“Andırın Yayla Turizminin Merkezi Oldu”

“Andırın Yayla Turizminin Merkezi Oldu”
Andırın’ın 7 bin 989 belediye nüfusu bu yıl yaz aylarında 40 bine ulaştı…

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde incelemelerde bulundu. Andırın Belediye Başkanı Baki TEZCAN ve AK Parti Andırın İlçe Başkanı Şaban AVCI da Nevzat Pakdil’e ziyaret ve incelemelerinde eşlik etti.

Andırın Kaymakamı Alper ÇİFCİ, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Andırın Devlet Hastanesini ziyaret eden Pakdil, “Andırın Merkezin nüfusu 7 bin 989 kişi, belde ve köylerinin nüfusu ise 28 bin 450, toplam nüfusu ise 36 bin 439 kişidir. Sakin ilçelerimizden Andırın’ın yaz aylarında nüfusunun 40 bine çıktığını görüyoruz. Andırın’ın yayla turizmi merkezi haline geldiğine şahitlik ettik. Bunun için de yapılacak çalışmaları, düzenlemeleri, verilecek hizmetleri buna görev yapmamız gerekiyor. Konaklama probleminin halledilmesi halinde Andırın yaz aylarında daha kalabalık ve nitelikli bir nüfusu ağırlayacak ve ilçemize bir gelir kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.

 “ANDIRIN’A 30 YATAKLI DEVLETHASTANESİ”

Andırın Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Yalçın, “Yaz aylarında günde 100-110 çocuğun tedavisini yapıyoruz. Diğer ilçelerde yaz aylarında hastanelerdeki doluluk düşerken, bizim ilçemizde yaz aylarında daha yoğun geçiyor. Mevcut hastanemizin 24 yatağı bulunuyor. Özellikle yaz aylarında yatak sayımız yetmiyor. Bunun için 30 yataklı yeni bir hastane çalışmamız var. Son aşamaya geldik. Hastanenin eskiyen lojmanları yıkılacak. Yaz aylarından dolayı 40 bin nüfusa hizmet veriyoruz” diye konuştu.

dsc09163.jpg

Halk sağlığının son derece önemli olduğunu, ihtiyaca göre yeniden planlamalarının yapılmasının zaruri olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Vatandaşların sağlıklı olabileceği ortamın gerektirdiği koşulları sağlayarak toplumun isteğine cevap vermemiz gerekiyor. Hastalığı önlemek ve sağlığı geliştirmek için bilimsel ve teknik bilgiyi uygulayarak organize şekilde toplum çabası gerektirmektedir. Bu misyonun yerine getirilmesi için kamu kuruluşlarının olduğu kadar özel kuruluşların ve bireylerin katılımı gerekmektedir. Devletin sağlık politikası yetkililerinin en önemli işi hayati önem taşıyan elementlerin yerli yerine oturmuş olduğunu belirlemek ve bunu güvence altına almak olmalıdır. Andırın’ın nüfusunun yaz aylarında üçe, dörde katlanması sebebiyle buna göre çalışma yürütmek zorundayız. Devlet Hastanemizin ekibine tüm yoğunluğa rağmen, yaptığı örnek çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.