Saygı her kapıyı açar!...

HANİ bir atasözü var; “tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” diye. Dile kolay uzun yıllardır basın mesleğinin içinde olmak ve her kesim ile barışık bir gazetecilik yapmak.

KENT ve Ülke sevgisini, bireysel menfaat ve bu gibi özel durumlarımın üzerinde gördüm. Her insan gibi benimde siyasi görüşlerim vardır. Ama bu görüşlerimi ön plana çıkararak diğer siyasi görüş ve değerlere de saygısızlık yapmadım.

Bu yıl içinde Ocak ayından neredeyse Temmuz ayına kadar doğru dürüst çalışamadım. İki gün işe baktıysam beş gün evimde dinlendim. Bu süre içinde, hasta olduğumu duyup da aramayan, ziyaret etmeyen tanıdık kalmadı gibi. Kimi dost bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Kimi dost “yanımda olduğunu” söyledi. Bundan daha güzel bir şey var mı?

Saygı, sevgi, toplumla barışık yaşamak, başkalarının değer ve düşüncelerine saygılı olmak, siyasi düşüncelerine saygı duymak. İşte insanı insan eden değerlerde bunlar değil mi?

**

MALUM Kahramanmaraş Büyükşehir oldu. Partiler Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçe teşkilatlarını kurarak çalışmalara başladılar. Yeni kurulan ilçe ve başkanlarına hayırlı olsun diyor, başarılar dileyerek konuya girmek istiyorum.

Sağlık koşulları ve diğer sebeplerden dolayı kuruluşlarını tamamlayan siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına hayırlı olsun ziyareti yapamadım. Ancak biz yerlerine oturmalarını beklerken; Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkanı Ömer Depgici ve MHP Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Mustafa Akpınar bizleri ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bizleri bilgilendirdiler.

İki farklı partiden iki genç yeni kuşak siyasetçi. Doğrusu üslupları, meselelere bakış tarzları, siyasi söylemleri, nazik tutum ve davranışları beni mutlu etti.

Yeni kuşak siyasetçilerde ki üslup güzelliği, meselelere bakarken yaptıkları farkındalık oluşturan analizleri, dinlemeye değer ifadeleri ile geleceğe ait umutlarımın yeşermesine sebep oldu.

Umarım diğer genç ilçe başkanları da böyle donanımlı, kenti tanıyan, kente dair söyleyecekleri olan isimlerdir.

Her iki genç siyasetçiye bu nazik davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum..

Her iki siyasetçiye de siyasi yaşamlarında başarılar dilerim…

**

Yazıya konu başlığı yaptığım saygı, sevgi, toplumla barışık olma hedefi, başkalarının düşüncelerine saygı gösterme, birey olarak hepimizde bulunması gereken özelliklerdir.

Sürekli kavga yapan, kavgadan, savaştan rant elde eden, kavgayı yaşam felsefesi haline getiren düşünceler, izmler yok olmaya mahkumdurlar.

Hayatını pozitif düşünceler içinde yaşayan, toplumla barışık, yüreğinde ki sevginin bütün insanlara yetecek kadar çok olan insanlar, günlük yaşamlarında da her zaman mutlu olmuştur.

Hasis, başkasını sevmeyen, başkasını eleştiren ancak kendine çeki düzen vermeyen, kavgacı ruh yapısı içinde olan insanlar ise ölüm döşeğinde bile azraille cebelleşerek ölürler. Öldükten sonra da insanlar arkasından hiç de iyi olmayan sözler sarf ederler.

O halde önce saygı diyor, saygılı günler diliyorum….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi