Vekilliğin Yolu Kentin Sokaklarından Geçer

Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri için geriye sayım başladı. Siyasi partilerden milletvekili seçilmek isteyen isimler birer ikişer partilere başvuru yapmaya başladılar.

2011 Genel Seçimlerinde Ak Partiye 106 isim adaylık için başvurmuştu. Şimdi ise ancak bu rakamın yarısına ulaşacak. MHP ve CHP’de de donanımlı isimler adaylık için başvurularını yapıyorlar. Ak Partide aday adayı eksilmesi yaşanırken MHP ve CHP’de sayı artıyor. En azından öyle bir görüntü var.

**

Dün Ak Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda duygulu bir aday başvurusu yaşadık. Kadim dostum, değerli kardeşim Kahramanmaraş için de şans olduğuna inandığım İnşaat Mühendisi, Avukat ve iyi derecede de İngilizce bilen Serdar Erdoğanyılmaz konuşma yaparken hepimiz duygulandık, gençlik günlerini yaşadık. Şehri sokak sokak gezdiğimiz o yıllara döndük. Sevgili kardeşim  Serdar Erdoğanyılmaz; “Kahramanmaraş sevdası köylerin yollarından geçmekle olur. Kahramanmaraş sevdası köylerin suyunu içmekle olur. Köylerin yollarından geçmediysen, sularından içmediysen Kahramanmaraş sevdalısıyım diye ne kadar dersen de buna kimse inanmaz. Biz Kahramanmaraş için bir şeyler yapabilmek için yola çıkıyoruz. Kahramanmaraşlı olmak ayrıcalık ve farklılıktır. Bu heyecanı duymak ve Kahramanmaraş heyecanını hissetmek bizim AK Parti saflarında milletvekili aday adayı olmamıza sebep oldu. Kahramanmaraş’ı sevmek ve sevdalısı olmak Kuyucak’tan geçer. Kahramanmaraş sevdalısı olmak Divanlı’dan geçer. Kümbet’ten geçer. Biz bu şehrin sokaklarında büyüdük. Karamanlı’da, Mağralı’da, Devecilli’de ve Kısık Kaya’da büyüdük. Biz adım adım sokak sokak suyuyla havasıyla Kahramanmaraşlıyız. Bunu hissederek yola çıktık” dediğinde yoğun bir duygu seline kapıldık. Salonda bulunan kimi bayan ve erkeklerin gözlerinin yaşardığına şahit olduk.

Serdar beye çıktığı bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun…

**

Bölgecilik yapmasını sevmem. Dünyanın global bir köy haline geldiği günümüzde ufkumuzu ve hayallerimizi dar bir alana hapsetmek biz yazar çizer takımının özgürlüklerinin elinden alınması, nefes borularının kesilmesi gibi bir şey ifade eder.

Ben insanın nereli olduğuna, nerede yaşadığına değil bilgi birikimine bakarım. Ancak siyaset farklı bir şeydir.

Siyasi olan siyaset yapan oy aldığı seçim bölgesine de hizmet etmek zorundadır. Onların düğününde, cenazesinde bulunmak gibi bir sorumluluğu ve zorunluluğu vardır.

Halkın oyu ile seçilen milletvekili halkın acı ve mutlu gününü paylaşabilmelidir. Bu noktada bilgi birikimi, donanımın yanısıra aynı sokağın havasını teneffüs etmek de büyük önem taşıyor.

Benim mutlu günümü bilmeyen, benim yaşadığım acılardan haberi olmayan siyasetçinin bana da vereceği bir şey yoktur.

İşte bunun için şehirde yaşamayan, şehirde evi olmayan, şehirle organik bağı olmayan insanların bir iki tane olursa kent bunu kaldırabiliyor. Ama bu sayı arttığında ise o şehir öksüz kalıyor.

Kahramanmaraş olarak öksüz kalmak istemiyoruz.

**

Bu dönemde Mahmut Arıkan, Veysi Kaynak, Serdar Erdoğanyılmaz, İdris Tezcan ve adını hatırlayamadığım toplumda karşılığı olan insanların listelerde yer almasını gönlümüz arzu ediyor. (Not prensibim gereği Milletvekili olan isimleri zikretmem. Onların başarı yada başarısızlığı Genel Merkezlerin takdirindedir. Seçilmiş bütün vekiller ile iyi bir ilişki ve diyalog içindeyim. Tekrar aday gösterilirlerse de başımıza taç etmeye devam ederiz. Konumuz mevcut vekiller değil yeni isimlerdir.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi