“Silikon Vadisi” Hayalleri Ve Aldatılmışlığımız

2011 Milletvekili seçimlerinde Ak Parti listesinden Kahramanmaraş Milletvekili seçilen kadim dostum, tanışmaktan her daim mutlu olduğum Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ve verdiği sözleri bu gün köşeme almak istiyorum.

Sayın Ramazanoğlu; 2011 seçimlerinde her gittiği yerde, “Kahramanmaraş’a silikon vadisi” kurulması için mücadele edeceğini ve bununla kentin gelişmesinin önünün açılacağını ifade etmişti.

“Bilişime” meraklı biri olarak, bu sözlere değer vermiş ve Sayın Ramazanoğlu’nun geldiği konum gereği, nede olsa Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınında ve Danışmanı, Doktoru olarak biliyorduk. Sözlere itibar ettik ve inandık.

4 yıl o kadar çabuk geçti ki; yaklaşık on ay sonra Genel Seçimler yapılacak. Ve bu alanda Sayın Ramazanoğlu ne yaptı, ne etti bilmiyorum. Çünkü ben neticeye bakarım.

Kahramanmaraş KSÜ bünyesinde Teknokent kuruldu. En azından bunun içinde Tübitak destekli bir arge merkezi kurulsaydı. Şehirde bu işe meraklı olan ancak ekonomik gücü olmayan firmalara, şahıslara imkanlar oluşturulsaydı bile ben buna razıydım. Vakit henüz geçmiş değil. İstenilirse on ay içinde buna benzer bir girişim başlatılabilinir. Ve bu da silikon vadisi hayalimizin alt yapısını oluştururdu.

O zaman da Sayın Ramazanoğlu meydanlara tekrar çıktığında; “ey Kahramanmaraşlı ben size silikon vadisi sözü vermiştim. Ancak imkan ve kabiliyetimiz buna yetti. İnşallah daha sonraki yıllarda bu hedefe de ulaşacağız” diyebilirdi.

Şimdi merak ediyorum.

Ramazanoğlu; silikon vadisi ile ilgili bu millete, seçmene ne diyecek?

**

2500 kişilik Polis Eğitim merkezi nerede?

Değerli milletvekilimiz Dr. Yıldırım Ramazanoğlu Kapıçam yakınlarında Polis Eğitim Merkezi kurulması için düğmeye 2012 yılında basmıştı. Sözde 2013 yatırım proğramına alınacaktı. Olmadı 2014 yatırım proğramına sarkmıştı. Tabii bu arada İçişleri Bakanı değişti ya.

Bizim Polis Eğitim Merkezi hayalimizde böylece sona erdi. Bundan sonra kurulur mu? Kurulsa bile biz bunu görebilir miyiz? Doğrusunu isterseniz ben bu boş vaad ve hayallere de çok takılan biri değilim. Ama umut fakirin aşıdır demişler ya, bizde acaba olabilir mi? Hayali içinde kıvranıp durduk, duruyoruz.

**

Malum seçimler yaklaştı. Bize düşen görev ise her milletvekiline bir karne düzenlememiz gerekirse bizimde karnemiz yazdıklarımızdır. Halkın beklentilerine ne kadar cevap verildiğidir.

Değerli Milletvekili dostum Sayın Yıldırım Ramazanoğlu’nun bir bakıma sadece iki vaadi ile karnesini çıkardık.

Karnenin içini vatandaşımız dolduracak.

Karnenin içini seçmen dolduracak.

Adaylar ortaya çıktığında Ak Partide yapılacak olan temayüllerde partili delegeler bu karnenin içini dolduracak. Biz karnemizi düzgün dolduralım da Ankara ne yaparsa o bizi ilgilendirmez..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi