Ksü’de TEKNOKENT Kabına Sığmıyor

2011 yılında Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edilen ve 10 Nisan 2012 tarihinde KSÜ Avşar Kampüsü içerisinde kurularak çalışmalarına başlayan Kahramanmaraş TEKNOKENT faaliyetleri ile dikkat çekiyor.

Kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen bünyesinde 12 firmaya ulaşan TEKNOKENT üniversite, sanayi-kamu işbirliğine yönelik çalışmalarıyla da Kahramanmaraş için önemli fırsatları hayata geçirmeye çalışıyor.

Medyaya da yansıyan Sektör Buluşmaları bu anlamda güzel bir örnek.

Teknokent “Metal Mutfak Eşyaları” konulu ilk toplantıyla aralık ayında sektör temsilcileriyle buluştu. Ocak ayında Kahramanmaraş’ımızın önemli alanlarından olan “Kuyumculuk” sektörü temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Şubat ayında ise “Yazılım/Bilişim” sektörü temsilcileriyle bir araya gelindi.

Toplantılarda alanında uzman akademisyenlerle sektör temsilcilerini bir araya getirerek sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri ile ortak projelerin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydeden Teknokent Genel Müdürü Mesut BİLGİNER tüm gayretlerinin  bilim, teknoloji, üretim ve proje geliştirme gibi alanlarda Kahramanmaraş’ın hak ettiği yere ulaşmasına katkı sağlamak olduğunu vurguluyor.

Teknokentin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığı DOĞAKA tarafından kabul edilen  "Yenilenebilir Solar Enerji Üretim Potansiyelinin Ortaya Çıkarılmasına Yönelik Yazılım Geliştirme Projesi" de çalışmaların meyvesini vermeye başladığını ortaya koyuyor.

Genel Müdür Mesut BİLGİNER sadece Teknokentte sektör temsilcilerini misafir etmediklerini aynı zamanda firma ziyaretleriyle de üniversite ile sanayi arasında ara yüz olma fonksiyonunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını da ifade ediyor.

Kipaş AŞ Ar-Ge, Çabasan Tekstil, Nipaş, Has Cevher, Altunbalcı Kuyumculuk ve KOSGEB ziyaretleri, ilgili çalıştay ve fuarlara katılım da bir başka etkinlik alanı olarak kendini gösteriyor.

TTO Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Arif Selim EREN, Kuluçka Merkezi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Okan FETTAHOĞLU, Uzmanlar Ahmet Hikmet ZABUN ve Oğuz CİĞERLİOĞLU ile ziyaretlerin devam edeceğini bildiren BİLGİNER, Teknokentin Kahramanmaraş Sanayisi için önemli bir kazanım olduğunun altını çiziyor.

Bu zamana kadar Kahramanmaraş’ta üniversite-sanayi işbirliği ve iletişiminin eksikliği ya da yetersizliği konuşulurken BİLGİNER ve ekibi bu eleştirinin artık geçersiz olduğunu vurgularcasına gayretlerine devam ediyor.

Biz de, Kahramanmaraş’ta artık kabına sığmayan TEKNOKENT’i göz dolduran girişim ve çalışmalarıyla başarılarını takip etmeye devam edeceğiz.

Selam ve sevgilerle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi