Tomsuklu OSB, Karayolları ve Hastaneler

 

Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş ziyareti nedeniyle o anda kamuoyuna yansımayan konular bir bir ortaya çıkıyor.

Malum Valilik binasında bir plaket töreni düzenlendi. AA ve Başbakanlık Basın görevlileri dışında kimse salona alınmadı.

Orada neler konuşuldu bunu net olarak bilmiyoruz. Ödül verilen iş adamlarının görüntüleri kamuoyuna verilmedi.

Bu görüntüler kamuoyu ile paylaşılsaydı, özendirici olmaz mıydı? Ödül verilen iş adamlarımızı ve eğitime katkı yapan bütün yatırımcıları kutluyoruz. İnşallah yakın zamanda Kahramanmaraş kent merkezinde derslik sıkıntısı biter, çocuklarımız daha rahat bir ortamda eğitim görme olanağı bulur.

Neyse gelelim en önemli konumuza;

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bir sunum yapar. Şehrin ekonomik durumu ile ilgili bilgiler verir. Ortaya koyduğu performans ve sorunların anlatımındaki ciddiyeti ve Tomsuklu bölgesinin Organize Sanayi Bölgesi olarak talep edilmesi, Başbakan Sayın Erdoğan’ın dikkatini çekerek, Milli Savunma Bakanı ile telefonla görüşerek bu sorunun çözülmesi talimatını verir.

Bana göre Başbakanın Kahramanmaraş ziyaretinde bu kent adına en önemli konu bu olmuştur.

Tomsuklu Bölgesine yakın zamanda kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi Kahramanmaraş Sanayisini uçuracağı gibi toplumsal refah düzeyinin de kısa sürede biraz daha artmasını sağlayacaktır.

Bu konuda çaba gösteren ve emeği geçenleri yürekten kutlamak istiyorum.

*

KARAYOLLARI..

Manşet gazetesi ve şu anda da, usta kalem Mehmet Fiskeci’nin köşe konusu olan Karayollarına bende biraz değinmek istiyorum.

11 Mart 2012 tarihinde Andırın ilçe yolunda bir heyelan olmuştu. Ve bu gün 8 Mayıs 2012. Ve hala yol bitmemiş, yollar kapatılmış ve ne zaman biteceği, yolun tam olarak hizmete açılacağı da belli değildir.

O Bölgemizde yer alan Başkonuş mesire alanına Cumartesi ve Pazar günleri büyük çoğunluğu Gaziantepli olmak üzere insanlar gelip gitmektedir. Bir Başkonuş aşığı olarak her Pazar oraya gider, doğa ile baş başa kalırım. O şiddetli kar yağışına maruz kalındığı o günlerde Karayolları bu yolu sürekli açık tutmayı başarırken, bu heyelan nedeniyle işin çok ağırdan alınmasını anlayabilmiş değilim.

Yani Kış aylarındaki çabalarını görmesem, bunlar Kahramanmaraş ile dalga mı geçiyorlar diyesim gelecek.

Her hafta şehir dışından gelen onca insana bu yol ile ilgili biz bilgi vermekten bıkıp usandık.

Bitir artık şu yolu.

Artık işin çılkı çıktı.

*

HASTANELERİN ÖNEMLİ SORUNU

Kahramanmaraş’taki Özel hastaneler sosyal sorumluluklarını büyük ölçüde yerine getirmiyorlar. Bu açıdan bir iki hastane hariç, kalem oynatmamız bile doğru değil amma, konu Kahramanmaraş olunca yazmamızın boynumuzun borcu olduğunu düşündüğüm için gündeme getiriyorum.

Malum Doğu ve Güneydoğu İlleri başta olmak üzere naylon fatura, şişirlimş tedavi giderleri..v.s. gibi sebepler nedeniyle bölgemizde Kayseri ve Gaziantep dahil fatura tetkikleri Ankara’ya alınmıştı.

Kayseri ve Gaziantep siyaseten ağır iller oldukları için hemen tekrar kendi şehirlerine alındı.

Bu konuyla ilgili yaptığımız kısa bir araştırmaya göre, Bakanlığın Mayıs içinde bütün Türkiye’yi Ankara’ya taşıyacağı yönünde bir bilgi geldi.

Bana göre bu imkansız.

Bizim gibi siyaseten tavır koyamayan, güçsüz ve sahipsiz şehirlerin faturaları Ankara’da incelenir. Hastanelerin milyonlarca lira parası tırpanlanır ve bu tırpanlanan paralar kimsenin de umurunda olmaz.

Aslında bu şehirdeki Özel Hastane Sahiplerinin bu vurdumduymazlığı karşısında bizimde umurumuzda olmaması gerekiyor da, yine biz gündeme getiriyoruz. Yazıp çiziyoruz.

Halk bilmezse halık bilir düşüncesiyle!...

Kimse üzerine alınmasın ama, Kahramanmaraş'taki Özel hastaneler ile ilgili bir yolsuzluk var ise çıkıp açıklanmalıdır. Yok ise siyasiler bu konunun üzerine eğilmeli ve gereğini yapmalıdırlar. Bu şehrin sahipsizliğine yüreğimiz yanıyor. 

Kahramanmaraş Güneydoğu da bir kent değildir. Gaziantep ve Kayseri bu işi yapmışsa, biz neden yapamıyoruz?

Bu konuyu takip edeceğiz…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi