Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, “Suriye’ye olası bir müdahalenin belki Mısır’a da bir örnek teşkil edeceğini, gözdağı olabileceğini düşünüyorum.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, “Suriye’ye olası bir müdahalenin belki Mısır’a da bir örnek teşkil edeceğini, gözdağı olabileceğini düşünüyorum. Bu iki Müslüman ülkenin de biran önce hak ettikleri huzura ve barışa kavuşmalarını diliyorum” dedi. 

Ramazanoğlu, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen Ağustos ayı İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Suriye ve Mısır’daki durumu ele alan Ramazanoğlu, gelişmelerin Türkiye tarafından yakından takip edildiğini belirtti. Başbakan Erdoğan’ın özellikle Suriye konusundaki düşüncelerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Ramazanoğlu, başbakanın da düzenli olarak bilgilendirildiğini söyledi.

aw000165_01.jpg

Hafız Esed’den sonra, Suriye’nin gelişmesi noktasında Türkiye’nin bu ülkeyle sıcak ilişkiler kurduğunu ve destekler verdiğini anımsatan Ramazanoğlu, bugün de Suriye’deki zulmün biran önce son bulması için uluslar arası camiayla hareket edildiğini vurguladı. Mısır’daki darbeye de değinen Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Mursi’nin, güvendiği adamlar tarafından arkadan vurulduğunu işaret etti. Ramazanoğlu’nun, konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Mısır’da, darbeyle indirilen Mursi tam manasıyla arkadan vuruldu. Bizzat kendi güvendiği insanlar tarafından arkadan vuruldu. Biliyorsunuz darbeyi yapan Sisi, bizzat Mursi tarafından genelkurmay başkanlığına atanmıştı. Şu an cumhurbaşkanı olan zat, yine Mursi tarafından anayasa mahkemesi başkanlığına atanmıştı. Bunların yanı sıra darbenin ardından cumhurbaşkanı yardımcısı olan El Baradey, cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini üstlendikten bir süre sonra yurt dışına çıktı ve bir daha Mısır’a dönmedi. Yaptığı açıklamalarda, Mursi’nin tuzağa düşürüldüğünü, Mısır’da derin devletin çok ciddi bir komplo hazırladığını, dolayısıyla kan dökülmesinin bekleneceğini medyayla paylaştı.

Öte yandan bir Mısırlı general ne diyor biliyor musunuz? Öyle gizli kapaklı da değil, bir Fransız basın mensubuna aynen şunu söylüyor. ‘Müslüman kardeşler teşkilatının 530 tane yöneticisi var. Bunların hepsinin idam edilmesi gerekir. 3 milyon civarındaki Müslüman kardeşler mensubu da cezaevine alınırsa Mısır’da hiçbir problem kalmaz ve Mısır bütün problemlerini çözer.’ Bu sözler Mısır ordusunda görevli bir general tarafından açıklanan bir beyandır. Bunun için Suriye’ye eğer uluslar arası bir müdahale gerçekleşirse, bunun Mısır’a da bir örnek teşkil edeceğini, belki Mısır’a da bir gözdağı olacağını düşünüyorum. İnşallah bu 2 Müslüman ülkenin, değerli kardeşlerimizin hak ettikleri huzura ve barışa kavuşmalarını diliyorum.”

aw000165_03.jpg

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise iktidarları döneminde hem yurt genelinde, hem de Kahramanmaraş’ta çok büyük yatırımlara imza atıldığını kaydetti. Gelişen Türkiye’nin kabuğunu kırarak bölgesinde ve dünyada da söz sahibi konuma geldiğini söyleyen Erkoç, “Ancak bu durumdan rahatsız olanlar tekrar eski rant günlerine dönmek için Türkiye’nin içine kapanmasını istedi. Bunun için ne gerekiyorsa yaptılar. Ama bu millet asla onlara fırsat vermeyecektir. Bu birlik ve beraberlik devam edecektir” diye konuştu.

Erkoç, Başbakan Erdoğan’ın 19-20 Ekim tarihlerinde Kahramanmaraş’a geleceğini ve ziyaretlerde bulunacağını teşkilat mensuplarıyla paylaştı.

aw000165_05.jpg

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’da, yaptığı konuşmada yerel yönetim noktasında yapılan hizmetleri teşkilatına anlattı. Hizmetlerin, 4 ciltlik bir kitapta toplandığını ve kamuoyuyla paylaşıldığını dile getiren Poyraz, “Bizler kalkınmanın yerelden başladığına inandık. Bunun için gayret ettik. Bu hizmet yolunda da 11 yılı geride bıraktık. Yaptığımız tüm hizmetlerimizi de 4 ciltlik bir kitapta topladık. Bu kitap bizim hizmet karnemiz. Kitabı incelediğinizde şehrimizin nereden nereye geldiğini çok daha iyi anlayacaksınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Toplantının ilerleyen bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.