Ak Parti İl Danışma Meclisi’nde Gündem Suriyeli Mülteciler Oldu

Ak Parti İl Danışma Meclisi’nde Gündem Suriyeli Mülteciler Oldu
Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığınca düzenlenen il danışma meclisi toplantısına son günlerde yaşanan Suriyeli krizi ve Gazze’de yaşanan olaylar damga vurdu.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığınca düzenlenen il danışma meclisi toplantısına son günlerde yaşanan Suriyeli krizi ve Gazze’de yaşanan olaylar damga vurdu.

Ak Parti İl Başkanlığı başta olmak üzere Metropol ilçeler Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçe başkanlığı 10 Ağustos 2014’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili istişare ve yerel seçimler sonrası gelinen son noktayı değerlendirdiler.

dsc00388.jpg

Dulkadiroğlu ilçe Başkanlığı ve Onikişubat ilçe Başkanlığının Parti üyeliği için yapılan başvuruları en kısa sürede sonuca bağladıklarını belirten Başkan Bilal Oruç Degbici, bizim hakkımızda söylenen Dulkadiroğlu İlçe başkanlığı üye yapımında pasif kalıyor laflarını kabul etmiyoruz. Bizim ekibimiz ilçe kurulduğu günden bu güne ellerinden geleni yapıp üye sayısını beklentilerin üzerinde yapmıştır” dedi.

dsc00377.jpg

DOĞAN, BİZLERE ENSAR OLMAK DÜŞER

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan yaptığı konuşmasında: “Son günlerde yaşanan ve halkın huzurunu kaçırmaya çalışan bazı şer odakları halkımızı galeyana getirmeye çalışıyor. Asılsız iftiralarla Suriyeli mülteciler üzerinden bizi bölmek parçalamak istiyorlar. Bizlere Ensar olmak düşer Suriyeli aileler üç yıldır huzuru bozmadan yaşamaya çalışıyor, bugüne kadar bir problem olmadı da bugün mü bu olaylar çıkıyor. Provokasyonlara gelmeyelim, bu şehirde bin kişilik bir grubun yapmaya çalıştığı gösteriyi bir milyon kişinin düşüncesiymiş gibi yansıtmak doğru değildir” dedi.

 Doğan, Son 11 gündür zalim İsrail tarafından işgale uğrayan bombalarla uyanan Gazze’li Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz. Bu ülkenin Başbakanı dik duruşuyla Davos’ta “One Minute!” diyerek tüm dünyaya İsrail’in nasıl bir insanlık suçu işlediğini yüzüne vurduğunu hepimiz biliyoruz. Yine İsrail’e ve tüm dünyaya mazlumun yanında zalimin karşısında olduğumuzu gösterecek bir yiğit liderimiz var. Bize düşen bu seçimde de destek olmak ve Çankaya ya giden yolda bizde elimizden geleni yapıp sayın başbakanımızı cumhurbaşkanı olarak ziyarete gitmek olacaktır” dedi.

dsc00381-001.jpg

ERKOÇ, İYİ Kİ AK PARTİLİYİM

Daha sonra kürsüye çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç’ta: “Gazze de yaşanan bu menfur saldırıların bir an önce son bulmasını ve zalimlerin yargılanmasını istiyoruz. Ankara da milletvekillerimizin hepsinin İsrail Başkonsolosluğuna giderek orada protesto yapması bizim davamızın ne kadar kutlu ve haklı olduğunun göstergesidir. İyi ki Ak Parti davasına girmişim, iyi ki bu kutlu davaya gönül vermişim” dedi.

dsc00400.jpg

GÜL; OYUNA GELMEYELİM

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise: Kahramanmaraş Halkının ne kadar misafirperver olduğunu ben gayet yakından biliyorum. Bu Suriyeli kardeşlerimize sahip çakılım onları zalim Esad’ın zulmünden kurtarmışken bir zulüm de biz etmeyelim.  Gazze’de yaşanan olayların Suriye de yaşanan olayların ırakta yaşanan olayların bizlere ders olması lazım Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim” dedi.

Ak Parti Temmuz Ayı İl Danışma Meclisinde konuşmacılar konuşmalarını tamamladıktan sonra toplantının basına kapalı bölümüne geçildi.

Haber-Fotoğraf: Ali Karaboğa

dsc00365.jpgdsc00373-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.