Hamidiye Kermesi

Son günlerde seçimler yaklaşmaya başlayınca siyasi partilerimizin vaatleri havada uçuşmaya başladı. Bir kısmı aile sigortası diye para dağıtacağını, diğeri hilal kartla işi götüreceğini,  İktidar ise zaten odunla kömürle sosyal yardımlarla işi bitirdiği söyleniyor.

Yani karşılıklı bir pazarlık yapılıyor gibi “ Oyunu bize ver, iktidara gelip kaynak bulabilirsek, alabilirsen al hizmetini “ deniliyor.

Aslında bu necip milletimiz kendi fakirini kendisi doyurabilecek olgunlukta. Sivil toplum örgütlerimiz, vakıflarımız, cemaatlarımız ihlasla bu işi gayet güzel organize ettiği görülüyor.

Örnek mi istersiniz, uzağa gitmeye hiç gerek yok. Hemen belediyenin karşısındaki orta hal’e gidilirse Hamidiye Talebe Yurtlarının öğrencilere yardım için tertiplediği kermesi görmeniz mümkün.

Hamidiye Talebe Yurtları yararına tertiplenen geniş kapsamlı kermes;  6-16 Mayıs tarihleri arasında orta hal meydanında yapılıyor. Mobilyasından, giyime, çelik eşyadan ayakkabıya, sebze meyveden her türlü yiyecek ve içecek ürünlerine ve her türlü el emeği göz nuru ürünleri burada görebilmek mümkün.

Hayırsever halkımız bilhassa hanım kardeşlerimiz, evlerinde özenerek yaptığı yemeğini, içli köftesini, sarmasını, dolmasını, böreğini daha soğumadan alıp getirmiş. Hayır sever halkımıza ikram ediyorlar. Belki de tek kaygıları yurtlarda bir öğrenci daha fazla barındırabilmek ve sadece Allahın rızasını kazanmak.

Diğer yanda hayır sever esnafımız aynı gaye için dükkanındaki ürünlerinin bir kısmını Allah rızasını için alıp getirmiş tezgahına dizmiş. Kendi işyeri gibi burada on gün ürününü pazarlamaya çalışıyor. Bu hizmette şirket-i maneviyeye hissedar olduğu için huzur buluyor.

Hamidiye Talebe yurtlarının gelenekselleşen kermesinde fiyatların uygunluğu da göze çarpıyor. Bilhassa yiyecek içeceklerde hijyen kurallarına azami dikkat edildiği görülüyor. Alış veriş yapmak isteyenler, alış verişlerini kermes günlerine sakladıkları da biliniyormuş.

Bu geniş organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Hamidiye Talebe Yurtları yöneticisi sayın Mehmet KARAKÖSE hocamıza yaptığımızla yaptığımız görüşmede, kermesin hayırlı olması temennisinde bulunarak, hizmetle ilgili bilgileri kendilerinden alıyoruz.

Hamidiye Öğrenci Yurtları Kahramanmaraş genelinde on biri kız,  yirmi dördü erkek olmak üzere 35 yurt binası ile şehrimizde hizmet veriyor. toplam 1800 öğrenciyi her türlü sosyal imkanları ile bünyesinde barındırıyor.

Kahramanmaraş merkezde 800 öğrencinin her türlü teknik ve sosyal imkanlara sahip yedi yurt binasında barındırılıyor. Ayrıca on tane yurt bina inşaatı da devam ettiği söylendi. Hayır sahibi bir iş adamımızın Doğukent yolu üzerinde 100 öğrenci kapasitesinde son derece modern bir yurt binası yaptığını. Üniversite karşısında 300 öğrenci kapasiteli 1100 m2 oturum alanlı yurt binasının temeli önümüzdeki günlerde atılacağı bilgisini de alıyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin.

Bilindiği üzere altın silsileden Süleyman Hilmi TUNAHAN efendi hazretlerinin manevi tasarrufu ile ülkemizde ve şehrimizde yıllarca kur’an hizmetleri yapılmıştır. Şimdi de yapılmayada devam edilmektedir. Ülkemizde bir çok yerde Hamidiye Talebe Yurtları gibi yurtlarda ilim ve irfan sahibi talebeler yetiştirilmiştir. Mühim bir misyon üstlenilerek ülkemizin gelişmesine katkıda bulunulmuştur.    

Sevgili dostum Ahmet Beycan PİRAHMETOĞLU ile birlikte Hamidiye Talebe Yurtlarının tertiplediği kermesi gezdik.Yapılan hizmetlerdeki ihlas ve samimiyeti gördük. Emeği geçenlere teşekkür ederek Allah hayırlarını kabul etsin diyoruz.

Başta da dediğimiz gibi bu necip millet kendi öğrencisini yetiştirir. Kendi fakirini kendi besler. Siyasi partilerimizin ayrıca zahmet çekip kaynak bulmalarına hiç gerek yok. Kaynaklarını başka yerlerde kullansınlar. Yeter ki gölge etmesinler bu hizmetlere köstek olmasınlar.

 

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Ali AVGIN Arşivi