Mali Müşavirler Odası Seçimleri Ve Abdullah Kalın’ın Başkan Adaylığı

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası seçimleri yaklaşıyor. Önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak olan oda yönetimi seçimleri için adaylar belli olmaya başladı.

Geçtiğimiz cumartesi günü, Calrion Otelde yaptığı kahvaltılı basın toplantısı ile, 150 ye yakın meslektaşıyla birlikte, coşkulu bir şekilde adaylığını ilk açıklayan isim Abdullah Kalın oldu.

Bilindiği üzere Abdullah Kalın, halen SMMM Odası ikinci başkanı. Oda başkan Arif Şen, yasa gereği, iki dönem kuralı nedeni ile aday olamıyor. Bu nedenle mütevazı kişiliği ile tanınan, meslektaşlarınca sevilen, sayılan, Oda faaliyetlerindeki gayretli çalışmaları ile bilinen, yardımcısı Abdullah Kalın, Arif Şen grubu tarafından zaten önümüzdeki dönem başkan adaylığı için hazırlanıyordu.

BAŞKAN ARİF ŞEN, ABDULLAH KALIN DEDİ

Abdullah Kalın’ın adaylık açıklaması bu sebeple bir nevi malumu ilan etme gibi bir şey oldu. Başkan Arif Şen, Yapılacak seçimlerinde destek verecekleri kişinin, Abdullah Kalın olacağını, buradaki yaptığı konuşmada ifade ettiler:

“ Yeni dönem oda seçimlerinde yol arkadaşım, kardeşim; dürüstlüğüne, çalışkanlığına, beşeri ilişkilerine, temsil ve organizasyon yeteneğine, odamız proje ve inşaatındaki gayretlerine, fedakârlığına inandığım ve güvendiğim mesai arkadaşım kardeşim, Sayın Abdullah Kalın'ın adaylığını destekliyor ve onun yanında bu sürecin devamında da bir abi olarak her zaman yanında olacağımı, kendisine, ekibine hayırlı uğurlu olmasını ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

A.KALIN: “ODAMIZIN VE ÜYELERİMİZİN YÖNETİCİSİ OLMAKTAN ZİYADE, HİZMETKARI OLMAYI SÖZ VERİYORUM”

SMMMO başkan adayı, Oda ikinci başkanı Abdullah Kalın ise yaptığı tarihi adaylık  konuşmasında şöyle dedi;

 “Çok kıymetli başkanımın, abimin, liderliğinde iki dönemdir odamızın yönetim kadrosunda, çeşitli organlarında görev alarak, odamızın ve siz çok kıymetli üyelerimizin hizmetkârı olarak görev yaptım, bundan da gurur duyuyorum. Başkanımın görev süresinin, yasa gereği, Mayıs ayında dolması münasebeti ile yeni dönemde onun taşımış olduğu bayrak yarışını, odamıza kazandırmış olduğu yükseliş trendini, daha da yükselmek için, bu bayrağı kendinden alarak, taşımak adına, şahsım ve ekip arkadaşlarım adına, teslim almak için oda başkanlığına, siz çok kıymetli üyelerimizin, teveccühlerine layık olabilmek adına, aday olduğumuzu açıklıyorum. Odamız ve üyelerimizin yöneticisi olmaktan ziyade, hizmetkarı olmayı söz veriyorum. ” dedi.

Bilindiği üzere başkan Arif Şen, hizmet yarış bayrağını önceki dönem Oda başkanlarından Sayın Mehmet Gümüşer’den devralarak, son iki dönem ekibi ile başarılı bir şekilde bu günlere getirmiştir. Bu süre zarfında Modern oda hizmet binası yapımı gibi bir çok önemli hizmetlere imza attılar. Şimdi ise Başkan Arif Şen hizmet yarışında çıtayı biraz daha yükselterek bayrağı Abdullah Kalın’a devretmek istiyor.

SMMMO SEÇİM İSTATİSTİKLERİ ABDULLAH KALIN’I İŞARET EDİYOR

SMMM Odasındaki görev değişimi, tabiî ki meslek mensuplarının sandıkta adaylara göstereceği teveccühlerle olacak. Kahramanmaraş SMMM Odasının son üç dönem gerçekleşen seçim sonuçları üzerine bir istatistiki değerlendirme yapacak olur isek. Bu defaki yapılacak seçimlerle hakkında ön malumatımız olur düşüncesindeyim. Şöyle ki;

2010 yılında: 20. Olağan genel kurulunda: 431 kayıtlı üyenden 341 üye oy kullanmış, Abdullah Kalın’ın dahil olduğu Arif Şen ekibi 165 oy alırken, diğer ekip 130 oy almış.

2011 yılında: Arif Şen (Abdullah Kalın) kendi ekibinden bir istifa nedeniyle yönetimde azınlığa düşmüş, bir yıl sonra yeniden seçimlere gidilmiş, ekipten ayrılanlar olmasına rağmen Arif Şen (Abdullah Kalın) grubu oylarını daha da artırarak 202 ye çıkarmış. Diğer ekip 139 da kalmış.

2013 yılında: Son yapılan 21. Olağan Genel kurulunda ise: 461 kayıtlı üyenin 381 üyesi oy kullanmış. Arif Şen (Abdullah Kalın) ekibi 202 oy alırken kendilerine en yakın diğer ekip 144 oy almıştır.

2016 yılı Mayıs ayında yeni yapılacak oda yönetimi seçimlerine kayıtlı 600 üyeden 450 civarında bir üyenin sandık başına gelerek oy kullanacağı tahmin ediliyor. Bu oylardan nasıl bir sonuç çıkacağı, kimin galip geleceği, sandık açıldıktan sonra belli olacaktır. Ancak yukarıda belirttiğim önceki dönem seçim istatistiklerine göre bir değerlendirme yaptığımızda, adaylar arasında ibre sanki Abdullah Kalın’dan yana gibi görünüyor.

 

SON KARARI SANDIKTA MESLEK MENSUPLARI VERECEK

Bu defaki seçimlerde ekibi ile birlikte Calrion Otelde yaptığı basın toplantısı ile adaylığını ilk açıklayan Abdullah Kalın olmuştu. Adaylığını sanal ortamda meslektaşlarına mesajla bildiren diğer aday grubu ile birlikte, bu defaki seçimlere dört grupla gidileceği tahmin ediliyor.

Seçimlere girecek geleneksel iki ana ekibin dışında, bu dönem yeni aday olan diğer oluşumların, seçim sonuçlarını pek değiştirmeyeceği, sadece seçimlere renk ve heyecan katacağı kulislerde konuşulmakta. Tabiî ki en doğru kararı, meslek mensuplarının sandık başında verecekleri oylar belirleyecektir.

Her seçim döneminde olduğu gibi, bu defada bütün güzelliği ve heyecanıyla Mali Müşavirler Odası, seçim sath-ı mealine girmiştir. Bu konuda gözlemlerimizi, seçim güzergahındaki değerlendirmelerimizi yeri geldiğinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğimi de bildirmek isterim.  

Birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak Oda seçimlerinin öncelikle meslek mensuplarımıza ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ederim.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi