Osman Okumuş’un 1 Yıllık İcraatları Beğenildi

Osman Okumuş’un 1 Yıllık İcraatları Beğenildi
AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi Mart ayı olağan toplantısında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden bu yana geçen 1 yıllık sürede yaptıkları icraatları anlattı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi Mart ayı olağan toplantısında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden bu yana geçen 1 yıllık sürede yaptıkları icraatları anlattı. Okumuş’un icraatları salondaki hazirun tarafından beğenilerek alkışlandı.

Şekerdere Bulvarı üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan tek milletvekili olan ve vatandaşların “Halkın vekili” ismin taktıkları ve devamlı yanlarında gördükleri Sıtkı Güvenç, bir konuşma yaptı. Son bir aydır yoğun gayret içerisinde “Polis, Vazife ve Salahiyet Kanunu” için çalıştıklarını söyleyen Güvenç; “ Muhalefet bu kanun için her türlü engellemeleri yaptı, her türlü kavgaları çıkarttı ama Allah'a şükürler olsun bu kanunu da çıkarttık" ifadesini kullandı. Sıtkı Güvenç, TBMM'deki yasama faaliyetlerini yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini, orada güçlü irade olmasa meclisin çalışmasının mümkün olmayacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Muhalefet partileri birlik olup meclisi çalıştırmamak için her türlü engeli çıkarıyorlar. Bu engellemelere rağmen ülkenin ihtiyacı olan kanunları çıkartmaya AK Parti iktidarı olarak devam ediyoruz. Ülkemizin hayrına olan kanunları çıkarttık ve çıkartmaya da devam ediyoruz. Son bir aydır yoğun gayret içerisinde Polis, Vazife ve Salahiyet Kanunu için çalışıyoruz. Muhalefet bu kanun için her türlü engellemeleri yaptı, her türlü kavgaları çıkarttı ama Allah'a şükürler olsun bu kanunu da çıkarttık. İki yıl Siirt koordinatörlüğü iki yılda Diyarbakır koordinatörlüğü yaptım. Diyarbakır koordinatörlüğü yaptığım dönemde kamu düzeninin sağlamamız istenmişti. Bizim amacımız vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Daha önce insanlar yüzlerini kapatıyor, sokaklarda molotof atıyor, vatandaşlarımız hayati tehlike yaşıyordu. Onlar suç kapsamına alındı, cezaları artırıldı. Hem de bu eylemi yapanlardan tazmin hakkı getirildi."

dscf4782.jpg

 METİN DOĞAN: 7 HAZİRAN’DAN BÜYÜK ZAFER BEKLİYORUZ

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan ise, Türkiye'nin, kan ve gözyaşı içerisinde olan İslam dünyasına ümit ışığı olabilmesi için 7 Haziran'da yapılacak seçimlerden zaferle çıkmaları gerektiğini öne sürdü. Dünyadaki tüm mazlumların ve mağdurların ümit ışığı olmaya devam edebilmek, zalime "dur" diyebilmek, İsrail'e "One minute" demeye devam edebilmek, Filistin'de, Myanmar ve Doğu Türkistan'ın umudu olmaya devam edebilmek için mutlaka bu seçimlerden büyük bir zaferle çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Doğan, şöyle konuştu: "Yeni Türkiye ve Büyük Türkiye idealimizi gerçekleştirebilmemiz için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanımız bilge adam Ahmet Davutoğlu'nun önümüze koyduğu 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sine ulaşabilmek için mutlaka 7 Haziran seçimlerinden büyük bir başarıyla çıkmamız lazım. Vatandaşın devlete karşı görevlerini değil, devletin vatandaşa karşı görev sorumluluklarını düzenleyen çağdaş bir anayasaya kavuşabilmemiz için, istikrarın sembolü olan Başkanlık sistemini Türkiye'de hakim kılabilmek için mutlaka 7 Haziran seçimlerinden AK kadroların büyük bir zaferle çıkması lazım. Şu anda Kahramanmaraş’ta 6 olan milletvekili sayımızı 7 ya da 8 yapamaz isek Türkiye genelinde 400 milletvekili hedefine ulaşamayız.  Bu nedenle Kahramanmaraş Teşkilatı olarak öncekilerden daha fazla çalışmalıyız.”

Onikişubat metropol ilçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu metropol ilçe Belediye Başkanı Necati Okay, eski milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ile milletvekili aday adaylarından bazılarının yanı sıra partililerin katıldığı toplantıda, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptıkları çalışmaları sunumlar eşliğinde anlattılar.

dscf4774.jpg

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin gayretli ve çalışkan Belediye Başkanı Osman Okumuş, 1 yıllık icraatlarını anlattığı sunumda ilçeye desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Belediye ve genel bütçe yatırımları ile ilçenin her geçen gün gelişmekte olduğunu kaydeden Okumuş, OSB ve Lojistik Köy yatırımlarının da tamamlanması ile Türkoğlu ilçesinin parlayan bir yıldız haline geleceğini anlattı.

Öte yandan; Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Başkanı ve Birleşik Basın Birliği (BBB) Dönemsel Eşbaşkanı Abid Vanlı ise Havadis Maraş haber sitesindeki köşesinde toplantı hakkında şunları kaleme aldı:

 “İLK 24’E 48 KİŞİ..

 Milletvekilliği yolunda son 8’e kalacak olanların belirlenmesinde sona doğru yaklaşıyoruz. “7 Nisan’a çeyrek kaldı” desek yeridir.

Ve hâlâ kime sorsanız (ben 24’deydim, 16’ya kaldım) diyor. Enteresandır; esas kalması gerekenlerden ses çıkmazken bu (sona kaldım) diyenler, dona kaldıklarını gördüklerinde, kendileri açısından çok geç olacak.

Bugün Ak Parti İl teşkilatının Mart ayı divan toplantısı vardı. Vekillerden sadece Sıtkı Güvenç’in olduğu  Mart ayı toplantısında, salonun arka kısımları ve balkon kısmı bomboştu.

Artık eline siyah eldiven takıp tokalaşan ve salondaki varlığını hissettirmeye çalışan bayan aday adayına bu işin “OUT” olduğunu birilerinin anlatması gerek diyerek, genel görüntüye bir göz atalım:

*Divan Başkanlığını yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ramazan Yavuz, sakin görünmesine rağmen heyecan yapmış olmalı ki, zaman zaman ufak tefek sunum hataları yaptı. (2 toplantı daha idare ederse sorun kalmaz.)

*Teşkilat ve halk temayülü bittiğinden aday adaylarının yarıdan çok fazlası oralarda görünmedi. (Katılmayanlar zahar Ankara’da –güya- kulis yapabilme peşindeler.)

*İş yoğunluğundan (!) toplantıya katılamayan vekillerin tebrik telgrafları okundu. (Yeni Türkiye’den bahsederken, artık telgraf yerine, e-mail atsalar daha iyi olur) diyenler vardı. Bir de; madem telgraf göndermek lütfunda bulunmuşlar, (sadece isim okusalar daha iyi olur) diyenlerde mevcuttu.

*Türkoğlu’nda yapılan hizmetlerin anlatıldığı bölümde, sunumu yapan Başkan Osman Okumuş her zamanki nüktedanlığı içerisinde, sahne hâkimiyetini gösterdi.

Özellikle kadınlar kahvesi kısmını anlatırken, (hanımlar okey oynarken erkekler artık evde yemekleri yaparlar) sözü alkış aldı.

Tanıtım bölümü bittikten sonra, protokol konuşmaları çerçevesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı kürsüye çıkmadan hemen önce Birleşik Basın Birliği (BBB) mensupları olarak salonu terk ettik.

Başkan konuşmaya başladığında kaçınılmaz olarak “İnşallah” ve “hep beraberce” replikli notları tuttuğumuzdan ve dahi başkan da bu işe bozulduğundan, “morali bozulmasın” diyerek “hep beraberce” kebap yemeye gittik. (Kaldı ki “fazlaca etkimiz” yok ki, not alıp haber yaparak neden vaktimizi boşa harcayalım. Değil mi?)”

dscf4771.jpg2-239.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.