Farkı Bir Muhtar Erol Tanış

Erol Tanış, Gazipaşa Mahallesi muhtarı.

Mahallesindeki sorunların çözümü için, kurumlara verdiği 474 adet dilekçe ile, rekor kırmış bir muhtar.

Mahalle sakinlerden topladığı, aylık 1 TL yardımla, muhtaç çocukları okutmak için;  “ 1 TL ye öğrenci okut “  kampanyası başlatmasıyla biliniyor.

Nerde bir sosyal etkinlik varsa Erol Tanış orada. Çoğu kere Aksu TV proğramlarında heyecanla mahallesini anlatırken görüyoruz. Ulusal televizyon kanallarında mahallesindeki konaklarını tanıtıyor. Yerel ve ulusal medyada, yaptığı farklı uygulamalar çoğu zaman haber olarak yayınlanıyor.

Muhtarlık binası önünde Kızılay kan merkezi ile birlikte kan bağışı kampanyası başlatıyor. Kanser tanı merkezi kurumu işbirliği ile mahallede kanser taraması yaptırıyor.

KSÜ de, Prof Dr. Ahmet Hamdi Aydın hocanın davetlisi olarak, üniversitede sınıflara girerek, muhtarlık hizmetleri ile ilgili birikimlerini öğrencilere anlatıyor.                                      

12 Şubat kurtuluş bayramı törenlerinde, mahallesinin çete grubu önünde, onu bir komutan edasıyla, sert adımlarla yürüyüş yaparken görüyoruz.

Kahramanmaraş Kent konseyi turizm tanıtım üyesi, köy ve mahalle muhtarları derneği yönetiminde; 2972 sayılı yasaya göre,  muhtarın 145 tane resmi görevi olduğunu belirtiyor.                                                                                                        

“ Muhtar olarak yaptığım işi çok seviyorum, hizmet için bana günde 24 saat yetmiyor “ Diyor.

Gazipaşa Mahallesi muhtarı Erol Tanış beyi, bir vesileyle uğradığım muhtarlık hizmet binasında görüştük, namını daha önce çok duymuştum, fakat yakından tanıma fırsatım yeni oldu. Yerinde duramayan, heyecanlı, samimi, gayretli, mahallesini köşe bucak tanıyan, medyatik, farklı bir muhtar tipi olarak gördüm.

Gazipaşa Mahallesi 4000 nüfusu ile şehrimizin en güzel mahallelerinden biri. Sohbetimizde mahallesini konuştuk. Öncelikle buradaki tarihi konakların mezbelelik hallerinden, sahipsizliğinden dertlendi. “ Sessiz ve derinden ağlaşan konaklarımız “ diye, konakların acınacak hallerini, edebi bir ifadeyle özetledi. Bu konakların kurtarılması gerekliliğini vurguladı.

Bilindiği üzere Gazipaşa Mahallesi eski bir mahalle. Bir çok tarihi eser bulunuyor. Eski misyoner okulu. ( Şimdiki Ticaret Lisesi arkasındaki taş bina ). Çelebiler konağı, Gözlüklü Ali Efendi konağı, Mersinliler konağı, Bayazıtlılar konağı gibi konaklar ilk akla gelenler arasında. Ayrıca Gavur hamamı gibi tarihi bir hamamda mevcut.

Muhtarımız bilhassa Gavur hamamının restore edilerek turizme kazandırılmasını umut ediyor. Tarihi binaların yenilenerek, bölge turizmimize katkı sağlayacağını belirtiyor.

“Valiliğimiz, belediyemiz, değerli iş adamlarımız, Maraş sevdalılarımız. Bu gibi kültür varlıklarımızı, sonraki kuşaklara bırakmak adına, buraları kurtarılmalılar.” Diyerek, adeta yalvarıyor.

Çeşitli kurumlardan 17 ödül aldığını öğreniyoruz. Mahallesinde cadde ve sokaklarda devamlı dolaştığını, çirkin görünümlü yerleri badana boya yaptırdığını. Her şeyi belediyeden beklememe ilkesinden hareket ederek. Çoğu kere mahallesinin çöplerini kendisi topladığını söylüyor.   

Mahallenizde hiç mi sorun yok? Dediğimde. Bardağın hep dolu tarafından bakmaya çalışan muhtarımız biraz buruklaşarak ” var tabiî ki “ dedi.

“Sorunlarımızı belediye ve kurumlarla işbirliği yaparak çözüyoruz. Ancak 4 yıldan beri Akdere caddesinde, boruları döşenmiş, atıl vaziyette bekleyen, vatandaşın büyük tepkisini çeken, 7 metrelik doğalgaz bağlantı kısmı yapılmadı, bekliyoruz. Gerekli yererle müracaat ettik. Sonuç bekliyoruz “ dedi. Eğer tek sorunları sadece bu ise, mesele bu mahallede bitmiş demektir.

Yaptığı işi, severek, aşkla yaptığını görüyoruz. Samimi, gayretli, çalışkan, iş yapan, özel insanların arkasında kurumlarımızın destek vermeleri gerekliliğini düşünüyoruz.

Çünkü, Erol Tanış gibi muhtarlara ihtiyacımız var.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ali AVGIN Arşivi