Ülke'de seçim sathına girilirken

7 Nisan 2015 salı günü (yarın) seçime girecek olan siyasi partiler milletvekili aday adayları ile ilgili listelerini Yüksek Seçim Kuruluna saat 17.00'de teslim edecekler.

Öncelikle Genel Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyerek konuya girmek istiyorum.

**

1983 Genel seçimlerinden bu yana oy veren bir seçmenim. Oy kutsaldır. Sandığa gitmeyip de ahkam kesenleri sevmiyorum. Sandığa gitmek ve oy vermek bir demokrasi kültürüdür.

Kahramanmaraş'ta seçmen kütüğüne kayıtlı yaklaşık 100 bin insan sandığa gitmiyor. Oysa bu rakam önemli bir rakamdır. Milletvekili tercihlerini değiştirir. Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel'in önemli bir sözü vardır. "Bir oy bir milletvekili, bir milletvekili de iktidar demektir."

Seçim zamanı sandığa gidip oyunu vermeyen bir bireyin, ülke ile ilgili konularda söz söylemeye ve ahkam kesmeye de hakkı yoktur. Çünkü o öncelikle vatandaşlık görevini yerine getirmemiştir. Vereceği bir oy'un önemini idrak edemeyen insanın da ülke için söyleyeceği bir sözü de yoktur.

Öncelikle kendini sorumlu hisseden, ülkeye aidiyet duygusu besleyen her insan bir saat zamanını ayırarak gidip oyunu kullanmalıdır.

**

Ülkemizde her seçim dönemine girilirken olaylar olmaya başlar. Bu ülkede birlik ve beraberliğin sağlanmasından rahatsız olan güçler vardır. Türkiye'nin tam demokrasiye geçmesini, insanların kendi kendini yönetmesini istemeyen içte ve dışta hainler vardır.

Komplo teorilerine pek itibar etmem. Ancak son günlerde ard arda ülkemizde yaşanan bu üzücü olayların da tesadüfen oldu diyecek kadar da saf değilim. İstanbul'da aşırı sol bir örgütün birer gün arayla yaptığı eylemler ve eylemler sonrasında yakalanan isimler ve bu isimlerin geçmişte yaptıklarına baktığımızda batı himayesinde taşeron örgütü harekete geçiren bir güç vardır.

Nitekim bölücü örgüt eylem yapmazken, bu taşeron örgütlerin sahneye çıkması sizce bir tesadüf mü?

O halde ülkemizin geleceği için sorumlu davranmalıyız. Bizim gidecek başka bir ülkemiz yok.

Hainlere, bölücülere fırsat vermemek bizlerin elindedir. 7 Haziran günü sandığa giderek vereceğimiz oylarla bu insanlara dur diyebiliriz.

**

Yarın milletvekili isimleri belli olacak. Kahramanmaraş'ta siyasi partiler ve aday adayları sakin bir süreç geçirdiler.

Şu sağa sola rastgele asılan afişlere izin verilmeseydi çok daha iyi olacaktı. Büyükşehir Belediyesi bu konuda kötü bir sınav verdi.

Bilboardları işleten firmaya haksızlık yaptılar. Bu kadar afişlerin şehrin dört bir yanına asılmasına izin verilmemeliydi. Kaldırılmalıydı.

Büyükşehir Belediyesinin tam karşısında ki petrol istasyonu ve Emniyet Müdürlüğünün karşısındaki inşaat alanı ve etrafında ki afişlerin asılmasına izin verilmiş olmasını doğru bulmuyorum.

Çevre yasası ve kent mobilyaları ile ilgili Belediyelerin yaptığı sözleşmeler vardır. Kahramanmaraş çevre kurulu zabıta ve polis marifetiyle bu afişleri kaldırabilirdi. Burada hak gaspı söz konusudur.

İnşallah gelecek yıllarda işletmelerin, basının ve sokaktaki vatandaşın hakkına sahip çıkacak yöneticilerin iş başına geleceğini ümit ediyorum.

Bu duygular içinde 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan isimlere başarılar dilerken hak eden listelere girsin diye dua ediyor, temiz bir Kahramanmaraş'ta yaşamak üzere....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi