülke olabilmesi için, ülkemiz insanının refah seviyesinin daha da yükseltilmesi için koşuyor.  AK Parti Yöneticilerinin Ülkemizin daha zengin ve daha güçlü olabilmesi için gece gündüz demeden (7/24) çalıştıkları inkâr edilemez bir gerçek.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “Durmak Yok, Yola Devam!…” sözüne atfen, ben de diyorum ki; “Ak Parti’de gerçekten durmak yok, geçe gündüz demeden (7/24) çalışmak var, koşmak var!…” bu bir gerçek. Herkese, AK Parti’yi daha yakından tanımasını tavsiye ediyorum.  AK Parti’yi tanımadan, AK Parti için yapılacak her olumsuz yorum ve değerlendirmenin büyük bir yanılgı olabileceğini düşünüyorum.

İdeolojik düşüncelerle AK Parti’ye sıcak bakmayanlar olabilir, ancak AK Parti’nin Ülkemiz insanının refah seviyesini artırmak için, daha zengin ve daha güçlü bir Türkiye için çalıştığından kimsenin kuşku duymaması gerekiyor.  İnsanlar bilmeden veya zamanın o anki koşulları içerisinde hata yapabilirler. Doğru yapıldığına inanılan bazı şeyler de zaman içerisinde hata olarak algılanıp yorumlanabilir. Ancak niyetler halis ise yapılan hatalar da zaman içerisinde, yeni koşullar paralelinde mutlaka telafi edilir.

AK Parti Yöneticilerinin de Ülkemize hizmet ederken niyetlerinin halis olduğundan inanın en ufak bir şüphem yok. AK Parti Siyaset Akademisini organize eden Yöneticiler ile Siyaset Akademisine eğitim vermek için gelen hocaların profiline de baktığınızda, AK Partinin Ülkemiz insanının daha donanımlı olması için ne büyük fedakârlıklar içerisinde olduğunu da görebiliyorsunuz.

Hem AK Parti Siyaset Akademisini organize eden Yöneticilerin ufukları çok geniş, hem de eğitim vermek için derslere gelen hocaların ufukları çok geniş. Hem Akademi Yöneticileri, hem de eğitime gelen hocalar kendilerini düşünce ve bilgi anlamında çok iyi yetiştirmişler. Hiçbir olaya ideolojik ve dar açıdan bakmıyorlar.

Siyaset Akademisine ders vermeye gelen hocalar; ülkemiz insanı olarak, neden çok çalışmamız gerektiğini, neden ülkemizin güçlü olması gerektiğini, neden insanımızın daha donanımlı olması gerektiğini, dünyaya nasıl bakmamız gerektiğini, birbirimizi anlayarak ve birbirimize saygı duyarak ortak paydada nasıl buluşabileceğimizi ve buluşmamız gerektiğini, dünyadaki örnekleriyle anlatarak, kursa katılan herkesin ufkunu genişletiyorlar.

Derslere gelen hocaları dinlediğinizde, ülkemizin her anlamda neden daha güçlü olması gerektiğini, neden tarihteki o şanlı yerini tekrar elde etmesi gerektiğini, neden Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023’lerin, 2053’lerin ve 2071’lerin hedef gösterildiğini çok iyi anlayabiliyorsunuz.

Kahramanmaraş’ta Bugün: Siyaset Akademisindeki bu kadar katılımcının arasından nasıl oldu da hem İstanbul’da, hem de Türkiye’de en yüksek puanı alarak derece yaptınız?

Ali Yakar: Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki, Siyaset Akademisinin tüm Yöneticileri; başta AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Süleyman Soylu, Genel Merkez Akademi Koordinatörümüz Sayın Emine Çift ile Yardımcıları Hüseyin Koşan, Esra Korkmaz ve Oya Doğru, Ar-Ge’den sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcımız (AR-GE Başkanımız) Sayın Tülin Mazlumoğlu Kestane ve İstanbul İl Başkan Danışmanı Murat Hazıroğlu, İstanbul Siyaset Akademisi Koordinatörü Ali Çevik ve Yardımcısı Hüseyin Özcan çok donanımlı ve iletişimi mükemmel insanlar.

Bu, Ak Parti Siyaset Akademisi Yöneticileri; akademi katılımcılarına başta bilgi ve belge olmak üzere, her konuda çok yardımcı oluyorlar ve her katılımcıya AK Parti ailesinden birisiymiş gibi davranıyorlar.  Bu ilgi de katılımcılarda AK Partiye karşı bir aidiyet duygusu oluşturuyor. Derslere gelen hocalar da Türkiye’nin alanında kendilerini ispat etmiş en iyi Hocalarından oluşuyor. Katılımcılara düşen görev ise dersleri çok iyi dinleyerek, dersleri iyi anlamak veya anlamaya çalışmak.

Tabii derece yapabilmeniz için mevcut bilgi birikiminizin de mükemmel olması gerekiyor. Kısa zamanda çalışarak elde edilebilecek bir başarı hikâyesi değil. Yıllar içerisinde edindiğiniz bilgiler sizleri sınavda üst sıralara taşıyor. Sınavda çıkan soruların hangi konulardan gelebileceğini önceden öngörmeniz çok güç. Sınavda çıkan sorular ile ilgili benzetme yapmak gerekirse, sanatçı Kenan Işık Bey’in “Kim 500 Milyar İster” tv programındaki gibi, soruların nereden ve nasıl gelebileceğini önceden öngöremiyorsunuz. Sınav sonucunda, tamamen sizin bilgi birikiminize bağlı bir sonuç ortaya çıkıyor.  Ben de dünya ve ülke gündemini her zaman çok iyi takip ettiğim için başarılı olabildim. Aksi halde sınavda bu şekilde dereceye girebilmek çok zor…

Ancak, siyaset yapmayı düşünen (ve de AK Partiye katılmayı düşünen) herkesin AK Parti Siyaset Akademisine mutlaka gitmesini tavsiye ediyorum. TV’lerde gördüğünüz Bakanlar, AK Parti üst düzey Yöneticileri ve TV’lerdeki tartışma programlarına konuk olan Hocalar ile aynı ortamda buluşabiliyorsunuz. Derslere devam ederek Hocaların söylediklerini iyi analiz ettiğinizde, dünyaya bakış acınızda olumlu anlamda çok değişiyor. Ayrıca AK Parti Siyaset Akademisi alanında çok iyi organize edilmiş mükemmel bir eğitim organizasyonu…

Kahramanmaraş’ta Bugün: Ak Parti’de siyaset yapmayı planlıyor musunuz?

Ali Yakar: AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve çok sevdiğim Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Sayın Süleyman Soylu ile Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanımız Sayın Nevzat Pakdil ile İstanbul İl Başkanımız Sayın Aziz Babuşcu, İl Başkan Yardımcımız Sayın Sayın Tülin Mazlumoğlu Kestane, İstanbul İl Başkan DanışmanıSayın Murat Hazıroğlu, İstanbul Siyaset Akademisi Koordinatörümüz Sayın Ali Çevik ve Yardımcısı Sayın Hüseyin Özcan, Zeytinburnu İlçe Başkanımız Sayın Bahattin Ünver, Fatih İlçe Başkanımız Sayın Ahmet Hamdi Görk, Zeytinburnu Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın ve Kahramanmaraş İl Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Erkoç başta olmak üzere, tüm Ak Parti teşkilat ve üst düzey Yöneticilerinin ülkem ve milletim için bu kadar (gece gündüz demeden 7/24) koşuşturduklarına şahit olduktan sonra, ülkesini ve milletini çok seven birisi olarak, benim de artık AK Parti’de koşuşturmam gerektiğini, bunun da bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum. Artık ben de her anlamda bir AK Partiliyim… AK Parti tarafından Milletimize hizmet noktasında verilebilecek her görevi layıkıyla yerine getirmeye de hazırım… Allah’ım nasip eder, milletim ve partim de uygun görürse bundan böyle milletimize hizmet etmek için çalışacağım. (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.