Büyükşehir ve İdam!...

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitinginde sarf ettiği 11 şehrin Büyükşehir olacağı ve kriterlerini dile getirince, ortalık karıştı.

Özellikle Kuzey ilçelerimizde istemezüktavrı gündeme getirilir oldu. Bu büyükşehir işinin nasıl olacağı, kanunun nasıl çıkacağı daha belli değil.

Büyükşehir olmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ta statükonun değişeceğini düşünüyorum. Yönetim el değişecek. Benim istediğim olur tarzında kendini dev aynasında görenlerin gücü kırılacak. Çalışan ve emek harcayan insanlar siyaseten bir yere gelecek. Anlayış buna doğru gidiyor. Bakarsanız Genel Başkanların yetkileri azalır. Daha çok halkın katılım yapabileceği bir seçim sistemi gelir. Bunlar YENİ ANAYASA sonrasında ortaya çıkacak haklar yada yeni sorunlar olarak kendini gösterecektir.

Şimdiden doğmamış çocuğa don kesmenin anlamsızlığını not ederek idam konusuna değinmek istiyorum.

İDAM suçun önlenmesi için en önemli bir caydırıcı güçtür. AB müktesebatı içerisinde daha önceki hükümet döneminde kaldırıldı. İdamın kaldırılmasına esas sebebin Öcalan’ın sepetlenip Türkiye’ye gönderilmesi olarak görüyorum.

Her gün terör, adi suçlar ve cinayet haberlerini kaldıramaz olduk. ABD gibi demokrasinin en iyi uygulandığı bir ülkede İDAM var ise ve bu sayede suç az işleniyorsa, bizim ülkemizde de yeniden İDAM cezası getirilmelidir diye düşünüyorum.

Büyük Birlik Partisi’nin bu konudaki tavrını desteklediğimi ifade ederken, böylesi toplumun büyük kesimini ilgilendiren yasaların REFERANDUM yoluyla yasallaşmasının doğru olduğunu düşünüyorum.

Ülkemiz ne çekiyorsa; biz yaptık oldu diyen siyasi anlayışlardan çekiyordur.

Artık millet ile barışık olan, millete güven duyan bir siyasi anlayış ve devlet kültürü oluşturulmalıdır. Bunun oluşması için şu hayali korkulardan kurtulmamız gerekiyor.

İdam yasasının yeniden getirilmesi için hükümet 12 haziran seçimleri sonrasında referandum yapmalıdır.

CHP MİTİNGİNE DAİR…

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında Kahramanmaraş’ta CHP’nin yaptığı mitinglere ve katılıma baktığımızda en çok katılım bu mitingte gerçekleşmiştir.

Mitinge katılanların hepsi CHP’lidir demek, ya da CHP’ye oy verecektir şeklinde bakmak doğru bir yaklaşım olmayabilir, yada tam tersi bir durum olabilir.

Öncelikle huzur ve barış ortamı içinde geçti.

Kahramanmaraş’ın bir barış ve huzur kenti olduğunu göstermek açısından iyi bir sınav olarak gördüm.

Ben şu kadar insan vardı, şu kadar vekil çıkartır tartışmasına girmiyorum.

12 Haziran’a bir aydan az bir zaman var, milletin tercihine saygı göstermek mecburiyetindeyiz.

Miting alanında gezerken, onca tanıdığım insana rastladım. Kimileri alkış çaldı, kimileri sessizce dinledi.

Önemli olan kardeşçe yaşamak için her insanın yapacağı bir şeylerin olduğunu kavramak ve bunu savunmaktır.

Ben iyi bir miting oldu diyor, emeği geçenleri kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi