Arıkan; “Bu bir açılım hareketi”!

Arıkan; “Bu bir açılım hareketi”!
Biz başbakanımız Recep Tayyip Erdoğandan ahde vefayı,yol arkadaşlığını,kadirşinaslığı,en önemlisi dostluğu öğrendik.

Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 4 Mayıs AK Parti Kahramanmaraş il kongresi içini adaylığını açıklayan il genel meclis üyesi Ahmet Arıkan, gençlik yıllarından bu yana siyasetin içinde aktif olarak çalıştığını, AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte partisinde 2002-2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği, belediye encümen üyeliğinde bulunduğunu belirterek, son yapılan 2009 genel seçimlerinde yine AK Partiden il genel meclis üyesi seçildiğini söyledi ve bu görevi sırasında da başta il daimi encümen üyeliği olmak üzere, Bütçe İmar, Çevre-Sağlık ve benzeri komisyonlarında görev aldığını ve halen de bu görevleri sürdürdüğünü söyledi.

Sanayi yolunda,  Aksu sürücü kursu bitişiğinde açtığı seçim bürosunda, çok sayıda kalabalık eşliğinde adaylığını resmen açıklayan Ahmet Arıkan, “Parti tüzüğümüzün temel amaçlarından 4. maddesinde aynen ifade edildiği gibi, ‘AK Parti insanların farklı inanç, düşünce, ırk, dil, ifade etme, örğütlenme ve yaşama gibi doğuştan var olan bütün haklara sahip olduklarını bilir ve saygı duyar. Farklı olmanın ayrışma değil,  pekiştirici kültürel zenginliğimiz olduğunu kabul eder.’

Bu anlayışla bugün benim burada bulunma gayemle de bire bir örtüşen ve partimizin temele amaçlarının 6. maddesinde de yine aynen ifade edilen şu cümleye de özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Arkadaşlar, ben geneli ifade eden bu maddenin yereldeki tezahürü için buradayım. Madde aynen şöyle;

“Milli iradenin egemen olabilmesinin, bütün siyasal hakların ancak özgür kullanımı ile mümkün olabileceğine, özgür siyasal hak kullanımının ise, çoğulcu ve katılımcı hür demokratik düzen içinde hayata bulabileceğine inanır’ İşte bizim çıkış noktamız da budur.” dedi.

HERKESİ PARTİSİNE SAHİPLENMEYE DAVET EDİYORUM!

Ahmet Arıkan, temsil noktasında partilerinin çok daha geniş kitlelere hitap etmesini, kucaklamasını ve partiye gönül vermiş, fakata bir şekilde uzak kalmış herkesin yeniden aidiyet duygusuyla partisini sahiplenebilmesi için burada olduklarını da belirterek, konuşmasının devamında; “Bu bir nevi açılım hareketi. Bu hareketimiz içinde şu an aktif olarak çalışan partili arkadaşlarımızın yanında küskünler ve yeni katılımlar da var. Biz siyasette ahde vefayı, yol arkadaşlığını, kadirşinaslığı, gönül eri olmayı ve en önemlisi dostluğu sayın başbakanımız R.Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Ama bugün Kahramanmaraşımızda gördüğümüz fotoğraf maalesef bu güzel hasletlerimizin kaybolmaya yüz tuttuğunun bir göstergesi. İşte bizim yola çıkış gayemizde bu değerleri yeniden hayata geçirmektenbaşka bir şey değil. Ben, başta AK Parti ailesi olmak üzere, tüm Kahramanmaraş’lı halkımıza v esiz değerli basın mensupları arkadaşlarımıza, tekrara selam ve saygılarımı sunuyorum. Ve bu vesile ile çıkacak neticenin hem şehrimize, hem bizlere, hem de halkımıza hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Açıklaması ve konuşması ardından geldikleri için yol arkadaşlarına teşekkür eden Ahmet Arıkan, ayrıca pazartesi akşamı, bütün partili dostlarını Hünkar Tesislerinde ki toplantıya davet etti.

650.20120427095939.jpg

651.20120427095953.jpg

652.20120427100006.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum