Onikişubat Adayları Üzerine Birkaç Söz…

Malum Kahramanmaraş’ın merkezde metropol ilçesi hiç şüphesiz Onikişubat’tır.

Belki de bu sebepten dolayı başta Ak Parti olmak üzere en çok aday adayı bu ilçemizde.

Bu ilçemize aday adayı olan, Mustafa Buluntu, Tuncay Kazancı ve Nurettin Abacıoğlu proje tanıtım toplantıları düzenlediler ve bende katılma imkanı buldum.

**

Ben teknik adam değilim. Bunun için de ortaya konulan projeleri eleştirme hakkını kendimde görmüyorum.

Ama bu şehirde yaşayan biri olarak, en çok uygulanıp olup olmayacağına bakarım. Ve bazı projelerin ise Büyükşehir Belediyesi marifetiyle de yapılacağını ancak onun bütçesinin yeteceğini düşünürüm.

Fakat Avrupa Birliği fonları var. O fonlara uygun sosyal odaklı yaşam alanları ile ilgili projelerinde yapılması halinde kaynak bulanacağını iddia ederim.

Çünkü bildiğim kadarıyla Kahramanmaraş belediyesi Katı Atık ve evsel atık projelerinde bu fondan faydalanıyor. Aynı şey Elbistan Belediyesi içinde geçerlidir. Orada da bu projeler için mali destek alındı.

Diyeceğim odur ki; istenildiğinde Teke’den teleme çalınabilir. İnsanoğlunun azim ve çabasıyla birçok şeyin yapılması mümkündür. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım.

**

Hayal kurmayı çok seviyorum. Ama bu hayalleri kurarken ise gidip gezdiğim, gördüğüm yerlerde yapılan hizmetleri inceliyor ve onu Kahramanmaraş’a adaptesi noktasında hayal görüyorum. Aslında günlük yaşamımızda birbirimizi taklit etmiyor muyuz?

O halde aday adaylarımızın ortaya proje diye koyduklarını hayal olarak eleştirmeyelim. Çünkü insanoğlu önce hayal eder sonra da bu hayal ettiklerini hayata geçirir.

Hayal edemeyen, hayalleri olmayan insanların topluma vereceği farkındalık noktasında bir hizmeti olamaz. Günlük rütin işlerle cebelleşmekten de öteye gidemez.

**

Kahramanmaraş’ta bu güzel insanlara hizmet edebilmek için ortaya çıkan bütün isimler öncelikle demokratik haklarını kullanmışlardır. Ve herkesin öncelikle bu hakka saygılı olması gerektiğini düşünüyorum.

Ancak siyaset ise bütçe imkanı gerektirir. Ben medeni hakkımı kullanarak aday oluyorum diye ortaya çıkarken, aynanın karşısına geçmeli ve insan kendi kendini tartıp, ölçüp biçmesini de bilmelidir. Bunu yapamayanlar, ancak ve ancak toplum nezdinde de adeta dalga geçilen biri olarak kabul görülür. Bunu da özellikle hatırlatmak istiyorum.

Bazı isimlerin sağda solda konuştukları bazı sözler doğal olarak bizlerinde kulağına geliyor.

Beyler; kendinizi bulunmaz Bursa kumaşı olarak görmeyiniz.

Şeyhadil mezarlığı nice vazgeçilmezleri bağrında tutuyor. Kimse kendini de öyle dev aynasında falan da görmesin!...

Siyasete soyunan her insan aranılır, sorulur ve talep edilir. Vatandaşların talebi olabilir, medyanın talebi olabilir. Eğer bu talepleri karşılamak noktasında da bütçe oluşturamamış isen doğal olarak paran yok sen ne diye ortaya çıktın şeklinde de sözlere muhatap olunabilir. Bunları da hoş görmek gerekiyor. Saygı göstermek gerekiyor…

**

KMTSO Başkanı Sayın Kemal Karaküçük ve yönetim kurulu, Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı AbidVanlı’yı ziyaret etti. Bu cemiyetin eski bir kurucusu olarak bizi de aralarında görmek istemişler, davet edildik.

Sayın Karaküçük ve ekibine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bir süre önce kurulan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yönetim kuruluna seçilen değerli kardeşim Abid Vanlı’yı da yürekten kutluyorum.

Kahramanmaraş’ta her alanda olduğu gibi medya alanında da değişimler yaşanıyor.

Her gün yeni bir güne ve güzelliğe gebedir. Türkiye değişiyor, Kahramanmaraş değişiyor ve bizlerde bu değişime ayak uydurabilmek ve yenilenmek içinde çaba gösteriyoruz…

Gelecek güzel günlere gebedir!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi