NEDEN HEP FIRTINA BİÇİYORUZ? NEDEN?

Kahramanmaraş Kamu Yatırımlarından yeterince nasiplenemiyor. Afşin-Elbistan bölgesinde kurulu olan Termik Santralleri yerel bir yatırım olmayıp ulusal bir yatırım olduğunu sağır sultanlar bile biliyor.

Şimdi aklı selim düşünen ve bir partili gibi davranmayan her insan meseleye benim yaklaştığım pencereden yaklaşır diyor ve iktidara eleştirilerimi yerel manada yapmak istiyorum.

Kahramanmaraş’ta 2002 yılından sonra yapılan yatırımlara bir bakalım;

Kahramanmaraş-Kömürler yolu açıldı ama henüz bitmedi. Refüj ve aydınlatma çalışmaları, alt ve üst geçitleri yok.

Yapımına 1992 yılında başlanılan ve bu gün için Kahramanmaraş’a borçları kalan Ayvalı Barajı.

Nurhak ve Çağlayancerit Hastaneleri bina olarak bitti ancak tam teşekküllü olarak hizmete girmedi.

Kahramanmaraş-Kayseri yolu. Allah izin verirse ben görürüm diye umutluyum. Ne zaman bitirileceği bile belli değil. Kahramanmaraş Valisi Sayın Mehmet Niyazi Tanılır kendi insiyatifini kullanarak bu yola başlamasaydı hiç başlanılmazdı.

Kahramanmaraş-Gaziantep yolu. 1995 yılından bu yana yarım yamalak gidiyor. Ne zaman tamamlanacağı ise meçhul. Sanırım daha bir 15 yıl sürer. Bir yol için 30 yıl ne ki?

400 yataklı Yenişehir Hastanesi ek bina inşaatı. Keşke bu da yapılmasaydı. Zira bize gelen bilgilere göre; Yenişehir Devlet hastanesi ile Kahramanmaraş Devlet hastanesi kaldırılıyormuş. Vatandaş acil hizmet için Binevlerden kalkıp kapıçama gidecek. Tabii bundan kimsenin haberi bile yok. Sağlık Bakanlığı bu yönde planalama yapmaya başladı bile. Yenişehir Hastanesinin yerini TOKİ’ye verecekler.

Özel hastaneler yaşadı. Parası olan Özel hastane açsın!...

Evet.. bir gazeteci olarak Ak Parti iktidarının başka bir hizmetini göremiyor, hatırlayamıyorum.

Bana KÖYDES martavalını kimse okumasın. Ben beni bildim bileli bu var. Sadece adı değişti. 2000 yılında Köy hizmetlerine gelen ve sadece köylüye hizmet eden ödenekler bu günkü rakamlardan hiç aşağı değildi.

Bunları neden yazıyorum. Sebebi Yerelde siyaset yapanların istemesini bilmemesi. Komşu kentlerimiz başını aldı gidiyor. Bizler ise burada birbirimizi yiyoruz. Bizler birbirimizle kavga ederek enerjimizi boşa harcarken, komşu kentlerimiz bütün eksikliklerini bir bir çözüyor.

Neden biz ha bire birbirimizle kavga halindeyiz? Neden?

Eski milletvekili Ökkeş Şendiller bile basın toplantısında; Ak Parti Teşkilatlarının kendi Belediyelerine sahip çıkmadığını ve onların sorunlarını çözme adına irade ortaya koyamadıklarını söylüyor.

Bu ilgisizlik, bu sahipsizlik, bu savunmasızlık niye?

Neden İl Başkanı basın toplantısı yapmıyor?

Yoksa söyleyecek, anlatacak bir hizmeti mi yok?

Ben Ak Parti iktidarını ülke genelinde başarılı buluyorum. Ama aynı şeyi yerelde söyleyemiyorum. Particilik, parti binasında oturmak değildir.

Her kamu kurumu ziyaret edilir, sorunları tespit edilir, Ankara’da takip edilir.

Bunları yapmayan, yapamayan insanların tabii ki söyleyecek bir sözü olmaz.

Kahramanmaraş kent merkezinde HASTANE KALMIYOR.

Yani Yenişehir ve Kahramanmaraş Devlet Hastanesi kaldırılacak. Polikinlik hizmeti vermeyecek. Yenişehir’eri TOKİ’ye devredilecek. Ve bundan kimsenin haberi yok.

Bu nasıl siyaset?

Bu nasıl bu memlekete sahip çıkma.

Şu anda Devlet hastanelerinin 550 yatak kapasitesi var. Yukarı devlet hastanesinde yeni yapılan 150 yataklı yeni bölüm kalacak diğerleri yıkılacak. Orada 30 dönüm arsa var. Ne yapacaksınız bu arsayı? Bura kime verilecek?

Yani gece rahatsızlanacak olan bir vatandaş acil tedavi için şehir merkezinden ta kapıçama gidecek. Bu planlamanın neresi doğru ve mantıklı?

Sağlık Bakanlığı bu planlamayı yaptı bile. Ve biz burada ayakta uyumaya devam ediyoruz.

Bu uygulama 2011 seçimlerinden önce yapılırsa, seçmen size nasıl oy verecek?

Bu konuda bu şehrin yerleşimine uygun bir planlamanın hemen yapılması gerekiyor. Şehir merkezinde sadece Acil olarak kadın Doğum hastanesinin kalacağı dile getiriliyor.

Yenişehir Devlet hastanesi Trafik acil uygulama merkezi haline getirilmeli ve acil hizmeti vermelidir.

Mevcut devlet hastanesinde ise poliklinik ve acil hizmeti aynen devam etmelidir.

Yoksa her yıl yüzlerce insan ambulans içinde hastaneye yetişmeden yolda yaşamını yitirir ve bunun vebali ise size yeter.

Bizler Kahramanmaraşlılar olarak son yıllarda hep fırtına biçer olduk. Bunun sebebi Ak Partiye verdiğimiz o büyük destek mi?

Biri çıksın bu sorularımızın cevabını versin!...

Yeter fırtına biçtiğimiz!....

 

(Not: 17 Mayıs 2010 tarihli bu gün gazetesinde yayımlanan Yener Atlı’nın yazısını da okumanızı tavsiye ederim. Orada bu yazımı destekleyen detaylar var.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi