M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Dua edelim

2019 yılını da geride bıraktık. Hayatımıza giren yeni yılın Türk ve İslam âlemine huzur, refah ve mutluluk getirmesi tek dileğimiz. İslam dünyasında bu yıl da kan ve gözyaşı hiç dinmedi… Emperyalist güçlerin ve dikta rejimlerin zulümlerine maruz kalan Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Filistin’de, Arakan’da, Yemen’de, Libya’da, Afganistan’da, Somali’de, Hindistan’da hatta Mısır’da kan ve gözyaşı akmaya devam etti. Müslüman âleminin her bir noktasından yeni bir katliam, iç savaş, felaket, bombardıman ve canlı bomba haberleri ne yazık ki yıl boyunca gelmeye devam etti.

Suriye’de zulüm gittikçe artıyor

Suriye’de katil Esad yönetimine karşı başlayan barışçıl gösterilerin iç savaşa dönüşmesi ile ortaya çıkan çatışma ortamı maalesef devam ediyor. Yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği Suriye’de milyonlarca Müslüman evinden, barkından oldu. Batı destekli terör örgütlerinin ve Esad rejiminin sürdürdüğü çatışmalar aynı hızla devam ediyor. Amerika’nın desteğini arkasına alan terör örgütü PYD ve YPG geri adım atmıyor.

Yemen’de insani kriz

2015’ten beri Husiler ve rejim arasında çatışmalara sahne olan Yemen’de insanlık tarihinde görülmemiş açlık krizi gün geçtikçe derinleşiyor. Birleşmiş Milletler’in (BM) yaptığı açıklamalara göre Yemen’de devam eden savaş 20 milyona yakın kişiyi açlıkla burun buruna getirdi. 2019 yılında daha da derinleşen iç savaşta ölü sayısı her geçen gün artarken dünya ise yaşanan trajediyi izlemeye devam ediyor.

Çin zulmü 2019’da zirve yaptı

Doğu Türkistan’da son yıllarda artan Çin zulmü ile birlikte milyonlarca Müslüman ‘Nazi’ kamplarına götürülmeye devam ediyor. 2019 yılında toplama kamplarına yenileri eklenirken ailelerinden hiçbir haber alamayan Doğu Türkistanlı Müslümanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Çin’in ekonomik gücü nedeniyle, dünyadan yaşanan zulme karşı ses çıkmıyor. Doğu Türkistan’dan İslam’ı silmek ve Türkleri asimile etmek isteyen Çin yönetimi ise 2019 yılında her geçen gün yeni bir işkenceler uygulamaktan çekinmiyor.

Arakan zulmüne dünya seyirci!

Dünyanın en büyük vahşetlerinden biri olarak ortaya çıkan Arakan’da yaşayan Müslümanlara uygulanan sistematik katliam 2109’da da aynı hızla devam etti. Uluslararası toplum söz konusu vahşete karşı hiçbir tepki vermezken 2018’de Nobel Barış Ödülü alan Myanmar Başbakanı Ang San Su Çi Müslümanları yok etmeye devam ediyor.

Filistin yine yok sayılıyor

İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs’ü, ABD’nin İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından 1967’den beri İsrail tarafından bölgede uygulanan sistematik şiddet zirve yaptı. ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki gösteren Filistinliler her zamanki gibi İsrail zulmünden kurtulamadı.

Libya’da çözüm çok uzak

‘Arap Baharı’ ile başlayan iç karışıklıkların ardından, savaşa sürüklenen Libya’da Şubat 2011’den beri çatışmalar devam ediyor. Kaddafi’nin devrilmesinin ardından ülkede başlayan iktidar mücadelesi sebebiyle yaşanan çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yaşanan zulme sessiz kalamayan Türkiye Libya’ya asker göndermeye karar verdi.

Hiç olsun dua edelim

İslam’ın ebedi ve ezeli düşmanı olan Hıristiyanlarca Müslüman ülkelerinin eli kolu bağlanmış durumda. Bu ülkelerin her birinin başına bir yandaş, bir hain getirilerek hissiz, duyarsız bir İslam dünyası yaratılmış. Cılız sesler çıksa da kıymeti harbiyesi olmuyor. Kurulan düzen tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Kurulan bu kirli oyunu anlayan ve bozmaya çalışan tek İslam ülkesi Türkiye. Bizimde yapabildiklerimiz fazla değil. Her şeye rağmen ümidimiz yitirmeyeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir şey yapamıyorsak bile dua etmeye devam edeceğiz: “Allah’ım! İslam’a ve Müslümanlara yardım et. Dinimizi, diyanetimizi, milletimizi, memleketimizi, her türlü tehlikelerden koru. Evlatlarımızı yolundan ayırma. Bize dünya ve ahirette iyilik, güzellik ve nimetler ihsan eyle. Allah’ım! Dualarımızı kabul, düşmanlarımızı perişan eyle.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi