CHP nin Aşuresi

CHP Kahramanmaraş kadın kolları geçtiğimiz Salı günü öğle namazına müteakip parti binalarının önünde aşure pişirdiler. Büyükçe bir mahsere kazanında pişirilen aşureyi davetlilere ve halka ikram ederek dikkat çektiler, sempati topladılar.

 

Kalabalığı görünce Sevgili dostum Ahmet Beycan Pirahmetoğlu ile birer kap aşure alarak afiyetle yedik. Çokta güzel yapmışlar ablaların ellerine sağlık  Ne diyelim ahir ömrümüzde CHP ile tuz ekmek olmakta varmış. Allah aşurelerini kabul etsin.

Rivayete göre Nuh Aleyhisselam, tufandan sonra sulardan kurtulduklarında gemisi Cudi dağında karaya çıkmıştı. Bu kurtuluşun bir şükrü olsun diye geminin ambarında kalan tahılları çıkarıp gemi sakinleri özel bir tatlı yapmışlardı. Geleneklerimize göre her yıl on Muharremde bu tarihi olayı bir daha hatırlamak niyeti ile aynı tatlı aşure yapılarak eş dost konu komşuya kaynaşma vesilesi olarak yapılıp ikram ediliyor.

 

Teşbihte hata olmaz derler. Geçtiğimiz aylarda CHP genel merkezinde de büyük bir tufan yaşanmıştı. Şimdilerde sular kısmen durulmaya başladı. Malumunuz Muharrem ayındayız. Günün mana ve ehemmiyeti belki de bu şekilde yad edilebilirdi.

 

Ancak güzel bir etkinlik. CHP kadın kollarını tebrik etmemiz gerekiyor. Birlik ve beraberliğe hoşgörüye  muhtaç olduğumuz bu günlerde bu güzelliklere ihtiyaç vardır.

Pankartlarında da görüleceği üzere “ Aşure sevincin ve hoş görünün simgesidir – Hz İbrahimin ateşte yanmaması – Hz Yakubun Hz Yusufa kavuşması – Hz Ademin tevbesinin kabulü “ gibi laikliğe teğet geçen güzel mesajlarda ihmal edilmemişti.

 

Her ne olursa olsun CHP li hanımların bu etkinliği gerçekten olumluydu. Cumhuriyet Halk Partisinin halka yakınlaşması açısından, ismi ile müsemmalaşma yolunda kat ettiği mesafenin de bir belirtisiydi.

 

Geçtiğimiz yıllarda Mersin de CHP li çarşaf yırtıcı çılgın kadınların yaptıkları karşısında.  Şehrimizde aşure yapma gibi güzel bir geleneğimizi Kahramanmaraş’lı CHP li hanımların eli ile yapılmasını gerçekten çok önemsiyoruz. “ Çok güzel hareketler bunlar “ diyoruz.

 

İnşallah önümüzdeki yıllarda da seçimlerden sonrada bu güzel geleneğin devam etmesini hassaten bekliyoruz.

 

Selam ve sevgilerle.

 

   

 

   

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ali AVGIN Arşivi