M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

SEÇİM VE SINAV

Dostlarımızın bazıları; ‘Seçimi bırak, Geçime bak’ deseler de seçim ihmal edilmemeli. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve oy hakkı bulunan her vatandaş günü geldiğinde mutlaka sandığa gitmeli, oyunu gönlündeki siyasi partiye vermeli, sandıktan çıkan iradeye de mutlaka saygı göstermelidir.

Çalışmak zorunda olan vatandaşlarımız işine gücüne devam ederken, aktif siyaset yapanlar; ebette Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takvimine uygun propaganda çalışmaları yapabilirler. Mensubu bulunduğu siyasi partinin seçim beyannamesini seçmene anlatabilirler. Bu faaliyetleri yapanlar karşıdaki vatandaşların fikrine saygı göstermeli, kırıcı olmamalı, gerginlik yaratacak söz ve eylemden kaçınmalıdır.

Aziz, mübarek Ramazan ayındayız. Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu gündüz oruçlu, gece ise taat ve ibadetle meşgul olmak isteyeceklerdir. Propaganda faaliyeti yürüten parti mensuplarının vatandaşın rahatsız olacağı davranışlardan kaçınması, özelliklede camilerimizde Teravi Namazı kılınan saatlerde konvoy yapılmaması, yapılsa bile yüksek sesle korna, siren müzik, marş çalınmaması, duyuru anonsu yapılmaması uygun olur. Aksi halde bu etkinliği yapanlar taraftar kazanma yerine taraftar kaybedecektir. 

Her kademede siyaset yapan kişiler dil ve üslubuna çok dikkat etmelidir. Özellikle MHP ve İYİ Parti için çalışma yapan kardeşlerimiz ilişkilerinde çok hassas davranmalıdırlar. Söyleyeceklerini kantarın topuzunu kaçırmadan, seçim sonrasında yüz yüze bakılacağını unutmadan söylemeye özen göstermelidirler…

Siyasi Partilerin Milletvekili Aday Listeleri açıklandı. Kahramanmaraş Seçim Bölgesinde (önceki yıllarda olduğu gibi) sırasını beğenmediği için istifa eden kimse olmadı. Elbette gönül kırgınlıkları yaşanmıştır ama yaşananlar ‘kol kırılır yen içerisinde kalır’ prensibi gereğince sokağa yansımadı.

AK Parti seçmeni listeye pek bakmıyor. Onlar oyları Reise veriyorlar. MHP seçmeni Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan’ın birinci sırada yer almasını bekliyordu. Merak edilen ikinci sıra adayının kimliğiydi. Gerçeği söylemem gerekirse açıklanan isim MHP tabanını mutlu etmedi. Soy ismi çok sevilse bile Zuhal Karakoç MHP tabanı tarafından tanınmıyor. Bu isim Özellikle Afşin ve Elbistan seçmeni tarafından hiç kabul görmedi. 

İYİ Partide Kurucu İl Başkanı Dr. Faruk Atlı Beyefendiyi herkes 1. Sırada bekliyordu. Öylede oldu. 2. Sıra için ‘illa bu olsun’ denilen bir isim yoktu. Sayın Bülent Meşe’yi yakıştıranlar çoğunluktaydı, olmadı. Bülent Meşe’nin yerine eski MHP İl Başkanlarından Sayın Mustafa Bastırmacı 2. Sıraya kondu. Bence çok yakıştı. Elbette sevinenler olduğu gibi üzülenlerde var.

CHP de listeyle ilgili bir sıkıntı gözükmüyor. 1. Sıraya beklenen isim Sayın Ali Öztunç konuldu. Genelde bir milletvekili çıkartabilen CHP de sonraki isimler çok tartışılmıyor. Partilerin vekil sayısı ile ilgili beklentileri çok yüksek. AKP mevcudu koruruz, MHP en az üç olur, İYİ Parti de MHP gibi en az üç vekil istiyor. Allah herkesin gönlüne göre versin. Listelerde yer alan Adaylarımızı kutluyorum, başarılar diliyorum…

Seçim tahminlerinde uzman sayılabilecek dostlarım şuan iki farklı tahminde bulunuyorlar. Birinci tahminleri; AK Parti 6, MHP 1, CHP 1 Milletvekili çıkartır şeklinde. İkinci tahminleri ise; AK Parti 5, MHP 1, İYİ Parti 1, CHP 1 olur şeklinde. Bekleyip göreceğiz. Elbette hayırlısını dileyeceğiz.

Tekrara düşeceğimi bilmeme rağmen konunun önemine binaen bir kez daha hatırlatmakta yarar olduğuna inandığım için ‘seçim çok önemli, herkes gönül verdiği partiye oy toplamalı ama bunu yaparken kimseyi kırmamaya, kimseyi üzmemeye özen göstermeli’ diyerek bu faslı kapatmak istiyorum.

LGS’yi Unutmayalım:

Ortaokullarımızın 8’inci sınıflarında okuyan öğrencilerimiz. ‘02 Haziran Cumartesi’ günü Liselere Giriş Sınavına (LGS) girecekler. Sınava girecek öğrencilerimize ve Onların velilerine önemli olduğunu düşündüğüm bazı hususları hatırlatmak istedim.

  • Sınav, 02 Haziran Cumartesi Günü Yapılacak,
  • Öğrenciler Bu Sınava Kendi Okullarında Girmeyecekler,
  • Sınava Girecek Olan Öğrenciler Hangi Okulda Sınava Gireceklerinin Yazılı Olduğu Sınav Giriş Belgelerini Okullarından Alacaklar,
  • Öğrenciler Saat 09.00’da Sınava Girecekleri Okullarda Hazır Olacaklar,
  • Yanlarında, Sınav Giriş Belgeleri ve T.C Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı Bulunacak,
  • Yanlarında Sadece İki Adet Kurşun Kalem, Kalem Açkısı ve Silgi Bulunacak.

Sınava girecek öğrencilerimiz ve velilerimiz herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyorlarsa Pazartesi gününden itibaren mutlaka konuyla ilgili daha geniş bilgi edinmeliler. Nasıl mı?

“ Sınavla Öğrenci Alacak Orta Öğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’ndan.” Sınava gireceklerin internetten erişerek incelemeleri yararlı olacaktır. Bu vesileyle sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi