Odalar ve Değişim

 

Kahramanmaraş’ın en güçlü sivil toplum örgütü olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimini yaptı.

Sayın Karaküçük’ün ifadesiyle; dil bilen, yurt dışı görmüş, kente katkı yapacaklarına inandığı isimler Meclise seçildi.

1995 yılında yapılan KMTSO seçimlerinden bu yana bütün seçimleri takip ettik. Çünkü ilgi alanımıza girmişti.

Doğal olarak Meclis ve yönetim noktasında sanayici- esnaf çizgisi çok iyi korunmuş ve bunun sonucu odada bir barış oluşmuştu.

Yeni Meclise baktığımızda bu düzenin korunduğu birçok tüccar diyebileceğimiz küçük ölçekli, dayanıklı tüketim ürünleri satan işyeri sahiplerinin orada yer aldığını gördüm.

Çünkü adı, Ticaret ve Sanayi olan bir Oda buna dikkat etmeli ve her meslek grubundan insanları mümkün olduğunca yer vermeliydi. Bu açıdan yeni liste göz dolduruyor. Sayın Kemal Karaküçük, en ufak ayrıntıya da dikkat etmiş, sağlıklı çalışan bir meclisin oluşmasını başarmıştır.

Bir gazeteci olarak endişem yok ama yönetim noktasında da bir iki öneride bulunmak istiyorum.

Daha önceki yönetimlere baktığımızda Sanayici- Tacir (tüccar) çizgisi çok iyi korunmuş, yönetimde fabrikatör, mühendis, esnaf iç içe kente ve oda mensuplarına büyük katkılar yapmıştır.

Yönetim belirlenirken bu konuya gerekli ihtimamın gösterileceğine inanıyor, yeni seçilen isimlere başarılar diliyorum.

**

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bir değişim başlattı, aynı değişimi Ticaret Borsasında da görme imkanımız oldu.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, seçimler öncesindeki basın toplantısında ve seçimlerde yaptığımız sohbetlerde kent için, kent tarımı için önem arz eden birçok konuya parmak basarak bunları gerçekleştirmek için çaba harcayacağını beyan etti.

Ticaret Borsamızda da yeni bir heyecan, yeni bir çalışma arzusu oluştu…

Öte yandan Kahramanmaraş Mali Müşavirler Odasında da seçimler yapıldı.

Çok uzun senelerdir tanıştığım Arif Şen ipi yeniden göğüsledi. Seçime katılan arkadaşların hepsine bundan sonraki yaşamında başarılar dilerken, bir iki de önerim olacak; “Öncelikle insanlar birbirlerine eleştiri yaparken ahlaki normları göz önünde bulundurmalıdır. Aynı meslekten olan insanlar mutlaka sürekli karşılaşmak ve konuşmak zorundadırlar. Yarın yüz yüze gelindiğinde insanların birbirlerinin yüzüne bakacak yüzleri olmalı diyorum. Onun için eleştirinin belli ölçü ve sınırları olmalıdır.” Ben bir gazeteci olarak buna dikkat ettiğim için toplumun bütün kesimleri tarafından genel kabul görür ve iyi ilişkilerimi sürdürmeye gayret ederim.

Önceliklere makamlar, para kazanma, belli yerlere gelebilme sadece insanın çalışmasıyla mümkün olacak şeyler değildir. Hani kader, Allah’ın takdiri, lütfu, keremi deriz ya. Onlara da insanların inanmış olması gerekli. Burada bir sorun var ise, o insan hiç mutlu olamaz…

**

KAHRAMANMARAŞSPOR VE VEKİLLERİMİZ!...

Kahramanmaraşspor malum şampiyon oldu. Başkan Feridun Kolat ilk basın toplantısındaydı sanırım; “Birinci yol 2. Lig, ikinci yıl 1.lig, üçüncü yılda da Süper lig hedefliyoruz” demişti.

Sevgili Başkan tabiri caizse sözünde durdu. Takımımız PTT 1.liginde. Biraz maddi ve manevi destek verilirse de takımın Süper lige çıkacağına bende inanıyorum.

Takıma son günlerde Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İş adamı Haluk Şerbetçi, KMTSO ve Sanayicilerimiz destek çıktı, maddi ve manevi moral oldu.

Sonuç ise ortada.

Şimdi Milletvekillerimizin yapması gereken bir jest var. 8 Milletvekilimiz temsili manada beşer bin tl takıma bir destek çıkmalıdır.

Bu desteğin moral desteği olduğunu ifade etmeye çalışıyorum. Bu aynı zamanda birlik ve beraberliğe de katkı yapacaktır.

Bu konuda milletvekillerine sesleniyorum; “Birlik ve dirlik için sizlerde sembolik rakamlarda olsa takıma destek çıkınız!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi