Saraycık Beli ve Geçmiş zaman!...

Yıl 1972 ya da 1973. 11 bilemediniz 12 yaşında ilk defa Saraycık belinden Elbistan’a gittiğimi hatırlıyorum.

Bir kış günüydü.

Önü uzun bir otobüs olduğunu hatırlıyorum. Malum Saraycık rampasını tırmanamadık. Otobüsten indiğimizi, soğukta yolda yürüdüğümüzü hatta o gece çok geç saatlerde Elbistan’a vardığımızı hatırlıyorum.

**

27 Haziran 2015 Cumartesi günü Kayınbabam ile Nurhak ilçesine gitmemiz gerekiyordu.

Göksun’dan sonra Çardak yoluna saptım. Zaman zaman bu yolu kullanırım. Sıra sıra dizilmiş köyler, birkaç baraj göleti ve zaman tünelinde yolculuk yapıyormuş gibi de hisse kapıldığım zamanlar olurdu.

Yavaş yavaş arabayı sürüyorum. Bazen cep telefonu ile bazen de fotoğraf makinası ile yavaşlayarak fotoğraflar çekiyorum.

Bir yandan da babamın geçmişte bu yolda yaptığı yolculuk hikayelerini dinliyorum.

Göksun ile Elbistan arasını yaklaşık 3 saatte ancak alabildim. Fındık köyünde meşhur Ay Dede’miz var. O’nu ziyaret ettik. Bahçede biraz oturup sohbet ettik. Nede olsa saat 13.00’de Nurhak’da olmamız gerekiyordu.

**

SARAYCIK TABELASINDA 5 MERMİ İZİ

Yavaş yol alırken tabelalar ve etrafı kolaçan ediyor fırsat buldukça da fotoğraf çekiyorum ya, gözüme ilişen Saraycık tabelasında 5 mermi izi dikkatimi çekti ve fotoğrafladım.

Buralarda çok şükür hiç terör olayı falan olmadı. Huzurlu ve kendi halinde sıra sıra dizilen bu yol boyundaki bu tabelaya olsa olsa düğün anında kurşun atılmıştır diye düşündüm.

Mesele ne yol tabelası ne de atılan kurşunlardır. Mesele o eski Saraycık yolu ile ilgili bu köşe yazısını yazarak yetkililerin dikkatini çekmek ve asfaltının yapılmasını istemektir.

**

BU YOLU TAMİR ETMEK O KADAR ZOR MU?

Kuzey ilçelerinden olup da Kahramanmaraş’ta yaşayan insanların bu yol ile ilgili inanılmaz yaşadıkları o güzel anları mutlaka vardır.

Yollarda su kaynatan araçlar, kar yağışı nedeniyle kapanan yollar ve bir ekmeğin paylaşıldığı güzel anılar. Hep geçmişte kaldı bunlar. Şimdi değil Elbistan’a dört beş saate Kahramanmaraş’ın en uzak ilçesine bile gidip gelebiliyoruz.

Bu güzel yol bakım istiyor. Yer yer oluşan çukurlar araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

Bu yol Karayolları ağında mı onu bilmiyorum.

Ancak bu köşe yazımı okuyan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Çoşkun Aydın ve Kahramanmaraş Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz’un hemen bir şeyler yapacağına inanıyorum.

İster Göksun Belediyesi isterse de Kahramanmaraş Fen İşleri Dairesi bu yol için harekete geçip yolu tamir ettiklerinde gidip özel olarak haberini yapacağım.

Fındık köyü yakınlarına yapılan baraj göleti, Çardak ve Esence göletleri ve bunların oluşturduğu manzara için bir günümü ayırıp fotoğraf çekmek, o civardaki köylülerle, dostlarımla sohbet etmek istiyorum. İnşallah yol yakın zamanda tamir olur…

Bu köşe yazımı burada noktalarken ikinci yol hikayesini Nurhak- Kapıdere- Gölbaşı üzerine yazacağım.

Göksun Belediye Başkanı ve Büyükşehir Fen İşleri Dairesinden de bu yol ile ilgili hizmet beklediğimi de özellikle ifade ediyor, saraycık yolu ile ilgili güzel anıları olan arkadaşlarım bana e.mail atarlarsa da onları toparlayarak bir köşe yazısı daha yazacağımı da hatırlatmak isterim.

Esenlikle hayırlı iftarlar…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi