TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ ARZ EDİYOR

Konya, özellikle dört temel turizm alanında gelişme ve ürün çeşitlendirme potansiyeline sahip bir şehrimizdir.

Nedir bunlar?

1. İnanç ve Kültür Turizmi 2. Sağlık Turizmi 3. Kongre, Fuar ve Toplantı Turizmi 4. Doğa, Spor ve Av Turizmi

Ki; ben bunlar içerisinde İnanç ve Kültür Turizmi ile Doğa, Spor ve Av Turizmi üzerine değineceğim.

İnanç ve Kültür Turizmi

İnanç ve Kültür Turizmi alanındaki üstün potansiyel, Konya’nın dünya standartlarında ayrıcalıklı ve apayrı bir yer olmasını sağlamaktadır.    

Zaten, Mevlana ve onun temel yaklaşımının sahip olduğu güçlü öğreti ve kültür, Konya’yı gelecekte dünyanın en önemli inanç turizm merkezlerinden biri yapacaktır.

Mevlana’nın yanı sıra şehirdeki diğer kültür ve inanç unsurlarının güçlü bir şekilde geçmişe dayalı olarak var olması, Konya’nın turizm stratejisini olumlu yönde desteklemektedir.

İşte bu nedenle, geleceğe yönelik olarak Konya’daki turizm potansiyelinin geliştirilmesi için turizm endüstrisi bu değerler üzerinde tasarlanmaktadır.

Şüphesiz; İnanç ve Kültür Turizmi, Konya’nın en güçlü olduğu turizm alanıdır.

Spor Turizmi

Konya, son yıllarda modern spor tesislerine sahip olmuştur. 42 bin kişilik stadyum, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu, Konya Saraçoğlu Drag Pisti, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Saraçoğlu Atış Poligonu, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Pamukçu Atlı Rehabilitasyon Merkezi, Akşehir ve Beyşehir’de Yamaç Paraşütü Pisti.  

Ki; bu tesislerde ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenmektedir.

Doğa, Spor ve Av Turizmi

Konya’da yayla turizmi için büyük bir potansiyel mevcuttur. Kuş Gözlem, Doğal Hayat Gözlemi ve Foto Safari gibi etkinlikler için Kulu’da 186 kuş çeşidinin bulunduğu Düden Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Beyşehir Leylekler Vadisi ve Obruk Gölleri.

Beyşehir Gölü, kamp ve karavan turizmi için; Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, yaban hayatı gözlemciliği için uygun alanlardır.

Akşehir ve Beyşehir’de ise, yamaç paraşütü yapmak için pistler bulunmaktadır.   

Konya’da yeni yapılan stadyum ve diğer spor salonları, uluslararası spor etkinlikleri için alt yapı oluşturmakta ve dünyanın dört bir tarafından gelen sporcular şehirde yarışmalar düzenlemektedirler.  

 Konuyla ilgili son söz olarak, Konya, önümüzdeki yıllarda farklı turizm alanlarında kendini geliştirerek bütünsel rekabet gücünü küresel bir yer olarak ortaya koyabilecek kapasitededir. Konya, işte böylesine bir şehrimizdir.

Dipnot: Bu yazıyı, dosta giden yolda edindiğim kaynak doğrultusunda derleyerek yazdım. Bu vesileyle, kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esat BEŞER Arşivi