Kuzey İlçelerinde Laf Çok

Cumartesi günü (23 Kasım 2013) şöyle bir kuzey ilçelerine kısa bir seyahat yaptım.

Malum 30 yılı aşkın bir süredir bu bölgede siyaset yapan insanları tanır, sohbet eder, görüşlerini alırım. Kısacak kuzey ilçelerinde adayda çok, lafta çok. Oturduğun yerden kahır ile ancak kalkabiliyorsun. Yol uzun gezeceğimiz yerler çok.

Göksun ilçemizde mevcut Belediye Başkanının ağırlığı var, iki isim arasında adaylık gidip geliyor. MHP iyi bir isim belirlemiş. Görüştüğüm insanlar MHP’nin bu seçimi zorlayacağıdır. Ak Parti seçimlere asılmaz seçmenle birebir temas sağlayamaz ise seçimi kaybedebilir. Öyle seçim çantada keklik gibi gözükmüyor.

Afşin ilçemiz ise tam bir muamma. Çok samimi olduğum dostlarıma haber vermedim geldiğimi. Bir iki esnaf ile sohbet ettim, iki farklı çayhanede konuşulanları dinledim.

Afşin ilçemizin havasını çok puslu gördüm. Aday çok önemli gibi geldi bana. Başbakan’a vatandaşın muhabbeti ve güveni aynen devam ediyor. Sorun Başbakanda değil, aday yapacağı isimlere odaklanmış vaziyette. Afşin ilçemizde her an her şey olabilir.

Elbistan ilçemiz Durmuş Küçük ile birlikte iyi bir hizmet aldı. İnsanların talep ve beklentileri hiç bitmez. Mevcut bütçe ve imkanlar ölçüsünde ortada var olan hizmetleri görebiliyoruz.

Elbistan ilçemizde Ak Partili olup ancak mevcut Başkan ve Teşkilatla sorun yaşayan çok insan var. Bunlar seçim döneminde ne yaparlar? Ak Partili gözüküp partinin altını mı oyarlar? Yoksa kavgamız başka seçim başka deyip partinin başarısı için ter mi dökerler? Bunu zaman gösterecek.

MHP adayı sokak sokak geziyor, insanlarla görüşüyor. Belediye Meclis adaylarını belirliyor. Konuştuğum bazı insanlar “Mahir Ünal” burada sahaya çıkmaz ise, adayın yanında dimdik durup seçim çalışmalarına katılmaz ise MHP seçimi çok zorlar diyorlar. Sayın Ünal’a buradan duyurulur.

Nurhak ilçesi benim özel ilgi alanımda olan bir ilçe. Kuzeyde en çok gidip geldiğim, insanlarla görüşüp konuştuğum bir yer. Orada toplumun bütün kesimlerinden tanıdığım isimler var.

Orada bir isim var; Kamil Tekin

Bu ismin kendine mahsus ve her seçimde aldığı 900 civarında bir blok oyu var. Ak Parti listesinden aday adayı oldu.

Bu ismin aday edilmesi halinde Ak Parti’nin seçimi kazanacağı ifade ediliyor. Başka hiçbir adayla kazanması mümkün değil diyorlar. Ben vatandaşlar ile yaptığım sohbetin ayrıntısını yazıyorum. Diğer aday adaylarına haksızlık yapmayayım. Ak Parti mutlaka araştırma yapıp seçimi kazanacak olan ismi belirleyecektir.

**

Hulasa bu seçimler şimdiki gördüğümüz haliyle devam ederse Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanır ancak ilçelerde ve merkezde de oy kaybeder.

Büyükşehir için ortada dolaşan İstanbul ya da Ankara odaklı isimler özellikle kent merkezinde vatandaşın sandığa gitmeme eğilimini artırır diye düşünüyorum.

İyi bir isim ortaya çıkartılmaz ise oy yüzdesinde artış değil azalış yaşanacaktır.

Milletvekili seçimleri ile yerel seçimleri lütfen ayrı ayrı değerlendirelim.

Sayın Başbakan’a yönelik bir eleştiri pek duymuyorum. Ama Belediye Başkanlığı için bilindik isimlerin dışında bir isimle seçmenin karşısına çıkılması halinde de oy düşüşü yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu da ifade etmeye çalışıyorum.

Bu seçim çok farklı sonuçlar ortaya çıkaracaktır vesselam… Fotograf böyle görülüyor!....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi