M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

GÜLE GÜLE ESKİ YIL

2020 yılı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada felaketlerle dolu zor bir yıl oldu. Başta Covid19 olmak üzere savaşlar, terör olayları, orman yangınları, depremler, sel felaketleri, kadın cinayetleri, ekonomik krizler, pahalılık, işsizlik, kuraklık bizleri canımızdan bezdirdi. 2020 tek kelimeyle felaketler yılı oldu…

Elazığ ve Malatya depremi ile sarsıldık

Tarihler 24 Ocak 2020, kötü haber Elazığ'ın Sivrice ilçesinden geldi. Elazığ ve Malatya’nın bir bölümü 6.8'lik bir depremle sarsıldı. Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1607 kişi de yaralandı. 87 bina yıkıldı. 1287 binada ağır, 56 binada orta ve 876 binada ise az hasar tespit edildi. Depreme karşı ihmaller bir kez daha can yaktı.

Van Bahçesaray'da çığ felaketi

Elazığ da yaşanan depremin yaraları sarılmadan 4 Şubat günü Bahçesaray karayolunda hareket halindeki bir minibüsün üzerine çığ düştü. Çığ altından 6 kişi sağ, 5 kişi ölü olarak çıkartıldı. Bir gün sonra, minibüste olduğu sanılan 2 kişiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiği arama çalışmalarına katılan Jandarma, AFAD, UMKE, diğer ekipler ve destek veren vatandaşların üzerine yeniden çığ düştü. 6 Şubat'ta facia bölgesinden üç kişinin daha cansız bedenleri çıkarılırken çığ felaketi sebebiylede 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı

Tarih 5 Şubat 2020. Pegasus Havayollarının İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıktı. İçinde ikisi bebek, 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçak savrularak üç parçaya bölündü. Kaza her şeye rağmen ucuz atlatıldı. 3 kişi öldü, 180 kişi yaralandı.

İdlib'de 34 askerimiz şehit oldu

‘Felaket Yalnız Gelmez’ mealinde bir İngiliz atasözü vardır. Kader sanki insanlar bu atasözünü hatırlasınlar der gibi bu kez acı haber Suriye'den geldi. 27 Şubat günü Esad rejiminin İdlib'de düzenlediği alçak saldırıda 34 askerimiz şehit edildi.

Covid19 Türkiye’de

1 Aralık 2019'de Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs, küresel çapta hızla yayılınca Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘salgın’ olarak ilan edildi. 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'deki ilk corona virüs vakasının görüldüğü ve bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığı açıklandı. Corona virüs tedbirleri kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim 16 Mart'tan itibaren 1 hafta, Üniversiteler ise 3 hafta süreyle tatil edildi. 17 Mart'ta Türkiye'de corona virüsten kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Salgın an itibariyle hız kesmeden devam etmekte.

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında patlama

Takvimler 3 Temmuz’u gösterirken Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında büyük bir felaket yaşandı. Meydana gelen patlamalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 127 kişi de yaralandı. Bu aynı tesiste 5 patlamaydı!

Ankara’da kum fırtınası

12 Eylül'de Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde kum fırtınası yaşandı. ‘Bir anda gökyüzünü kaplayan toz bulutu nedeniyle göz gözü görmediği’ söylendi. Genelde çöllerde görmeye alışık olduğumuz bu doğa olayının ülkemizde yaşanması tüm vatandaşları şaşkına çevirdi.

İzmir’de 6,6 büyüklüğünde deprem

30 Ekim'de Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinde 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 15 saniye süren deprem sonunda 116 vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem; ‘kendisini hafife alanların canını almaya devam etti’

Kadın cinayetleri, orman yangınları, pahalılık ve işsizlik

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri maalesef her geçen gün artmaktadır.  2020 yılı içerisinde cinayete kurban giden kadınlarımızın sayısının ne yazık ki 500’ün üzerinde olduğu söyleniyor. Yıl boyunca ormanlarımız göz göre göre yandı, yakıldı. Pahalılık ise tahammül edilmez boyutlara ulaştı. Türkiye’de işsiz sayısı nerdeyse çalışanların sayısına ulaştı!

2020 tam bir kara yıl oldu. Gitsin, eşi ve benzeri bir daha uğramasın. 2021’in 2020 yılından daha güzel olması, yaşadığımız felaketlerin yeni yılda yaşanmaması, yeni yılın başta güzel ülkemiz olmak kaydıyla tüm dünyaya huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesi, covid19 belasının bir an önce sona ermesi en büyük temennimiz. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor, saygılar sunuyorum…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi