Güller Öksüz Kaldı Memleketimde

Kahramanmaraş’ın mevsim çiçekleriyle tanışmasında, cadde ve sokakların güller açmasında büyük emeği olan bir güzel insanı sonsuzluk alemine yolcu etmenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Kahramanmaraş Belediyesinde uzun yıllardan beri çeşitli görevlerde bulunan son dönemde de Park ve Bahçeler Müdürü olarak görev yaparken, yüksek binada satılık afişi asmaya çalıştığı anda dengesini kaybederek yere düşerek aramızdan ayrılan kadim dost Mahmut Bakır bu gün kılınacak cenaze namazı sonrasında ebedi istirahatgahına defnedilecek.

Her canlı sayfası kapandığı gün Hakka yürüyecek, ölümlü olanlar o gün ölümsüzler kervanına katılacaktır. Önemli olan bu yolculuğa çıkarken azığını dolu bırakabilmektir. Bu da iyilik yapmakla, güzelliklere vesile olmakla, hayır ve hasanat yapmak ve millete hizmetle elde edilecek olan şeylerdir. Önemli olan geride bıraktıklarının senin için hayır sayfanın açık kalmasını sağlamaktır. Eğer bir insanın hayır sayfası da kapanmışsa vay o insanın haline!...

Mahmut Bakır kardeşimiz, yüreği insan sevgisi dolu olan, Allah korkusunu bilen, paylaşımcı, sadık ve memleketine aşık bir insandı. Bu sabah Kıbrıs meydanında kırmızı ışıkta beklerken çiçeklere bakamadım. Çünkü o çiçekler solmuş olabilirdi. Oysa her gün sabah saatlerinde özellikle orada kırmızı ışığa yakalanmak isterdim.

Çeşit çeşit ve renk renk menekşelerin kokusunu duymak için camı açar ve beklerdim. Bu gün onu yapamadım. Çünkü o çiçeklerin sevgilisi olan aziz dostu kaybetmenin acısını yüreğimde taşıyordum.

**

Bu gün Cuma..

Hakka yürürken Oruçlu olduğu ve bir iki gün sonra ise Umre ziyareti yapacağını ve bütün hazırlıklarını tamamladığını söyledi arkadaşları.

Kader ilahi, bize düşen görev dua etmektir.

Sevgili Mahmut; dualarımız seninle.

İnanıyorum ki; Kahramanmaraş’ı cennet bahçesine çevirdiğin gibi, cennet bahçelerinde yaşayacaksın. Cennetin en güzel köşelerinden biri sana ait olacaktır.

Bizden ayrılırken güzellikler bıraktın. Sevgi bıraktın, dostluk bıraktın. Nur içinde yat. Yüce Allah’ın rahmet ve bereketi üzerinden hiç eksik olmasın.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’un şahsında bütün Belediye çalışanlarının başı sağolsun. Acınızı acımız kabul ediyor, Sevgili Mahmut Bakır kardeşimize rahmet kederli ailesine ve dostlarına da baş sağlığı diliyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi