TRAFİK TERÖRÜ VE ÖNERİLERİM

01.jpegKahramanmaraş’ta trafik konusunda sürekli söylediğim bir söz vardır. “ Kahramanmaraş’ta trafik konusunda kuralsızlık kural haline gelmiştir”  B u sözün ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Bu köşe yazısının içine bir koç fotoğraf yerleştireceğim ve bunun hikâyesini yazacağım.

**

23 Eylül 2020 tarihinde saat 15.00 sıralarında, Saçaklızade Mahallesi Bekir Büke Caddesinde gerçekleşen trafik kazasıdır bu anlattığım.

Bekir Büke Caddesi adı üstünde geniş bir caddedir. Ne hikmetse bu caddenin başlangıç ve bitişi yoktur. Yani Rant uğruna bu cadde feda edilmiş bir caddedir. Cadde Girişi önünde Aile Sağlık Merkezi dikilerek caddenin geleceğine ipotek koydular. Cadde normalde Kuzey Çevre yoluna kadar uzatılması gerekirken bitiş noktasına da birkaç bina kondurarak gelecekte bu cadde bir cazibe merkezi olması gerekirken kör bir cadde haline getirdiler. Buna sebep olanlar bizden dua beklemesinler.

Gelelim kaza anına;

Bekir Büke Caddesi geniş ve büyük olduğu için sürücüler yol haklarının kendilerinde olduğunu düşünür ve öyle davranırlar.

Ara sokaktan gelen araçlar ise onlarda aynı hakkı kendinde görür ve çok hızlı sürerler.

Benim kızım Bekir Büke Caddesinde oturduğu evin kapı çıkışından yaklaşık 15 metre uzaklıkta ki ara yoldan gelen fırıncı arabası yolun tam ortasında kızımın arabasına çarptı.

Fırıncı arabası belli ve o yola uygun bir hız ile gelseydi bu kaza bu şiddette olmazdı. Kızımın arabasını yaklaşık 5 metre sürüklüyor ve orada bulunan bir ağaca yapıştırıyor. Kızım araç içinde sıkışıp kalıyor. İtfaiye diğer aracı çekiyor ve sağ kapı açılarak kızım arabadan çıkartılıyor.

02.jpeg

Kim haklı? Kim haksız konusuna girmiyorum. Çünkü bu tür ölü bölgelerde araç sürücüleri caddeye girerken yavaşlamalı, hatta durmalı, her iki tarafı kontrol ettikten sonra yollarına devam etmelidir.

04.jpeg

FIRINCI SERVİS ARAÇLARINI SÜRENLER EĞİTİME ALINMALIDIR

Aşırı hız ölüm getiriyor. Kahramanmaraş’ta Öğrenci Servisleri, Halk Otobüsleri ve Fırıncı araçlarını kullanalar başta olmak üzere mutlaka hizmet içi eğitime alınmaları gerekmektedir.

Daha açık bir ifade ile bu işi yapan sürücüler için psikiyatri testleri de yaptırılmalıdır.

Çok şükür benim kızım kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Arabası pert oldu. Canımız sağolsun.

Belediye bu şekilde trafik kazalarının sık yaşandığı cadde ve sokaklarda farklı uygulamalar yapmalıdır. Bariyer koyabilirler, büyük aynalar yerleştirebilirler. Gerekirse sinyalizasyon yapabilirler…

Sevgili sürücüler; lütfen şehir içinde hız yapmayınız. Lütfen kurallara uyunuz. Kuralsızlığın kural olduğu bir şehir olmaktan hep birlikte kurtulalım….

Bu süreçte bizi arayan, bize sahip ve destek çıkan bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederken; Sağlık Müdürlüğünde ki mesai arkadaşlarına, başkanlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum…

05.jpeg

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi