Türkoğlu ve Osman Okumuş

Birkaç hafta önceydi. Aksu Tv’de yaptığımız artı-eksi proğramı için Türkoğlu ilçesine gittik.

Allah var, beklemediğimden daha fazla yatırım ve Belediye hizmetleriyle karşılaştık.

Program partnerlerim Serdar Erdoğanyılmaz ve Ali Eskalen ile çekimler bittikten sonra sohbet ederken Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Kaymakam Serdar Kartal’ın birlikteliği, çalışma şevkleri, birbirlerine olan saygıları hepimizde derin bir iz bıraktı.

Türkoğlu’nda devletten hiç destek almadan sadece hayırseverlerin desteği ile yapılan Fatih Sultan Mehmet Han Camisi ve Eğitim Kampüsü ilk dikkatimizi çeken hizmetlerin başında gelmişti. Bu iki yatırımın toplam maliyeti 20 Milyon Tl’yi buluyordu. Camii ile bizzat Kaymakam ilgileniyor, taşlarını, tezyin ve projelerini takip ediyordu.

Türkoğlu’na Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Adalet Bakan Yardımcılığı döneminde kazandırılan Açık ve Kapalı Cezaevi ve müştemilatının yatırım maliyeti ise 250 Milyon Tl’ idi.

Yeni yapılan Türkoğlu Belediyesi hizmet binası için ne söylesek ne kadar iltifat etsek az idi kanımca. Mimarisi ve işçilik kalitesiyle ferah ve güzel bir yapı ortaya çıkmıştı. Bir benzeri de Kaymakamlık binası olarak yakında yapılmaya başlanılacak.

Türkoğlu’nu cazibe merkezi yapacağına inandığım Lojistik Merkez’de işler bitme noktasına gelmiş. 2017 yılı başında tamamlanarak özel sektörün emrine sunulacaktır.

Eski Belediye binası, o bölgede bulunan işyerleri, Kaymakamlık binası, lojman yıkılarak büyük bir meydan geline getiriliyor. Yıkımı başlatıldı. Bir yıla kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Akdeniz’in incisi olan Kahramanmaraş’a Kömürler (Nurdağı) yolundan girilirken ilk göze çarpan bir ilçe olarak sizi Bababurun Parkı karşılıyor. Bu yol üzerinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Otoban bağlantısından Kahramanmaraş girişine kadar bir yandan asfalt yapılırken bir yandan refüj çalışması, ağaçlandırma ve aydınlatma gibi yatırımlar sürüyor.

Karayolları ile ulaşım noktasında sorunlar yaşasak bile Belediye Başkanı Osman Okumuş’un çabası ile bunlar devam ediyor.

Bu gidişle belki de birkaç yıl sonra Türkoğlu ilçesi Kahramanmaraş’ın en cazibeli ve metropol ilçelerinden biri haline gelecektir.

Türkoğlu ilçesinde konut alanında yapılan yatırımlar, iş olanaklarının artması tersine bir göçü de beraberinde getirecektir.

Çok kısa bir zaman içinde Türkoğlu ilçesinin nüfusunun hızlı bir artış göstereceğini görebiliyoruz.

Kısacası Türkoğlu kabuğunu kırdı.

Türkoğlu gelişiyor, büyüyor.

Belediye Başkanı Osman Okumuş Türkoğlu İlçesinin büyümesine ivme kazandırdı, hız kazandırdı. Tebrikler, başarılar….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi