Siyasi Olarak Ne Görüyoruz?

Ak Parti iktidarı Türkiye’nin dört bir yanında gözle görülür hizmetleriyle bu toplumun % 50’sinin OY’unu alan bir partidir.

Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana, bu millet hiçbir iktidara nasip olmayan siyasi desteğini 2015 Genel Seçimleri içinde sürdüreceğini yapılan kamuoyu anketlerinde de gösteriyor.

Yerel seçim sonuçları ile genel seçim sonuçlarını karşılaştırarak bir hükme varmanın Kahramanmaraş açısından bir veri olarak göremiyorum. 2002 seçimlerinden bu yana bütün seçimlerde oy artırımı yaşayan Ak Parti 30 Mart seçimlerinde neredeyse 60 bin civarında oy kaybı yaşadı. 2015 Haziran seçimlerinde bu oyu tekrar toparlar mı? Yoksa oy kayıpları devam eder mi? Bunda gösterilecek isimlerin rolü ne kadar olacak? Bu sorulara cevabı ancak 8 Haziran 2015 günü bulabileceğiz.

Görünen o ki bu seçimlerde siyasi partiler bir oy daha fazla alabilmek için canla başla mücadele edecekler. Bunun için de 8 ismi yazarken ince eleyip sık dokuyacaklar. Hangi isimle bir oy daha fazla alırız onun hesabı içine girecekler. Zaten bu ince hesap içine girmeyen siyasi parti özellikle MHP ve CHP için daha da büyük önem arz ediyor. Ya varlıklarını TBMM’de Kahramanmaraş olarak devam ettirecekler. Ya da TBMM’de Kahramanmaraş’ı temsil etmekten yoksun kalacaklar.

Ak Parti halkın daha çok benimseyeceği isimlerle girerse milletvekilliğinin tamamını kazanma şansı olduğu gibi tam tersi bir bir durum da söz konusudur. O zaman da 6 vekil sayısı 5’e belki de 4’e bile düşebilir. Tabii bunlarda birer varsayımdan ibarettir. Partiler meydanlara çıktığında, millete söyleyecekleri vaatler, çözüm süreci ve diğer konular seçmen eğilimlerini değiştirecek unsurlardır.

**

KABAK AĞACI OLUR MU?

Yaklaşık iki hafta önce İhlas Haber Ajansı Kilis şehrinde “Kabak ağacı” haberi yaptı.

İHA Kilis Temsilcisi arkadaşım Mehmet Ali’yi aradım. Hayırdır bu Kabak ağacı haberi gerçek mi diye sordum. Gerçek olduğunu vatandaşların beyanlarına göre de 100 yıllık olduğunu söyledi.

İlgimi çekmişti. İlk fırsatta gelip göreceğimi söyledim. 4 Şubat 2015 Çarşamba günü başka işlerimizi de birleştirerek, Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz bey ile Gaziantep ve Kilis’e gittik.

Kilis’te ilk önce bu kabak ağacını ziyaret etmek istediğimi söyledim. Kilis’in tarihi sokakları arasında yürüyerek söz konusu ağacı ziyaret ettim.

Gerçek daha sonra anlaşılmıştı. Bu bölgenin su kabağı olarak bildiği, içinin temizlenmesi sonrasında suyu soğuk bıraktığı için sürahi olarak eskiden kullanılan bildiğimiz su kabağı ağacıydı.

Çok dikkatli bakıldığında su kabağının ağacın gövdesine sarıldığını ve zaman içinde ağacın bütün dallarını da kapladığı için baktığımızda kabak ağacı görünümü aldığını görmekteydik. Gerçekte ise kabak ağacı var mı yok mu onu bilmiyoruz ama burada iki farklı türün birbirine sarılarak yeni bir tür ortaya çıkardığı idi.

Kilis ve tarihi sokaklar dedik de aklıma geldi. Eski kilis bir tarih şehri. Restore çalışmaları devam ediyor. 5 yıl sonra eski Kilis gün ışığına çıkar diye düşünüyorum. Ayrıca Kilis tarihi özellikleri itibariyle bina noktasında tarihi yapı noktasında Mardin’e rakip olur yakında.

**

MUSTAFA BASTIRMACI VE MHP

Uzun yıllardır tanıdığım ve konuştuğum, beyefendiliği ile yüreğimde iz bırakan Mustafa Bastırmacı MHP il Başkanı olarak 5 yıldan fazla hizmet etti. Seçimlere neredeyse bir yıl kala İl Başkanlığından Milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

Milletvekili aday adaylığı nedeniyle beni ziyarete geldi. Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Mustafa Evliya’nın da hazır bulunduğu ziyarette, aday adayı olma sebeplerini anlattı.

Seçime bir yıl kala neden istifa ettiğini de dile getirirken, aday adayı olacaktım. Aday adaylarının eşit bir şekilde yarışması, teşkilatların özgür bir şekilde seçimlerini yapabilmesi için erken ayrıldım dedi.

Mustafa Bastırmacı’ya çıktığı bu yolda başarılar dilerim.

**

DOĞAN AİLESİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Ak Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan'ın amcası Mustafa Doğan dün vefat etti. Merhum Mustafa amca merhum babamın tanıdığı dostuydu. Babamın felç geçirdiği günlerinde gelip geçmiş olsun demiş o eski gençlik yıllarını Engizek ve Koç dağlarında geçen eski günlerini, düğünlerde yaşadıkları hatıraları anlatmıştı. Merhum babam kısmi hafıza kaybı yaşadığı için kimi zaman hüzünlenmiş kimi zamanda gülmüştü.

Ceyhan Vadisi dediğimiz Ilıca'dan başlayan Ekinözü hatta kara Elbistan civarına kadar uzanan ırmak ve bu ırmağın iki yakasına kurulan köyler ile ilgili babamın hatıralarını çok dinledim.

O bölgenin bir döneme imzasını atan koca çınarlarını birbir kaybediyoruz. Allah mezarlarını cennete açılan bir bahçe eylesin.

Sevgili Metin Doğan şahsında bütün Doğan ailesine baş sağlığı diliyorum. Rabbim acılarını hafifletsin.. Merhum Mustafa amca nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi