Musıki Derneğinin Necmeddin Akben’le konseri

21 mart Cumartesi akşamı Necip Fazıl Kültür Merkezinde Kahramanmaraş Musıki derneğinin  Türk Müziği konserinde, Kahramanmaraşlı sanat severler Türk müziğine doydu.

Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü ses sanatçısı hemşehrimiz Necmeddin Akben ve kendi özel saz ekibi ile birlikte sevenleri karşısında iki saat sahnede kalarak Türk müziğinin sevilen eserlerini okudu.

YUSUF NALKESEN ANILDI

Konserin birinci bölümünde, Kahramanmaraş Musıki derneği saz ve koro heyeti, dernek başkanı Bahaiddin Bilginer yönetiminde bestekar Yusuf Nalkesen’in anısına onun sevilen eserleri okundu; Seninle bir sonbahar mevsimiydi tanıştık, bülbülün çilesi yanmakmış güle, Gitmekmi zor kalmakmı zor, gölgesinde mevsimler gibi diğer eserler okundu.

BAHAİDDİN BİLGİNER YÖNETİMİNDE MUSIKİ DERNEĞİ KOROSU

Kahramanmaraş Musıki derneği saz heyetinde; Turan Cihad Abken (ud), Mustafa Uzuner (ud), Zekeriya Balık (ud), Ömer Tepebaşılı (Tanbur), Furkan Gülden (keman), Y.Selim Gülgeç (kanun), Serkan Koskoca( kanun), Ali Avgın (ney), Ahmet Altıntaş(ney) Zahit Yurdagül(ney), Ali Burç ( Ritm).

Koro elemanları:  Asuman Durna, Burcu Yeşil, Didem Kandemir, Eren Bağcıi Eren Yılmaz, Ruhan Nalbantoğlu, Fatih Doyan, Fatma Durna, Feriha Bayazıt, Halis Kulyu, Handan Alparslan, Kevser Dayıoğlu, Mehmet Bağcı, M.Celal Tekerek, Mehmet Karakış, Metin Danyıldızı, Mustafa Selçuk Kayacık, Mustafa Sert, S.Ayşe Özdemir, Sevda Or Abken, Sevgi Yiğit, Yalçın Gezertaşar koro ve solo şarkılarla yer aldılar.  

NEYZEN SADREDDİN ÖZÇİMİ, NEY TAKSİMİ İLE İZLEYİCİLERİ MEST ETTİ.

Konya sema gösterilerinin baş Neyzeni Saderddin Özçimi hocada izleyiciler arasındaydı. Büyükşehir belediyemizin “sanat günleri” çalışması için şehrimize teşrif etmişlerdi. Şef Bahaiddin Bilginer’in sahneye davet etmesi üzerine, kırmayarak sahneye çıktı ve gönülleri mest eden konser içeriğinde yer alan Uşşak taksimini icra eyledi. Konuşmasında tüm musıkisever izleyicilere teşekkür ederek “Türk müziğimizi her türlü zorluklar karşısında yaşatmak isteyen bu gibi topluluklar desteklenmeli bu vesile ile Kahramanmaraş Musıki derneğini gönülden kutluyorum” dedi.

NECMEDDİN AKBEN’DEN MUSIKİ ZİYAFETİ

İkinci bölümde ise Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü ses sanatçısı hemşehrimiz Necmeddin Akben; Mehmet Akgün ( Ud) Hüseyin Turna(klarnet), Özgür Ahmet Şarman(kanun, Tanju Kabakçı ( keman), Mete Şentin(viyolonsel) ve Ali Burç(ritim). Saz heyeti ile birlikte sevenlerinin karşısına çıktı. Türk müziğinin sevilen eserlerin okudu.

Osmanlı son hanedan mensuplarından bestekar Seyfettin Osmanoğlu efendinin Hüzzam peşrevi ile proğram başladı. Hüzzam, rast, buselik, hicaz, uşşak, hüseyni ve muhayyer kürdi makamlarında eserler icra edildi.

İlk eser; Hamamizade İsmail Dede efendiden, Rehi aşkında edip kadim kütah gönül. İkinci eser ise Zekai Dede’den; Ey hüsnü cemal aleme sen darb-ı meselsin. Hacı Arif beyden; Güzel Gün görmedim avare gönlüm. Yemin ettim bir kere, Rüzgar kırdı dalımı, Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok. Geçti sevdalarla ömrüm gibi, Türk müziğinin sevilen diğer eserlerini icra edildi.

Konserin bitiminde Kahramanmaraş musıki derneği mensuplarını sahneye alarak hep birlikte final şarkısı; dalda çıkmış bir elma ve Çayır ince, eserlerini hep birlikte misafir saz heyeti eşliğinde okudular.

AKBEN; “ KAHRAMANMARAŞ’TA TÜRK MÜZİĞİNİN BAYRAĞINI MUSIKİ DERNEĞİ TAŞIYOR”

Kültür bakanlığı sanatçısı hemşehrimiz Necmeddin Abken sahnede Kahramanmaraş Musıki derneğinin 1974 yılında kurulduğunu, o günden beri musikimize hizmet verdiğini belirterek teşekkür etti. Konuşmasında;” Türk Müziğinin bayrağını Kahramanmaraş’ta Musıki derneğimiz taşıyor ” dedi.

SAYIN VALİMİZ M. HAKAN GÜVENÇER SANATÇILARI AYRI AYRI TEBRİK ETTİ.

İl Kültür Müdürlüğümüzün destekleri ile, Kahramanmaraş Musıki derneğinin konserinde okuduğu şarkılarla gönülleri fetheden Kültür bakanlığı sanatçısı Necmeddin Abken ve Kahramanmaraş Musıki derneği başkanı Şef Bahaiddin Bilginer’i, Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer konser sonrasında kendilerine teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

Yaptığı konuşmada memnuniyetini belirterek, musıkimize sahip çıkmamızın gerekliliğini vurguladı. Sayın Valimizin sahnedeki tüm sazende ve hanendeleri ayrı ayrı tebrik etmesi, izleyicilerimizin takdirine şayan oldu.

İZLEYİCİLER TÜRK MÜZİĞİNE DOYDU

Protokol koltuklarında Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra, 12 Şubat Belediye başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek, Garnizon komutanı Mu.Kur.Alb. Kerim Acar, Ticaret ve Sanayiodası meclis başkan Vekili Şahin Balcıoğlu, 12 Şubat Belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, İş adamı Sanayici Ali Cilve, Kent konseyi başkanı Zeynep Arıkan,Avea kurucu müdür Cahit Paksoy, Teknokent genel Müdür Mesut Bilginer ve birbirinden değerli diğer misafirler keyifle konseri izlediler.

Konser sonrasında, İl kültür müdürümüz Sayın Seydihan Küçükdağlı ve İş adamı Şahin Balcıoğlu sahnede; Necmeddin Abken ve Bahaiddin Bilginer’e çiçek takdim ederek çeşitli  hediyeler takdim ettiler.

Kahramanmaraş Musıki Derneğinin Nevruz gününde yaptığı Yusuf Nalkesen’i Anma konseri çok başarılı ve keyifli geçti. Ayakta izlenilen konserde Musuki sever Kahramanmaraşlılar adeta Türk müziğine doydu.

MUSIKİ DERNEĞİNE VE SANATÇI NECMEDDİN AKBENE TEŞEKKÜR EDERİZ

Başta hemşehrimiz Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü ses sanatçısı Necmeddin Abken beyefendi her zaman medar-ı iftiharımız olarak Bizleri musıkimizi ve milli kültürümüzü devletimizin en yüksek makamlarında şerefle temsil etmiş ve etmektedir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Kahramanmaraş Musıki derneğimize yaptıkları başarılı konser organizasyon için ayrıca teşekkür eder, bu güzel etkinliklerin devamını temenni ediyoruz.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi