Yola Çıkışlar Başladı

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri için, bulunduğu makamdan ilk istifa eden isim Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan oldu.

1995 yılında Ticaret Borsası Meclisine ilk adımı attığı günden bu yana tanıdığım Arıkan, ilkeli, tuttuğunu kopartan, planlı ve projeli bir yaşamı olan birisidir.

2004-2009 yılları arasında Ak Parti listesinden İl Genel Meclisi üyesi seçildi. Siyaseti, yerel yönetimi hem öğrendi, hem de katkılar ortaya koydu.

2005 yılından bu yana ise Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanlığını başarı ile yürüttü. Çiftçilerimizin bilimsel teknikleri kullanması için modern bir laboratuvar kurdurttu. Yani yiğidi öldür ama hakkını teslim et noktasında baktığımızda Arıkan, Ticaret Borsasına bir değer kazandırdı. Cazibe merkezli bir yer haline getirdi. Bunları ortaya koyarken ben merkezli değil de biz merkezli bir anlayış benimseyerek ekip çalışmasına büyük önem verdi.

9 Mart 2011 tarihi itibariyle Kahramanmaraş Ticaret Odası Başkanlığı ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Başkanlığı görevlerinden istifa etti.

Yaptığı basın toplantısında gelecek için düşüncelerini ifade ederken hepimize bir umut doğdu sanırım. Değerli Mahmut Arıkan’a bu zorlu yolculuğunda başarılar dilerim.

MHP’de Ejder Oruç geliyor;

Ejder Oruç hayat maratonunda merdivenleri tabiri caizse tırnaklarıyla kazıya kazıya yükselmiştir. Birilerinin himmetine, torpiline uğramaksızın kendi emek ve çabası ile bürokraside belli bir yere gelmiş, birikim ve donanım sahibidir.

Bu güzel kardeşimiz de bu güzel memlekete hizmet edebilmek için Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili olmak için yola çıktı. Kahramanmaraş’ta siyasete kalite gelmesi adına Ejder Oruç beyi yürekten destekliyorum.

Nevzat Pakdil’in ağırlığına kimsenin itirazı yok!..

2011 seçimleri ile ilgili şu girer, bu girer noktasında ufuk turu yaptığımızda TBMM Başkanvekilliğini başarı ile yürüten, hemen hemen bütün hafta sonlarını Kahramanmaraş’ta geçiren Nevzat Pakdil için yeniden adaylık noktasında kimse itiraz etmiyor. İtiraz edenlerde çoğunluk değil küçük bir azınlık olarak ortaya çıkıyor. Sayın Pakdil’in yeni dönemde banko listeye gireceği noktasında kimsede şüphe içinde değil.

Milletvekili Pakdil’in üçüncü dönemde de TBMM’de Kahramanmaraş’ı temsil edeceği şimdiden ortaya çıktı gibi… Bize başarılar dilemek düşüyor!....

(Not: Sayın Başkanvekilimiz ile birlikte merhum Murat Demir’inde olduğu bir fotoğrafı bu yazı içine yerleştiriyorum. Umarım bu yazıyı okuyan dostlarımız murat için de bir fatiha okumayı unutmazlar)

Sıtkı Güvenç bu defa işi sıkı tutuyor;

Allah var, yarın seçim olacakmış gibi dört yıldır harıl harıl çalışan bir siyasi isim söyle diye bir soruya muhatap olsam, hemen Sıtkı Güvenç’in adını dile getiririm.

Böylesi siyaseti seven, millete hizmet etmekten keyif alan bir ismin Ankara’da TBMM’de olmasını gönülden arzu ederim. Aslında TBMM’de görmek istediğim insan sayısı fazla ama malum sayımız sekiz. Daha dokuza bile çıkartamadık. Gaziantep ilinde 57 bin Kahramanmaraşlının yaşadığını duyunca doğrusu moralim bozuldu. Bu bizim insanlarımız neden bu güzel memlekeetteeeen kaçıyor? Bunun da ayrıca sorgulanması lazımdır.

Bu defa Sıtkı Güvenç diyor, çıktığı bu siyaset maratonunda başarılar diliyorum.

Ankara’da görmeyi arzu ettiğim isim sayısı tabii ki bunlarla sınırlı değil, yavaş yavaş, yeri geldiğinde taşı gediğine oturtarak yazmaya devam edeceğiz.

Şunu samimiyetle ifade edebilirim ki; ekonomik durumum olsa, yüreğimdeki millete hizmet etme aşkına bende aday adayı olurdum. Ancak parasız da bu iş olmuyor. Buna bir bütçe gerek.

Bu medeni cesareti göstererek siyasi partilerden aday adayı olan bütün dostlara başarılar diliyorum. Seçimlerin ülkemize huzur ve barış getirmesini yüce Mevla’dan dilerim!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi