Bugün Artık Türkiye IMF'ye Kredi Veriyor

Bugün Artık Türkiye IMFye Kredi Veriyor
Sıtkı Güvenç: "Ak parti iktidarı ile türkiye'de fevkalade güzel şeyler oldu"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Türkiye'de AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye'de güzel şeyler olduğunu, geçmişte IMF'den borç alan ülkenin bugün IMF'ye borç verir hale geldiğini söyledi.

  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ile birlikte AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erçok ve partilileri ziyaret eden Güvenç, burada Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin her geçen gün büyüyen ve güçlenen bir ülke olduğunu kaydeden Güvenç, "30 sente muhtaç durumdaydık. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlattı ve o zaman bu ülkede kıyametler koptu. AK Parti iktidara geldikten sonra ekonomiyi yeniden toparlamaya çalıştı ve hamdolsun Türkiye’nin dört bir yanında sağlıktan eğitime, eğitimden ulaşıma her alanda iyileşmeler hızla devam ediyor" dedi.

  Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına denk gelen '2023 yılı'nı kendilerine hedef olarak seçtiklerini vurgulayan Güvenç, "2023 yılında göreceksiniz bu ülke dünyanın en gelişmiş, en modern ülkelerinden biri haline gelecek. Bir yıllık bir vekilli süremizde Ankara’da çalıştık ve inanın bu süre içerisinde Ankara’da ülkenin problemlerine derman olacak yasaları çıkarmak için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 23 saat çalışarak Meclis rekor kırdı, en uzun çalışma rekoru kırdı" ifadesini kullandı.

655.20120719095651.jpg

  "ARTIK IMF'YE BORÇ VERİR DURUMA GELDİK"

  Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

  "10 yıllık AK Parti iktidarında geldiğimiz nokta fevkalade önemsenecek, fevkalade güzel şeylerin olduğu döneme kadar geldi. Biliyorsunuz yıllar yılı IMF’den borç alırdık, kredi alırdık ve IMF müfettişleri gelir bizleri denetler, ‘Siz şunu yapmadınız, bunu yapmadınız, şunu yapacaksınız’ diye talimatlar verirdi. Ama hamdolsun bugün geldiğimiz noktada biz IMF’ye kredi verme durumuna geldik. Biliyorsunuz en son yapılan toplantıda 5 milyar dolar IMF’ye biz kredi açtık, Avrupa’daki krizi rahat atlatsınlar diye."

  Bugün Avrupa'nın çok ciddi bir krizle boğuştuğu ve bu süreci nasıl atlatacaklarını da bilemedikleri yorumunda bulunan Güvenç, "Biz, 5 milyar dolar kredi vererek bu krizi rahat bir şekilde atlatmalarını sağlıyoruz. Nereden nereye geldik. Yine sadece AK Parti’nin yaptığı hizmetleri sadece AK Partililer değil, muhalefetteki partiler de zikretmeye çalıştı. Bu da son derece önemli. Biliyorsunuz MHP Genel Başkanı Balkanlar'a gitti. Gerçekleri orada tüm çıplaklığıyla itiraf etti. ‘Arkanızda güçlenen, gelişen, büyüyen bir Türkiye var’ diyor. Bu mesajı orada vermesi gerçekten bizim açımızdan son derece onur verici" diye konuştu.

  "HACİZ İŞLEMİNİN CEZASINI EV HANIMI VE ÇOCUKLAR ÇEKMEYECEK"

  5 Temmuz’da yürürlüğe giren 'Türk Ticaret Kanunu’ ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar da, söz konusu kanun ile birlikte artık evlere haciz gelmeyeceği gibi hata yapan eşin cezasını da evdeki hanımının ve çocuklarının çekmeyeceğini belirtti. Kaçar, “Biliyorsunuz çok önemli kanunlar geçti. Bizim için 8 yıllık eğitimin 12 yıla çıkması çok önemliydi. Bazı derslerin ailelerin isteği üzerine çocuklarımıza verilmesi kararlaştırıldı. Ben Sevde Beyazıt Kaçar olarak çocuğumun ilkokul sürecinde iyi bir din eğitimi almasını isterim. Kur’an-ı Kerim’i de öğrensin, Peygamberimizin hayatını da öğrensin. Asıl bunu ben istediğim için ben seçmeli dersi istersem çocuğum da öğrenecek. Bunun için artı bir çaba ve zaman harcamayacağım. Bunları çıkardık, memleketimize geliyoruz. Bize, ‘Tatile mi gidiyorsunuz?’ diye soruyorlar. Evet, seçim bölgemizde tatil yapacağız. Ramazan’ı seçmenlerimizle, halkımızla birlikte geçireceğiz. Diğer yandan 5 Temmuz’da yürürlüğe giren bir kanun var. Artık evlerimize haciz gelmeyecek. Eşimiz yüzünden, eşimizin yaptığı bir hata olabilir, evine haciz gelmeyecek. Bunun cezasını eşi veya çocukları çekmeyecek” dedi.

656.20120719095706.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.