Siyaset İvme Kazanmaya Başladı

30 Mart 2014 tarihinde yaklaşık 680 bin seçmen kendilerini 5 yıl süre ile yönetecek Belediye Başkan adayları için sandık başına gidecek.

Daha önceki oy verilme rakamlarına baktığımızda bu yerel seçim için ortalama 640 bin seçmenin sandığa gideceğini düşünüyorum. Seçime katılan siyasi parti ve adaylara başarılar dileyerek konuya girmek istiyorum.. Haydi bismillah!...

**

Geçtiğimiz hafta içinde gazeteci Mustafa Şirin, Eshabil Karademir ve Lütfi Yıkan’dan oluşan bir ekiple Göksun, Afşin ve Elbistan ilçelerini gezdik, siyasi partileri, seçim bürolarını ve Belediye Başkan adaylarını ziyaret etti. Mevcut Belediye Başkanlarına uğradık, çaylarını içtik. Tabii Göksun’a uğrayıp da Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce beye de uğramadan gitmek olmazdı. Selim Cüce ile kahvaltıyı birlikte yaptık, ilçeye dair uzun uzun sohbet ettik.

**

Bu ziyaret öncelikle tanışma ve ortamı tabiri caizse “koklama” gezisi olduğu için pek uzun uzadığı bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Göksun ilçemizde MHP ve Ak Parti adayları kabul gören iki isim olarak karşımıza çıktı. Belediye Meclis üyeleri de belirlendikten sonra 10- 15 Mart gibi daha net fotoğrafların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Her iki adayda neredeyse her gün köylere ve kasabalara gitmektedirler. Her iki adayında seçimi kazanacağını düşünüyorum. Adeta denk ve renkli bir seçim yaşanacak Göksun’da. Her iki adaya da başarılar dilemek düşüyor bize.

**

Afşin ilçemizde değerli dostum Sait Tahiroğlu, Ömer Kösebalaban ve birkaç dostumla birlikte yemek yedik, sohbet ettik.

Ak Parti adayı Fatih Güven ile uzun uzun sohbet ettik. Kendini tanımaya çalıştık.

Öte yandan uzun yıllardır tanıdığım Çoğulhan Belediye Başkanı ve şimdi de MHP listesinden Afşin adayı olan Adem Yıldız’ı seçim bürosunda ziyaret ettik. Görkemli bir seçim bürosu oluşturmuş. Başkan Yıldız ben bu seçimi alacağım, köy ve kasabalarda seçim büroları kuruldu. Hemşehrilerimin bize ilgi ve teveccühü var diye görüşlerini sıraladı.

Afşin İlçemizde de kıran kırana bir seçim olacağını düşünüyorum. Her iki adaya da başarılar diliyorum.

**

Elbistan ilçemizi arkadaşlarıma gezdirdim. Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük benim çok uzun zamandır tanıdığım bir dostumdur. Çevre de dostlarla konuştuk, Elbistan ilçemizde durum nedir diye sorduk.

Aldığım genel cevap ise Ak Parti’nin seçimi açık ara olmasa bile rahat bir şekilde alacağı yönündeydi.

Sonra Belediye Başkanını makamında ziyaret ettik. Sayın Şirin ve karaozan ile koyu bir sohbet yaptılar.

Kahramanmaraş ile Elbistan arasında ki “eski maraş yolu” olarak bilinen yolun yapılması ile uzaklığın biteceğini ve kaynaşma olacağını proje olarak anlatınca her iki meslektaşım da bu projeye sıcak baktılar. Bu proje aynı zamanda Ak Parti Büyükşehir adayı Fatih Mehmet Erkoç’unda projesidir. Erkoç “kısık yolu” denilen yol ile ilgili proje falanda yaptırdı.

Bu tarihi maraş yolu hayata geçtiğinde ilçeler arasında entegrasyon da sağlanır ve yakınlaşma, ticari ilişki daha da gelişir.

Gazeteci arkadaşlarım Durmuş Küçük beyin sohbet ve bilgi birikiminden mutlu oldular.

Allah kısmet ederse yarın Pazarcık, Nurhak, Ekinözü ilçelerini ziyaret edeceğiz. Pazarcık üzerinden Gölbaşına uğrayıp, Kapıdere ve Nurhak ilçesine geçeceğiz. Oradan ise ara bir yol var o yolu takip ederek Aşağı içmelere ve Ekinözü’ne uğrayacağız. Akşama Elbistan ilçemizde olacağız. Dostlarla bir araya gelmeyi planlıyoruz.

**

Kahramanmaraş kent merkezinde Cumartesi ve Pazar günü siyaset ile dolu iki gün yaşadık.

Cumartesi günü MHP Büyükşehir Belediyesi merkez seçim bürosu açıldı. Mehteran eşliğinde yürüyüş yapıldı. Hava da güzeldi, açılışa katılım iyi oldu.

Pazar günü ise Mehmet Akif Ersoy salonunda Ak Parti aday tanım toplantısı yapıldı.

Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç ve Nevzat Pakdil’in de bulunduğu tanıtım da katılım çok yoğundu. Salon tıka basa doluyken bir o kadar kişi de dışarıda kalmıştı.

Her iki adaya da başarılar diliyorum

**

İlk siyasi anketimizi başlattık. Kahramanmaraş büyükşehir belediye Başkanı kim olmalıdır sorusuna vatandaşlarımız verdiği oy ile görüşlerini belirtiyorlar.

Buradan çıkan sonucun netice olarak karşımıza çıkacağını tahmin etmiyorum.

Hangi partinin sosyal medyayı daha yaygın kullandığını da görmemizi sağlayacak olan bu anket, aynı zamanda vatandaşın siyasete olan ilgisini de göstermesi bakımından büyük önem arz etmektedir.

Bizler anketi koyarken ankette çıkacak sonuçtan ziyade, ankete katılım, partilerin sosyal medyayı kullanma becerisi gibi istatistiki konulara daha çok önem veriyoruz.

Bu açıdan her bilgisayar kullanıcısının tek bir defa oy kullanacağı anketi 1 Mart 2014 tarihinde sonlandıracağız.

Çünkü o tarihten sonra anket yapmak, ilke olarak bizim prensiplerimizin dışındadır.

Yönlendirme ve maniplasyonlar yapmak ve o şekilde haber kurgulamak bizim gazetecilik etiğinde uygun görmediğimiz davranış biçimleridir.

Mümkün olduğunca objektif bir yayın politikası oluşturarak, bütün partilerin bizlere gönderdiği haber ve görselleri yayınlamak istiyoruz.

Bu manada seçime katılan bütün siyasi partilere başarılar diliyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi