Serdar Erdoğanyılmaz

Serdar Erdoğanyılmaz

Okullar nihayet açıldı

14 Eylül 2015 tarihinde başlaması gerekirken turizm ve bayram adına iki kere ertelenen “okulların aşılışı” nihayet gerçekleşti. Yaklaşık üç buçuk aydan beri kapalı olan okullarımızda ziller 28 Eylül 2015 Pazartesi günü yeniden çalmaya başladı.

Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrencimiz, 900 bine yaklaşan öğretmenimiz okulları yeniden doldurdular. Bu sene 1 milyon 200 bin öğrencimiz okul öncesi eğitime, 1 milyon 136 bin öğrencimiz ise ilkokula başlayarak sınıflarındaki yerlerini aldılar. Dostlarımıza mutluluk düşmanlarımıza korku veren bu muhteşem gençlik iyi eğitilmeli.

Yüce Mevla’m 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılının Milletimize ve Ülkemize hayırlar getirmesini nasip eder inşallah. Evlatlarımızı Vatanına ve Milletine sevdalı, çalmayan, çaldırmayan, asla şunun-bunun adamı olmayan, sadece milletinin ve vatanının emrinde, vatanına ve milletine sevdalı birer birey olarak yetişmelerini nasip eder inşallah.

Siyaset Ne Zaman Isınacak

Birilerinin tek başına iktidar olma arzusu yüzünden gidilen 1 Kasım seçimlerine yaklaşık bir aylık bir süre kaldı. Gördüğüm kadarıyla şuan henüz kimsede seçim heyecanı yok. Çarşı pazardaki dostlarımıza; ‘vatandaşta niye heyecan yok?’ diye sorduğumda farklı siyasi partilere oy veren dostlarımın cevapları da farklı farklı oldu.                 

1. Görüş; kimse 7 Haziran da oy verdiği, gönül verdiği partisine küskün veya dargın değil.  1 Kasım seçimi şaka gibi bir şey. Hatta ‘bile bile lades olmak gibi.’ Yani; herkes oyunu yine partisine verecek, değişen bir şey olmayacak.

2. Görüş; Muhalefet partileri bu seçimden galip çıkarlar. Çünkü uzun yıllardan beri uyuyan vatandaş daldığı derin uykudan uyanmaya ve kendisine söylenenlerin doğru olmadığını anlamaya başladı. Kandırıldığının öfkesini bu seçimde fazlasıyla alacak.

3. Görüş; Her şeye hayır diyen bir MHP söylemi, Tuğrul Türkeş’in transferi ve Sayın Meral Akşener’in yeniden aday gösterilmemesinden medet umanlar büyük bir yanılgı içerisindeler. Bu algı operasyonları ters tepti. MHP; “ katillerle ve hırsızlarla asla birlikte olmam” diyerek Milliyetçi seçmenin gönlünü kazandı. Bu manevralarla 1 Kasım seçimlerinde milliyetçilerin oyunu alacaklarını zannedenler 2 Kasım sabahı başlarını taşlara vuracaklar ama iş işten geçmiş olacak.

“Acaba bu görüşlerin hangisi doğru” diye bize soran kardeşlerimize ne cevap verelim diye düşündüğümüzde; “Bekleyip göreceğiz, Mevla’m neylerse güzel eyler” demekten gayri bir cevap gelmiyor aklımıza.

Kahramanmaraş’ta ikinci parti konumundaki MHP’nin yeni listesine baktığımızda gördüğümüzü sizlerle paylaşalım: MHP 1 Kasım seçimlerine daha güçlü bir listeyle ve moralle giriyor. Seçmenin gönlünde taht kuran ve 7 Haziran seçimlerinden Milletvekili olarak çıkan Sayın Oğuz Tor ve Sayın Sefer Aycan birinci ve ikinci sıradaki yerlerini koruyorlar. Üçüncü sırada kuzey kazalarında çok sayılan ve sevilen Sayın Zekeriya Öztürk yer alıyor. Dördüncü sırada merkezin en sevilen siyasetçilerinde biri olan Sayın Şule Arıkan, beşinci sıraya MHP de iki dönem il başkanlığı yapmış ve tüm Ülkücülerin gönlünde taht kurmuş olan Sayın Mustafa Bastırmacı Beyefendi aday gösterilerek seçmenini mutlu ediyor. Altıncı sırada Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkan adayı Avukat Sayın Neslihan Koca Nergiz bulunuyor. Yedinci sırada yine kuzey kazalarının çok iyi tanıdığı ve çok sevdiği Sayın Mustafa Bölükbaşı ve sekizinci sırada genç bir Avukat olan ve Çağlayancerit ile Pazarcık ilçelerinde sürekli yıldızı parlayan Sayın Ayşe Aras hanımefendi bulunuyor. Ne yalan söyleyelim, MHP bu yeni listesiyle seçmeninde büyük bir heyecan uyandırmayı başarmıştır.

Bu liste bizce Kahramanmaraş’ta MHP Oylarını mutlaka artıracaktır. 1 Kasım seçimleriyle ilgili görüşlerini almaya çalıştığım Ülkücüler; “yeni bir destan yazmaya ant içtik, 7 Haziran seçiminde kaçırdığımız üçüncü MHP Milletvekilini çıkartmaya yemin ettik” diyorlar. Kahramanmaraş halkının sevgisine ve saygısına mazhar olmuş olan Eski İl Başkanı Sayın Halit Altınköprü’nün başkanlığında kurulan seçim komisyonu çalışmalarına başlamış bile. Son söz olarak şunu söyleyelim. Sonuçlar Ülkemiz ve Milletimiz adına hayırlı olsun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Erdoğanyılmaz Arşivi