Çünkü Dava “Tayyip” değil!

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olayları “sağduyulu” her vatandaşımız dikkatle izliyor. İzliyor, notunu alıyor ve durması gerektiği “yer”i seçiyor. Zira Türkiye, artık basın tekelini elinde bulunduranların, halkı; birilerinin(!) “karanlık emeller”i doğrultusunda istediği gibi yönlendirdiği “Eski Türkiye” değil!

Kendi halinde, fakat “bilinçli” bir halk var!

Dışta ve içte, hiç kimse, muhafazakar kesimin Ak Parti iktidarı sayesinde10 yıldır elde ettikleri kazanımlarından vazgeçmelerini beklemesin. Tencere tava çaldırarak Merhum Erbakan’ı koltuğundan edenler, aynı şekilde “Tayyip”i  de indireceklerini sanıyorlarsa çook yanıldıklarını söylemek isterim.

Çünkü “Tayyip” Yalnız değil!

Çünkü, dava “Tayyip” değil!

***

Pazar günü İstanbul, cumhuriyet tarihinin en büyük iki organizasyonuna sahne oldu.

Ak Parti tarafından Kazlıçeşme’de düzenlenen “Milli İradeye Saygı” mitingi şüphesiz cumhuriyet tarihinin en kalabalık mitingiydi.

Resmi rakamlar kişi sayısının “1 milyonun üzerinde” olduğu yönünde!

Ve “11. Türkçe Olimpiyatları Finali”.

***

O gün, yani Pazar günü saat 18:00’dan, gecenin ilerleyen saatlerine kadar bir çok vatandaşımız gibi ben de televizyonun karşısındaydım. Bir taraftan farklı farklı kanallardan “Milli İradeye Saygı” mitingini izlerken, diğer taraftan da gözüm Chp’nin fitne yayan yayın organı Halk Tv’deydi.

Kazlıçeşme mitingi sona erdiğinde hemen Samanyolu Yayın Grubu’nun kanallarını taramaya başladım.

***

Miting henüz sona ermişti ama “11. Türkçe Olimpiyatları Final Gecesi”nin yapılacağı TT Arena stadı da tıklım tıklım doluydu !

Yani insanlar önce Kazlıçeşme’ye sonra da stada gelmemişlerdi. Miting sürerken stat zaten doluydu! Dahası hem stattaki, hem de Kazlıçeşme’deki insanların kalpleri aynı anda tüm Türkiye ile birlikte “aynı yer”deydi.

Bunu nerden mi anladım?

“Tayyip”in stada girip orada bulunanları selamladığında stadın alkıştan ve tezahürattan yıkılmasından…

“Tencere-tavacılar”ın dakikalarca yuhalanmasından…

***

Sanırım bunu anlayan birileri daha vardı.

“Büyüyen Türkiye”nin ve “Yeniden Doğan Osmanlı”nın önünü kesmek için çapulcuları sokaklara salanlar ve tabiî ki işbirlikçileri Chp!!..

Bir şey daha var!

O da Kazlıçeşme’deki mitingin ve Arena Stadı’ndaki kalabalığın, sokaktakileri; polisin copundan, gazından ve tazyikli suyundan çok daha fazla korkutması ve tedirgin etmesi!

Bu korku onlara yeter!

Gerçi nasıl korkmasınlar? Kazlıçeşme’deki ve Arena stadındakiler tükürseler “Recep Tayyip Erdoğan’ın sonu Menderes gibi olacak” diyen kopilleri, sokaklardaki çapulcuları, tencere-tavacıları, çömlekçileri, ayazda kalmış bekçi copu gibi dikilenleri, amuda kalkanları ve bilimum zevatı boğmaya yeterde artar bile!

Anadolu’daki sessiz yığınları saymıyorum bile…

Tarlasında, çiftinde, çubuğunda olup da akşam televizyonunun karşısına geçip dikkatle haber bültenlerini izleyen, öpülesi elleri nasırlı vatandaşlarımızı da…

Halk dimdik, seçtiği hükümetin ve liderin arkasında duruyor. O’nu “yedirme”ye de niyetli değil!

Bu anlamda tencere-tavacılara esas darbeyi Kazlıçeşme ve Olimpiyat stadı vurdu.

Dışarıdan CNN’in, içeriden Chp’nin yayın organı Halk Tv’nin yalan, yanlı ve kışkırtıcı yayınları da işe yaramadı.

****

Muhalefet “bindirilmiş kıtalar”dan söz ediyor!

Kardeşim Ak Parti’nin bu kadar güçlü olmadığı dönemlerde siz de mitingler yaptınız. Kıtaları bindirmek sizin de elinizdeydi! Adam olaydınız siz de yarısını, hatta üçte birini toplayaydınız. Dahası beyler; ne TT Arena’daki, ne de Kazlıçeşme’deki kalabalığı kimse kafasına silah dayayarak toplamadı.

***

Bitirirken;

“11. Türkçe Olimpiyatları Final Gecesi” bu güne kadar Türkiye’de düzenlenmiş en mükemmel organizasyondu.

“Taksim”e ve “Gezi”ye inat; sunumuyla, ışığıyla, ritmiyle, koreografisiyle, görselliğiyle, katılımcı sayısıyla “muhteşem ötesi” bir gece yaşandı.

Ne diyelim kıskananlar çatlasın! 

Başta Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Sayın Başbakanımız, Kahramanmaraş’ımızın gururu, medârı iftiharı  Sayın Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Sağlam olmak üzere emeği sinmiş herkesi, bizlere yaşattıkları bu gururdan ötürü tebrik ediyorum.

Alkışlar onlar için…

İyi ki sizler ve sizin gibiler var.

O yüzden bu MİLLET RAHAT!!

***

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli KARALAR Arşivi