Kazancı Ziyaretlerine Devam Ediyor…

Kazancı Ziyaretlerine Devam Ediyor…
AK Parti Kahramanmaraş 12 Şubat Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Tuncay KAZANCI, 12 Şubat İlçesi mahalle muhtarlarına ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor…

AK Parti Kahramanmaraş 12 Şubat Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Tuncay KAZANCI, 12 Şubat İlçesi mahalle muhtarlarına ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor…

Mensubu olduğu,  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin; “Siyaseti kişiler için değil, Millet için yapma” misyonuna yakışır bir yerel yönetim sergilemek amacıyla yola çıktıklarını belirten Tuncay KAZANCI,  tempoyu hiçbir zaman düşürmeden, seçim öncesi ve seçim sonrası “İşimiz hizmet, gücümüz millet”  anlayışı ve çizgisinde, mahalle-mahalle dertleri, sorunları dinleyerek, çözüm arayarak ve üreterek; Kahramanmaraş ve 12 Şubat İlçesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmak gayreti içinde yollarına devam edeceklerini belirtti.

dumlupinar-mahalle-muhtarligi.jpg

Osmangazi Mahallesi,  Dumlupınar Mahallesi, Yusuflar Mahallesi, Hayrullah Mahallesi, Orhangazi Mahallesi, Ertuğrulgazi Mahallesi, Malik ejder Mahallesi, Oruç reis Mahallesi, Karacaoğlan Mahallesi, Mevlana Mahallesi, Saçaklızade Mahallesi, Tavşantepe Mahallesi, Yunus emre Mahallesi, Karamanlı Mahallesi, Serintepe Mahallesi ve Çamlık Mahallesi muhtarlıklarına ziyaretler gerçekleştiren KAZANCI, Mahallelerin genel durumları hakkında bilgi aldı. Projelerinden ve Seçim kampanyasından muhtarlara bahseden 12 Şubat Belediyesi Başkan Aday Adayı KAZANCI, seçim bölgesindeki bütün mahalleleri tek tek dolaşıp, “talep ve sorunlara yerinden yaklaşım ve çözüm odaklı” olarak çalışacağını söyleyerek,  gerçekleştireceği çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Osmangazi mahallesi; İstimlak yolu ile mahallelerinde okul ve cami yaptırılmasını talep ettiler. Mevcut bazı evlerin tapusunun bile olmaması ve “Kentsel Dönüşüm” projeleri ile daha çağdaş bir yaşam alanı kazandırılması gerekliliği mütalaa edildi.

sacaklizade-muhtarligi.jpg

Dumlupınar mahallesi; Sağlık ocaklarının olmadığını, mahallede sadece 1 okulun olduğunu ve 2 adet yeşil alanlarının olduğunu belirttiler. Birkaç yıl önce bir sokakta meydana gelen heyelan sonrası sokağın üst kısmındaki evlerin heyelan riski taşıdığını; dolayısıyla kentsel dönüşüm yapılarak, çağdaş ve daha yaşanabilir alanlar yaratılmasını, en azından ilk etapta alt yapı eksikliklerinin giderilmesini, mahallelerinde sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerin artırılmasını,  talep ettiler.

Yusuflar mahallesi; Mahallelerinde okul ve yeşil alanların eksik olduğunu, “Kentsel Dönüşüm” kapsamına alınan mahallelerinin “doğalgaz, elektrik, asfalt” gibi alt yapı çalışmalarının durdurulduğunu, şu ana kadar da hiçbir çalışma yapılmadığını ve bu konuda vatandaş olarak bilgilendirme taleplerini dile getirdiler.

Hayrullah mahallesi; Kahramanmaraş’ın en sorunsuz mahallelerinden birisi oldukların , yapılması planlanan “Kültür Park” projesinin mahalle sınırları içerisinde bulunduğunu, bundan sonraki süreçte 12 Şubat İlçe Belediyesinden kaliteli hizmetler beklediklerini belirttiler.

Orhangazi mahallesi; Diğer mahallelere oranla küçük bir alanı kapsayan mahalle, 63 apartman ve az miktarda müstakil evden oluşmakla birlikte,  12 şubat Belediye Başkanlığından eğitim- sağlık ve kültürel alanlarda kaliteli hizmetler beklediklerini belirttiler.

Ertuğrulgazi mahallesi; Mahallelerindeki imar sorunları, yeşil alan eksiklikleri, eğitim, sağlık ve sosyal alanlar hususunda eksikliklerin giderilmesini talep ettiler.

Malik ejder mahallesi; İmar sorunlarından, yeşil alanların daha da iyileştirilmesinden bahseden mahalle muhtarımız;  eğitim, sağlık konularında kaliteli hizmetler beklediklerini belirttiler.

Oruç reis mahallesi; Okul ve sağlık ocağı bulunmayan mahallede, fay hattına yakın olmasından dolayı burada yaşayan vatandaşlarımız için eğitim ve sağlık alanında yapılar yapılmadığını, bu bölgeye uygun bir çalışma yapılması, kentsel dönüşüm ile daha kaliteli ve güvenli yaşam alanları yapılması talep edilmektedir.

Karacaoğlan mahallesi; 4 camisi ve 2 adet yeşil alanı bulunan bu mahallemizin çarpık yapılaşma olmasına rağmen zeminin sağlam olmasından dolayı “Kentsel Dönüşüm” e en uygun mahallelerden birisi olduğunu ve en kısa zamanda belediyecilik anlamında kaliteli hizmetler beklediklerini belirttiler.

Mevlana mahallesi; 1 lise, 1 ilköğretim ve 1 camisi bulunan, imar planında bir çok yerin yeşil alan olarak göründüğü, imar sorunu olan, dolayısıyla alt yapı hizmetlerinde de sıkıntı yaşanan mahallede, İmar çalışması yapılması, kentsel dönüşüm ve kaliteli yapılaşma noktasında hizmet beklediklerini söylediler.

yunus-emre-mahalle-muhtarligi.jpg

Saçaklızade mahallesi; Okul olmayan mahallede iki adet okul için ayrılmış alan ve  1 adet yeşil alanı bulunan  mahallenin kuzey kısmındaki boş arazilerin bir kısmı vatandaşa ait, geri kalanı ise hazine arazisi. Taziye evi, kütüphane gibi sosyal hizmet alanlarının oluşturulmasını istemektedirler.

Tavşantepe mahallesi; Hazine arazilerinin işgalinden dolayı imar sorunu olan mahallede TOKİ civarında 1 okul bulunmakta. Kahramanmaraş’ın Camisi olmayan tek mahallesi olan Tavşantepe mahallesinde 3.500 m2,  lik cami alanı mevcut olmakla birlikte cami yapımı için Belediye İmar Komisyonundan izin bekleniyor.

Yunus Emre mahallesi; 2 tane lisesi olan ve bir okul yapımı devam eden, 1 camisi olan , içinden iki büyük cadde geçen Yunus Emre Mahallesinde; haftada 2 gün halk pazarı .

Karamanlı mahallesi; 2 ilkokul ve 2 lisesi bulunan mahallede 5 tane de yeşil alan bulunmakta. Mahallenin bir kısmında çarpık yapılaşma mevcut

Serintepe mahallesi; Yerleşim yeri olarak şehrin en eski mahallelerinden birisi olan Serintepe Mahallesinde yeşil alan bulunmamakta ve 1700 m2 lik alanı istimlak edilmiş olup henüz park yapımına başlanmamış.  Altyapı sorunlarının olduğunu ve gerek bu alanda; gerekse sosyal, kültürel alanlarda hizmetlerin artırılmasını talep etmektedirler.

Çamlık mahallesi; Okul bulunmayan mahallenin kuzeyinde TOKİ evleri var. TOKİ’lerin  alt kısımlarında istimlak çalışması başlatılmış olup, kentsel dönüşüme geçilmiş bir mahalle.

Mahalle muhtarları yapılan ziyaretlerden memnuniyetlerini belirterek, AK Parti 12 Şubat Belediyesi Başkan Aday Adayı Olan Tuncay KAZANCI’ya başarılar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.