VEKİLLİK ÖZLEMİ VE KİMLER ADAY OLMALI!..

Bir süre önce yaklaşık bir ay süre ile devam eden bir anket ile “kimleri vekil olarak görmek istersiniz?” sorusuna cevap aramaya çalışmıştık. İhtimaller göz önünde bulundurularak isimler tespit edilmiş ve bu isimler ile ilgili kamuoyunun oy verme yöntemi ile görüşlerini almaya çalışmıştık.

Bilindiği gibi siyasi partiler kadın seçmenlerden de oy alabilmek için KADIN ADAYLARA ‘da seçilecek yerlerde şans vereceği yönünde bilgiler almıştık. Özellikle Ak Partinin Kahramanmaraş’ta ilk beş içinde bir KADIN adaya yer vereceğini tahmin ediyorum. Benim edindiğim izlenim o yöndeydi. Bu sebeple de anketimizde bu soruya da cevap aramaya çalıştık.

Anket sonuçlarına baktığımızda ilk 16 isim arasına giren bayan isimler var.  Zaman neyi gösterecek bilmiyoruz ama anket listemizde de yer alan bayanın listeye girme şansı da büyük oranda var gibi geliyor bize.

Neyse; gerek anket süresince ve gerekse sonrasında sektör eğilimli bir anlayışında ortaya çıkmaya başladığını söyleyebilirim.

Esnaflar, kendilerinden bir ismin listede olmasını istiyorlar. Sanayici ve iş adamları artık bizim temsilcilerimiz doğrudan bizi temsil etmeliler görüşünün ağırlık kazanmaya başladığını görüyoruz.

Sanırım bundan sonraki adaylık kriterleri de değişecek. Nitekim Sayın Başbakan hafta sonunda İl Başkanlarıyla yaptığı toplantının açılış konuşmasında, her önüne gelen bulundukları makamlarından milletvekili olmak için istifa etmesinler diyerek Teşkilat ve Belediye Başkanlarına uyarı yaptı. Bu konuşmanın sonrasında ise; şehirlerine ve ülkelerine katkı yapacak donanım ve birikimde olanlar aday yapılacaktır denildi. Yani Ak Parti listesinden aday olmak isteyenler için bilgi birikimi, donanım v.s gibi özellikler öne çıkacak.

Sayın Başbakan’ın bu ifadelerine uygun aday belirlemesi yapılacaksa, bizim dövünmemize ve feryat etmemize gerek yok. Kahramanmaraş’a katkı koyabilecek, ülkeye katkı koyabilecek, donanımlı ve bilgili insanlar arasından seçme yapılacaktır diyebiliriz.

Konuyu Kahramanmaraş’a getirecek olursak, bu ifadeler ışığında değerlendirme yaptığımızda, farklı bir tablo çıkar diyebiliriz.

Sanayiciyi temsilen, Mehmet Balduk, Atıf Şirikçi, Mahmut Arıkan gibi isimlerin milletvekili adaylığını düşündükleri yönünde kulislerde konuşmalar yapılıyor.

Esnafı temsilen ise Ahmet Kuybu, Şeref Kazancı gibi kentte tanınan isimlerde gündeme getiriliyor.

Partiye emek verenler, Ankara ve İstanbul’dan icazet aldı diyenler,….v.s. liste uzayıp gidiyor.

Kahramanmaraş’ın Genel seçimler öncesinde Büyükşehir statüsüne  kavuşturulmasını arzu ediyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir olursa, Elbistan’ında İl olması gündeme gelecektir.

Bunlar olur mu bilmiyoruz. Ancak bu şekilde Kahramanmaraş’ın önünün açılmasının da mümkün olacağını düşünüyoruz.

Sayın Başbakanın bu açıklaması gönlünde milletvekilliği yatan bürokratlar için bir engel alacağını düşünüyorum.

2007 seçimlerinde olduğu gibi Sayın Başbakan Ankara ve İstanbul’da olup da Kahramanmaraş’tan milletvekili olmak isteyenlerin hayallerinin boş olduğunu 2011 seçiminde de gösterecek gibi geliyor bana.

O halde bizler var gücümüzle buradakiler için çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bana göre iş dünyasından en az iki isim listeye girecektir.

Sizce bu kehanetim doğru çıkar mı?

(Yorumlarınızı bekliyorum)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi