“Ceket” koysa seçilir mi?

CHP Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi iki dönemdir Belediye Başkanı ve bu dönem CHP aday göstermedi ve DSP’den aday oldu.

Dün basın toplantısı yapmış. Basına yansıyanlara baktığımızda: “Edirneli cekete değil adama oy verir” demiş. Ve seçimlerde de CHP’nin değil kendisinin seçileceğini iddia etmiş.

Bunun bizimle yani Kahramanmaraş ile ne ilgisi var diye söylenen insanları görür gibi oluyorum.

Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü Ak Parti Teşkilatı ile Çağlayancerit, Helete, Pazarcık, Ekinözü, Elbistan, İğde, Afşin ve Göksun’u dün ise Andırın ve Tokmaklı’yı gezme imkanı bulduk.

Milletvekili Sıtkı Güvenç’in davetiyle bu yerleri gezerken gözlem yapma imkanı da bulduk.

Bu hafta kısmet olursa MHP adayı Tahir Akgemci ile birkaç ilçe ve beldeyi gezmek istiyorum. Sonra da CHP Büyükşehir adayı Ünal Ateş’in gezilerine iştirak etmek istiyorum.

Tabiatım gereği seçim döneminde yazdığım köşe yazıları ve yorumlar, düşüncelerim doğal olarak bazı siyasi partilerin, adayların hoşuna gitmeyebilir. Mümkün olduğunca objektif her hangi bir parti ve siyasinin etkisinde kalmadan yazılarımı kaleme almaya gayret ediyorum. Bunu da yaparken hiçbir partiyi ve adayı da kırmamaya çalışıyorum.

Öncelikle 30 Mart seçimlerinin çok farklı sonuçlar ortaya çıkaracağını düşünüyor ve bu sonucun etkilerinin 2015 Milletvekili seçimlerine daha çok yansıyacağını düşünüyorum.

Hani 2004, 2009 yerel ile 2007 ve 2011 Genel seçimlerinde insanlar; “Ya biz Genel Başkana oy veriyoruz!” sözünün bu seçimlerde daha az kullanıldığına tanık oluyorum. Yani belki bu seçimden sonra “çeketi koysak kazanırız!” devri Kahramanmaraş’ta da tarih olur.

Türkiye’de seçmen eğilimi yeniden “ulaşabilirlik!” noktasına doğru gidiyor. Seçmen seçimler sonrasında ulaşabileceği Belediye Başkanı, ulaşabileceği Milletvekili istemeye başladı.

Siyasi Partiler ile birlikte yaptığım seyahatler ve bu seyahatlerle ilgili görüş ve yorum yapmasını uygun bulmuyorum.

Ancak ilerleyen zamanlarda edindiğim izlenimleri ve gözlemlerimi tabii ki görüş olarak yazarım, yansıtmaya çalışırım.

Gezdiğim ilçelerde seçimi şu parti kazanır yada kaybeder noktasında görüş belirlemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü bir parti seni misafir ediyor, gezdiriyor. Gittiğin ilçede olumlu ve olumsuz gözlemlerin oluyor bunları hemen akabinde yazdığımızda misafirlik hukukuna ihanet etmek gibi algılarım ben. Görüşlerim başkalarına göre yanlış olabilir. Ama bu benim doğrularımdır ve beni bağlamaktadır.

Mesela şöyle bir söz söyleyebilirim; “Ak Parti bu gezdiğimiz yerlerin tamamında da seçimi alabilir de kaybedebilir de. Çünkü meydanlardan daha çok kaldırımlarda kalan insanlar var. Bu kaldırımlarda kalan insanlar ya muhalefettir ya da kararsızdır. Kaldırımlardaki bu insanlar meydana inerse Ak Parti hepsini kazanır. İnmezse de belki de hepsini kaybedebilir. Bu açıdan meseleye baktığımızda Ak Parti’nin hem işi çok kolay hem de çok zor. Tam sonuca yakın gözlemlerimizi diğer siyasi adaylarla da yapacağımız geziler ve bu gezilerde edindiğimiz gözlemler, seçmenin eğilimleri, anketler v.s. ile 20 Mart’a doğru neticeleri kısmen de olsa görme imkanı buluruz.

Artık ceketi koysak alırız mantığı seçmen tarafından yavaş yavaş terk edilmeye başlanıldı.

Sadece bunu hatırlatmakta fayda görüyorum!...

Şurada az bir zaman kaldı. Mevlam ne eylerse güzel eyler!...

**

Ilıcamızın gülü Mehmet Kaçamaz’ı kaybettik

Mehmet Kaçamaz Ilıca Kasabamızın mimarıydı. Koca bir köyden şirin bir belde oluşturdu.

Her fani gibi eksiği de vardı. Ama daha çok toparlayıcı, pozitif katkıları olan iyi ve nazik bir insandı.

Bu sabah MHP Onikişubat Belediye Başkan adayı Yusuf Temizkan’ın kahvaltısında bir dostum aradı İstanbul’da hastanede Hakka yürüdüğünü söyleyince hüzünlendim, moralim bozuldu.

Taa 30 yılı aşkın bir süredir dostluğumuz ve hukukumuz vardı. Zaman zaman farklı düşünürdük. Ama kadirşinaslığı ve bana dostluğu bir başkaydı.

Sevgili dostumuz aramızdan ayrıldı. Ebedi alemdeki yerini aldı. Bize dua etmek düşüyor.

Ilıcanın başı sağolsun diyorum.

Yarın yani 26 Şubat 2014 Çarşamba günü annesinin isteği üzerine Ilıca’da öğle namazı sonrasında toprağa verilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet bütün dostlara da baş sağlığı dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi